Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - składniki:

  • kapusta biała - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 0.5 szklanki
  • mięso mielone - 0.5 kilograma
  • kasza jęczmienna w woreczku - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.
  2. Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.
  3. Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.
  4. Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.
  5. Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONE GOŁĄBKI Z GRZYBAMI I KASZĄ JĘCZMIENNĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

2

Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.

3

Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.

4

Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.

5

Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Świąteczny bigos zasmażany , Zupa krem z dyni - VIDEO, Zapiekanka makaronowa, Placki, Obiad, makarony nadziewane, Przepis z Zupa z indyka, Toffi, obiad d, Sałatka z porów, Przepis z salatka-ryz, Makaron z sosem śmietanowym, Sos czosnkowy na wódce, Polędwiczki z pieczonymi ziemniakami, Pierogi z dynią i orzechami, Placek po węgiersku, Grissini z sosem koperkowym, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, ryby w occie, Zupa z dyni, Pasztet, Przepis z zapiekanka cukinia kiełbasa ziemniaki, Kotlety, Sos czosnkowy , Sałatki z kurczakiem, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Przepis z obiad na dzis, kus kus, Placek owocowy, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Meksykańskie skrzydełka z warzywami, Risotto, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z filet z ryby smażony, Dania z makaronem, Ryba, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pikantne sakiewki z indyka, Ziemniaczana masala, Pomidory po prowansalsku, lekka kolacja, Barszcz biały, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z kuchnia dietetyczna, Tradycyjny sos pieczarkowy , szaszłyki z miesem i warzywami, Fontanna czekolady, miesa gotowane mielone, Sos tatarski, przepisy na ogorki, Przepis z smażony ser pleśniowy, Przepisy świąteczne, Zapiekanka meksykańska, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, jajka faszerowane rybą wędzoną, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Zupa grzybowa, kuchnia indyjska z mięsem, Ajo blanco con uvas, sałatka z selerem szynką żółtym serem, kurczak do piekarnika, Przepis z ryba papryka