Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszona wołowina w sosie chrzanowym

Duszona wołowina w sosie chrzanowym

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Duszona wołowina w sosie chrzanowym - składniki:

  • chrzan tarty - 2 łyżki
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • śmietana kwaśna - 0.5 szklanki

Duszona wołowina w sosie chrzanowym - Sposób przygotowania:

  1. Pręgę wołową pokrój w grube plastry o szerokości ok. 2cm. Marchewkę i cebulę pokrój również w plastry.
  2. Na dnie garnka ułóż warzywa i następnie mięso.
  3. Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą i duś na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny.
  4. Po tym czasie sos Knorr wymieszaj z śmietanką i chrzanem.
  5. Odcedź ugotowaną wołowinę i wlej śmietanę z chrzanem i sosem Knorr.
  6. Całość gotuj aż wszystkie składniki się połączą i powstanie chrzanowy sos. Dodaj z powrotem mięso, duś jeszcze kilka minut i podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONA WOŁOWINA W SOSIE CHRZANOWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    1.Pręgę wołową pokrój w grube plastry o szerokości ok. 2cm. Marchewkę i cebulę pokrój również w plastry.
  • 2
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    2.Na dnie garnka ułóż warzywa i następnie mięso.
  • 3
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    3.Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą i duś na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny.
  • 4
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    4.Po tym czasie sos Knorr wymieszaj z śmietanką i chrzanem.
  • 5
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    5.Odcedź ugotowaną wołowinę i wlej śmietanę z chrzanem i sosem Knorr.
  • 6
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    6.Całość gotuj aż wszystkie składniki się połączą i powstanie chrzanowy sos. Dodaj z powrotem mięso, duś jeszcze kilka minut i podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI Z CEBULKĄ KNORR

    Sos do pieczeni z cebulką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Farmerska fasolka, Gulasz z indyka z papryką, Krupnik, Kebab, Warzywa, schab smażony, puszka knorr, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, Przystawki, Przepis z ryby warzywa, Rosół, Tortilla, Ser tofu z warzywami, Przepis z zupa zalewajka, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Sos holenderski II, sałatka z papryką i kukurydzą - -, Makaron, Sałatka grecka z fetą, SER TY, Kosmiczne ślimaki, Żurek, Pancakes na śniadanie, Zupa cebulowa, Przepis z czerwona soczewica, mozzarella, kurczak Co, Przepis z kuchnia ryby, Przepis z ryż na słodko, Przepis z ryż curry, Zupa z soczewicy, Gulasz z kurczakiem , Kotlet de volaille - VIDEO, Lekka surówka obiadowa , Kołduny litewskie w rosole, Faszerowana cukinia , Rurki z kurczakiem i pomidorkami , Zrazy z karkówki, Kalafior, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Kurczak, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Zupa warzywna na wędzonym boczku, Czereśnie z kremem z migdałów, Przepis z kapusta po chinsku, Przepis z mieso z jajkiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zupa pomidorowa, Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach, Dip do grillowanych warzyw , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, sałatka z sałatą rzymską, Warianka, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Leczo, Barwena z ziołami, Przepis z gotowe sosy, Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z sałatki z łososiem, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Tortilla - VIDEO, smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka