Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - składniki:

  • kapusta biała - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 0.5 szklanki
  • mięso mielone - 0.5 kilograma
  • kasza jęczmienna w woreczku - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.
  2. Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.
  3. Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.
  4. Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.
  5. Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONE GOŁĄBKI Z GRZYBAMI I KASZĄ JĘCZMIENNĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

2

Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.

3

Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.

4

Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.

5

Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , sałatki z wędzonym kurczakiem -, Przepis z sałatki z awokado - -, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Przepis z knorr przepisy, Wołowina po burgundzku, Czerwona sałatka pieczarkowo tuńczykowa, Zupa pieczarkowa, Piramidki z bakłażanem i serem, piers z indyka, Przepis z klopsy mielone gotowane, Żurek, Łosoś pachnący koperkiem, Gulasz po polsku - VIDEO, Potrawy wielkanocne, przystawki ciasto francuskie, Żeberka, Ryba po grecku, Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej, Przepis z makaron z warzywami po włosku, Placki po węgiersku, dania bezmięsne, Deser z lodami "Biszkoptowa piramida", Magiritsa – zupa z pomidorów, Potrawka z kurczaka, ryż z warzywami na patelnie, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sos kurkowy, Przepis z zapiekanka z makaronem i kurczakiem i serem - -, Zupa Harira z ciecierzycą, Rolada ziemniaczana, Warzywa, Jesienna zupa z kasztanów, Jajecznica z boczkiem, Kalafior, ziemniaki faszerowane, Sałatka Nicejska, Jajka, Sałatki z makaronem, Sos z białego wina ze skórką cytrynową, Przepis z obiady bezmięsne przepisy, Łosoś, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Szafranowe risotto z kurczakiem, Kruszon śliwkowy, Zupa z dyni, Marchewka z groszkiem, Deser miodowo-jogurtowy, Przepis z pierś z kurczaka łatwe, Serowe greckie krokieciki, obiad szynka wieprzowa, Pstrąg, Wołowina po burgundzku, Chleb z papryką, Przekąski, Przepis z krewetki mrożone, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Potrawy wigilijne, kurczak z warzywami, Mięso mielone z ziemniakami, Przepis z zapiekanki z piekarnika, Przepis z mięso mielone wołowe, Przepis z sałatka z ryżem, Leczo - VIDEO