Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszona cielęcina

Duszona cielęcina

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Duszona cielęcina - składniki:

  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • woda - 700 mililitrów
  • mąka - 100 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • planta lub inny tłuszcz roślinny - 80 gramów

Duszona cielęcina - Sposób przygotowania:

  1. Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
  2. Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
  3. Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
  4. Dodaj przyprawy i jedną kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONA CIELĘCINA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Duszona cielęcina
    1.Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
  • 2
    Duszona cielęcina
    2.Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
  • 3
    Duszona cielęcina
    3.Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
  • 4
    Duszona cielęcina
    4.Dodaj przyprawy i jedną kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karp, Kanapka BLT z soczystym kurczakiem , Przystawki, Przepis z francuskie z serem, w galarecie, Żeberka - VIDEO, Przepis z nalesniki meksykanskie, piers z kurczaka na obiad, Sałatka kebab - VIDEO, Placki po węgiersku, Zapiekane pigwy, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Leczo, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Smaczne zapiekane bakłażany, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Leczo z cukinii, Muszle nadziewane łososiem, Astrachańska zupa z jesiotra , Przepis z deser gruszka, Barszcz, Placki ziemniaczane, Sałatka kebab - VIDEO, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, PASZCZE, Rosół, sos pikantny do kurczaka, Zupa z pieca, Przepis z zapiekanka z kurkami, Przepis z placek po węgiersku z kurczakiem, Delikatny schab, kurczak w miodzie, Pasztet, Sos beszamelowy , Przepis z pieczarki cebula, Zupa Gonzalesa , Golonka jagnięca z sosem śródziemnomorskim , Kulki drobiowe z mozzarellą, Zupa szczawiowa, Przepis z strogonowa, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Pomidorowy sos do pizzy, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przekąski, Tatar z wędzonego łososia, Przepis z obiad schab, Pasta z duszonych bakłażanów, Dynia, Przepis z marynowanie kurczaka, Przepis z salatka z makaronem, Sos Polski, Kurczak w sezamie , Przepis z majonez do sosu, DANIA Z MIESEM I WARZYWAMI, Przepis z sałatka z kuskus i z kurczakiem, nowe przepisy z mięsa, Szpinak, Przepis z bezmięsne sosy, Ryż meksykański, Pierś z kurczaka, Przepis z sosy z gotowanych jajek, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Zupa jarzynowa, Galaretkowe witrażyki