Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszona cielęcina

Duszona cielęcina

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Duszona cielęcina - składniki:

  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • woda - 700 mililitrów
  • mąka - 100 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • planta lub inny tłuszcz roślinny - 80 gramów

Duszona cielęcina - Sposób przygotowania:

  1. Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
  2. Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
  3. Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
  4. Dodaj przyprawy i jedną kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONA CIELĘCINA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Duszona cielęcina
    1.Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
  • 2
    Duszona cielęcina
    2.Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
  • 3
    Duszona cielęcina
    3.Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
  • 4
    Duszona cielęcina
    4.Dodaj przyprawy i jedną kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki, Zupa jarzynowa, Gulasz po polsku - VIDEO, Pikantne oliwki na ciepło, Dynia, Spaghetti a la carbonara, Kocia lasagne , Wielkanocne ciasteczka ., Hiszpańska zupa z chorizo i czerwoną fasolą, Pieczeń, Zupa cebulowa, sos słodki do kurczaka, Naleśniki z pieczarkami i kurczakiem, Karkówka na ostro, Zupa ogórkowa - VIDEO, NÓŻKI – ZWANE GALARETĄ, Słoneczny deser ananasowy, Sos beszamelowy , Karp w galarecie, Przepis z KURCZAK Z CEBULA, Przepisy świąteczne, Proste kotleciki z jajka, sos pomidorowy do gołąbków z przecieru, kuchnia rosyjskiej, Przepis z żółtego sera, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Ryba po grecku, Krem cytrynowy z lodami, Przepis z w sosie czosnkowym, marynaty boczek surowy, Koktajl owocowo szpinakowy, Przepis z sałatka z rukoli, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Chińskie sajgonki, Przepis z kurczak po chińsku z makaronem, Zapiekanka rodzinna, Przepis z farsz do krokietów, Przepis z zapiekanka z makaronu z szynka i warzywami, Wołowina w sosie imbirowo sojowym, Saltimbocca czyli „niebo w gębie”, Carbonara, kasza z sosem, łosoś w cieście francuskim, Surówka z porów z jajami, Przepis z sos serowy z żółtego sera, mieso z warzywami, Risotto, Zupa ogórkowa, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z ryz z warzywami, zupa z raka, Zapiekanka z cukinii z ziołami, tarta z rybą, Dania z makaronem, Pieczony schab z dynią i majerankiem, mięso wieprzowe papryka, Pizzery ze szczypiorkiem, Naleśniki, Placki ziemniaczane, Roladki z piersi indyka, TAPAS: Kuleczki porowe, kasza warzywami, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Makaron z sosem śmietanowym