Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - składniki:

  • kapusta biała - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 0.5 szklanki
  • mięso mielone - 0.5 kilograma
  • kasza jęczmienna w woreczku - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.
  2. Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.
  3. Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.
  4. Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.
  5. Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONE GOŁĄBKI Z GRZYBAMI I KASZĄ JĘCZMIENNĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

2

Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.

3

Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.

4

Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.

5

Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Potrawka z kurczaka, Przepis z sos czosnku, Obiad, Sałatka z czerwonych buraków, Zupa pieczarkowa, Placuszki z cukinii, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Ryba, tako meksykańskie, Bigos - VIDEO, Przepis z sos meksykanski knorr przepis, Bolońskie penne z brokułami, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Kebab w kajzerce, Wołowina po burgundzku, PIERSI Z KURCZAKA DANIA, ryba z folii przepis, Lody smażone, sos słodki chili, Ciasto na pizze, Pstrąg, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , ziemniaki ugotowane, TARTA ZIEMNIAKI, Wieżowce, Pieczeń, Sałatka z soczewicy , Przepis z udko z kurczaka gotowane w sosie, Polędwiczka wieprzowa z warzywami, sos do zapiekanego makaronu, Przepis z piers w ciescie, Słodka kasza jaglana, Tagine z kurczakiem i warzywami, Przepis z zupa wędzonka, Schab, Spaghetti z tuńczykiem, Szynka na chrupko , Potrwaka w szwjcarkim stylu, Koper włoski zapiekany z pomidorami, Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym, Przepis z zielony sos do ryby, Udka z kurczaka z tequilą , Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki, Zapiekanka z ziemniakow, kasza ja, Pierogi z jagodami, Przepis z schab z jabłkiem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sos włoski do spaghetti, Przepis z kurczak z rosolu, Coda alla vaccinara – wołowe ogony duszone w pomidorach, czerwona soczewica, Salsa, Przekąski, Przepis z sosy z gotowanego mięsa, Sałatka bawarska, smaczny p, surowka z buraczkow, Marynata do karkówki ziołowa, Carbonara, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Kalafior, Bogata zupa z soczewicą, Placki