Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszone żeberka

Duszone żeberka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Duszone żeberka - składniki:

  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 3 sztuki
  • olej - 2 łyżki

Duszone żeberka - Sposób przygotowania:

  1. Żeberka pokrój na porcje i obsmaż, przełóż do rondla, podlej wodą.
  2. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do żeberek.
  3. Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, papryką, solą i pieprzem. Duś przez około 70 min.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONE ŻEBERKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Żeberka pokrój na porcje i obsmaż, przełóż do rondla, podlej wodą.

2

Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do żeberek.

3

Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, papryką, solą i pieprzem. Duś przez około 70 min.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: