Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszona wołowina w sosie chrzanowym

Duszona wołowina w sosie chrzanowym

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Duszona wołowina w sosie chrzanowym - składniki:

  • chrzan tarty - 2 łyżki
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • śmietana kwaśna - 0.5 szklanki

Duszona wołowina w sosie chrzanowym - Sposób przygotowania:

  1. Pręgę wołową pokrój w grube kawałki o szerokości około 2 cm. Marchewkę i cebulę pokrój w plastry.
  2. Na dnie garnka ułóż warzywa, a następnie mięso.
  3. Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą i duś na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  4. Po tym czasie sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i chrzanem.
  5. Wyjmij wołowinę, a do wywaru wlej śmietanę z chrzanem i sosem Knorr.
  6. Całość gotuj, aż wszystkie składniki się połączą i powstanie sos chrzanowy. Dodaj z powrotem mięso, duś jeszcze kilka minut i podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONA WOŁOWINA W SOSIE CHRZANOWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    1.Pręgę wołową pokrój w grube kawałki o szerokości około 2 cm. Marchewkę i cebulę pokrój w plastry.
  • 2
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    2.Na dnie garnka ułóż warzywa, a następnie mięso.
  • 3
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    3.Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą i duś na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  • 4
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    4.Po tym czasie sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i chrzanem.
  • 5
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    5.Wyjmij wołowinę, a do wywaru wlej śmietanę z chrzanem i sosem Knorr.
  • 6
    Duszona wołowina w sosie chrzanowym
    6.Całość gotuj, aż wszystkie składniki się połączą i powstanie sos chrzanowy. Dodaj z powrotem mięso, duś jeszcze kilka minut i podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI Z CEBULKĄ KNORR

    Sos do pieczeni z cebulką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: