Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - składniki:

  • kapusta biała - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 0.5 szklanki
  • mięso mielone - 0.5 kilograma
  • kasza jęczmienna w woreczku - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.
  2. Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.
  3. Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.
  4. Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.
  5. Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONE GOŁĄBKI Z GRZYBAMI I KASZĄ JĘCZMIENNĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

2

Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.

3

Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.

4

Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.

5

Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Deser biszkoptowo-owocowy, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Soczysty kurczak po węgiersku , Przepis z kurczak na ryzu, krokiety z parówką i serem, Placki, Bakłażany zapiekane z serem, Sos tatarski, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Sałatka Cezar - VIDEO, Soczyste łódeczki z ogórków, Rosół, Kalafior, Kuchnia indyjska desery, Śledzie pod pierzynką z majonezem, Zupa gulaszowa, WARZYWA NA PATELNIĘ, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z owoce wino, Złociste pałeczki z kurczaka, Przepis z dania z miesem gulaszowym, Pudding ryżowy po tajsku, Przepis z Cytryna, Przepis z krewetkowa, Przepis z zioła knorr, Przepis z szynka ze szpinakiem, Karkówka, Zupa ogórkowa, Przepis z pieczone piersi z kaczki, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przepis z marynata do ka, Kasza, Sałatka „Moskwa”, Kebab, Placek po zbójnicku wersja 1, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z faszerowana pierś kurczaka, Pyszne lody waniliowe z konfiturą rabarbarową, Sos czosnkowy , Jajka, SŁODKA BOMBKA :), Przepis z nadziewana pierś z indyka, krem br, Bakłażany zapiekane z szynką, Leczo - VIDEO , Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przystawki, Lasagne drobiowa, Zapiekanka z naleśników z morelami, Sałatka z marynowanej ryby, Pilaw na boczku, sałatka szwedzka do słoików, Ryba po grecku, szpinak z piersią z kurczaka, Tłusty czwartek, poledwiczki wieprzowe z kurkami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z mięso kebab, Przepis z cukinia w oleju, placek węgierski - -, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Baygun pulao z Bengalu, Pomidorowy sos do pizzy, Szaszłyki z indyka z chorizo