Dodaj do ksiązki kucharskiej Eklerki z bitą śmietaną i polewą

Eklerki z bitą śmietaną i polewą

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Eklerki z bitą śmietaną i polewą - składniki:

  • mąka tortowa - 200 gramów
  • masło - 100 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • sól
  • śmietana 36% - 0.5 litra
  • cukier puder - 0.5 szklanki
  • cukier wanilinowy - 1 opakowanie
  • woda - 1 szklanka
  • polewa czekoladowa

Eklerki z bitą śmietaną i polewą - Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej wodę i włóż masło i dodaj szczyptę soli - zagotuj do roztopienia masła.
  2. Następnie dosyp przesiana mąkę i utrzyj na gładką masę, do czasu gdy ciasto przestanie pachnieć surowizną. Schłodź.
  3. Dodaj po jednym jajku i utrzyj.
  4. Na balszce wyłóż papier i połóż po podłużnym eklerze. Zapiekaj w piecu do momentu gdy eklery wyrosną i zrobią się złociste.
  5. Wyjmij i wystudź, przekrój na pół. Ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i pudrem, nakładaj na dolna część eklerka. Polej polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej

EKLERKI Z BITĄ ŚMIETANĄ I POLEWĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do garnka wlej wodę i włóż masło i dodaj szczyptę soli - zagotuj do roztopienia masła.

2

Następnie dosyp przesiana mąkę i utrzyj na gładką masę, do czasu gdy ciasto przestanie pachnieć surowizną. Schłodź.

3

Dodaj po jednym jajku i utrzyj.

4

Na balszce wyłóż papier i połóż po podłużnym eklerze. Zapiekaj w piecu do momentu gdy eklery wyrosną i zrobią się złociste.

5

Wyjmij i wystudź, przekrój na pół. Ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i pudrem, nakładaj na dolna część eklerka. Polej polewą czekoladową.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos z kukurydzy, Przepis z Seler, Sos czosnkowy , Pulpety z mięsa drobiowego, Słoneczna zupa marchewkowa , zapiekanki z mielonym, Przepis z schab w marynacie, Przepis z zupa z pulpetami, Sałatka teksańska - VIDEO , Gulasz, Placuszki z cukinii, pieprz knorr, Sałatka grecka, Makrela w śmietanie, Makaron ze śmietaną i cukrem, Placki Dosa z ryżu i soczewicy, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Schab, Przepis z sałatka z kukurydzą i jajkiem, Przepis z ryz i piers z kurczaka, Sos paprykowy 2, Karp, Zupa krem, Zapiekanka po rzymsku, mlekiem, Przepis z szybki obiad z kurczaka, karp z grilla, Wesołe kanapki z twarożkiem "Kotki" , Zapiekanka Gyros , Dipy, Przepis z knorr ryby, Przepis z kuchnia włoska łatwe przepisy, pesto mięso mielone, Pieczone udka, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Przepisy świąteczne, Sałatka grecka z fetą, Kurczak nadziewany pieczarkami, Kremowy rybny gulasz , Przepis z wołowina w sosie własnym, Przepis z przystawki z krakersami, Zupa drobiowa z melonem, Solianka mięsna , kurczak z sosami, Placki ziemniaczane, pieczona pierś kurczaka, Sałatka Nicejska, Przepis z filety z piersi z kurczaka, Gulasz wieprzowy, Zielona sałata po nicejsku, Bigos, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka z ziemniaków z bulionem , Pikantne sakiewki, Placki z białym serem i siemieniem lnianym, Pstrąg, Zapiekany Pan Kartofel, Babka ziemniaczana z kiełbasą i sosem z leśnych grzybów, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kasza, makaron z serem mascarpone i pomidorami, Filety w sosie śmietanowo - musztardowym, Kotlet de volaille - VIDEO