Dodaj do ksiązki kucharskiej Drożdżowe paszteciki z mięsem

Drożdżowe paszteciki z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Drożdżowe paszteciki z mięsem - składniki:

  • mąka pszenna - 250 gramów
  • drożdże - 2 dekagramy
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • ciepła woda
  • mięso mielone - 40 dekagramów

Drożdżowe paszteciki z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, oliwę i drożdże. Zagnieść elastyczne ciasto i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
  2. Cebule obrać i posiekać drobno. Rozgrzać patelnię z niewielka ilością oliwy, dodać cebulę i smażyć. Kiedy cebula będzie szklista dodać mięso i przesmażać aż straci surowość. Farsz przyprawić solą, pieprzem, rozkruszona kostka czosnkową oraz oregano.
  3. Wyrośnięte ciasto drożdżowe krótko zagnieść i rozwałkować na oprószonej mąka stolnicy. Ciasto pokroić na kwadraty a te na trójkąty. Na każdym trójkącie kłaść łyżeczkę nadzienia i zawijać je w rogaliki. Każdy rogalik posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec aż się zarumienią (ok 25 min w 180st).
Dodaj do książki kucharskiej

DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, oliwę i drożdże. Zagnieść elastyczne ciasto i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

2

Cebule obrać i posiekać drobno. Rozgrzać patelnię z niewielka ilością oliwy, dodać cebulę i smażyć. Kiedy cebula będzie szklista dodać mięso i przesmażać aż straci surowość. Farsz przyprawić solą, pieprzem, rozkruszona kostka czosnkową oraz oregano.

3

Wyrośnięte ciasto drożdżowe krótko zagnieść i rozwałkować na oprószonej mąka stolnicy. Ciasto pokroić na kwadraty a te na trójkąty. Na każdym trójkącie kłaść łyżeczkę nadzienia i zawijać je w rogaliki. Każdy rogalik posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec aż się zarumienią (ok 25 min w 180st).

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Mleczny napój mango, ryba smażona w cieście naleśnikowym, kurczak al, polska kielbasa z cebula, Pomidorowy sos do pizzy, Kanapki na imprezę z szynką, Gyros, salatka do grilla , Gulasz drobiowy z brokułami, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Sos włoski do spaghetti, Bigos, Przepis z sałatki marynowane, Naleśniki chińskie - VIDEO, Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku, Przepis z zurek z biala kielbasa -, Pierogi z soczewicą, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z roladki z karkówki, Żeberka w kapuście, Tarletki na słono, Przepis z kurczak z sezamem na ostro, Przepis z sznycel cielecy, Przepis z kurczak pieczony z jabłkami, Schab w pięciu smakach, Zapiekane faszerowane jajka, Obiad, koper włoski, kurczak ryż papryka, Przepis z sałatka z ziemniaków i boczku, Placki ziemniaczane, Pieczony serowy mix warzyw , Lekka sałatka z porów, Kanapka wrap z warzywami, Udka, Bigos domowy, Gyros z kurczakiem, Surówka z pora, marynata do karkowki, RAFAELLO, Przepis z biszkopt z octem, Sos czosnkowy , sałatka z pieczarkami i ryżem, Przepis z gotowanej wody, Przepis z przyprawy pl, Rosół, Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym, Sataje – tajskie szaszłyki z sosem orzechowym - VIDEO, Gołąbki z pieczoną kaczką, Sos rozmarynowy, Zupa ogórkowa - VIDEO, ciasto na pizz, Przepis z ryż mielone, Pieczeń, Rolada "niedzielna", Leczo, Zupy, Kurczak z chilli i kolendrą , Spaghetti , Spaghetti a la carbonara, Zupa kalafiorowa, Przepis z sos z zeberek wieprzowych, Pierogi z pokrzywowym nadzieniem