Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszona cielęcina

Duszona cielęcina

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Duszona cielęcina - składniki:

  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • woda - 700 mililitrów
  • mąka - 100 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • planta lub inny tłuszcz roślinny - 80 gramów

Duszona cielęcina - Sposób przygotowania:

  1. Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
  2. Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
  3. Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
  4. Dodaj przyprawy i jedną kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONA CIELĘCINA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Duszona cielęcina
    1.Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
  • 2
    Duszona cielęcina
    2.Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
  • 3
    Duszona cielęcina
    3.Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
  • 4
    Duszona cielęcina
    4.Dodaj przyprawy i jedną kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jajecznica po meksykańsku, Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Roladki z polędwicy wieprzowej, Przepis z obiad ze szpinakiem, Przepis z przystawki na grilla, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Węgierska zupa z miasta Szeged - VIDEO , Kwaśnica z grzybami, Risotto, Przepis z obiad gotowany, Przepis z miesa na zimno, Kanapka firmowa na drugie śniadanie, Przepis z do ziemniakow, Karp, Zapiekane risotto z kiełbasą, sos do zapiekanki ziemniaczanej, kotlet de V, Sznycelki drobiowe duszone, kotlety de, Mielone, Pasztet z grzybami, Salsa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Omlet francuski z groszkiem, Kotlety mielone wieprzowe z otrębami , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , knorr ryby, Kosmiczne ślimaki, Pieczony kurczak z salsą guacamole , bulionetka, Przepis z smażone warzywa na patelni, Faszerowana cebulka, Frytki z klasycznym sosem koktajlowym , Sałatki, Golonka, Kurczak, pieczona ryba z warzywami, Ciasto na pizze, Przepis z filet z kurczaka, Wyjątkowe jajka z majonezem, Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem, Sałatka Nicejska, Pieczeń wołowa z sosem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kasztany w syropie, marynata do pieczenia schabu, Potrawka z kurczaka z białym winem , Przepis z sałatki z krewetek, Chrupiące pikantne orzechy, kurczak curry z ryżem, sos do mielonych, Pstrąg, Sałatka gyros z kurczaka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Dynia, Przepis z piers kurczaka z ryżem, ryż do, Ziemniaki, Placki ziemniaczane, Placek po węgiersku, Musaka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa