Dodaj do ksiązki kucharskiej Eklerki z bitą śmietaną i polewą

Eklerki z bitą śmietaną i polewą

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Eklerki z bitą śmietaną i polewą - składniki:

  • mąka tortowa - 200 gramów
  • masło - 100 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • sól
  • śmietana 36% - 0.5 litra
  • cukier puder - 0.5 szklanki
  • cukier wanilinowy - 1 opakowanie
  • woda - 1 szklanka
  • polewa czekoladowa

Eklerki z bitą śmietaną i polewą - Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej wodę i włóż masło i dodaj szczyptę soli - zagotuj do roztopienia masła.
  2. Następnie dosyp przesiana mąkę i utrzyj na gładką masę, do czasu gdy ciasto przestanie pachnieć surowizną. Schłodź.
  3. Dodaj po jednym jajku i utrzyj.
  4. Na balszce wyłóż papier i połóż po podłużnym eklerze. Zapiekaj w piecu do momentu gdy eklery wyrosną i zrobią się złociste.
  5. Wyjmij i wystudź, przekrój na pół. Ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i pudrem, nakładaj na dolna część eklerka. Polej polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej

EKLERKI Z BITĄ ŚMIETANĄ I POLEWĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do garnka wlej wodę i włóż masło i dodaj szczyptę soli - zagotuj do roztopienia masła.

2

Następnie dosyp przesiana mąkę i utrzyj na gładką masę, do czasu gdy ciasto przestanie pachnieć surowizną. Schłodź.

3

Dodaj po jednym jajku i utrzyj.

4

Na balszce wyłóż papier i połóż po podłużnym eklerze. Zapiekaj w piecu do momentu gdy eklery wyrosną i zrobią się złociste.

5

Wyjmij i wystudź, przekrój na pół. Ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i pudrem, nakładaj na dolna część eklerka. Polej polewą czekoladową.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DANIA TYPU STIR FRY. PYSZNY OBIAD W KILKA MINUT.

    Absolutnymi mistrzami krótkich czasów gotowania są dania z kurczaka z patelni. Także u nas p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Zupa z soczewicy, Wołowina z imbirem i warzywami, Zapiekanka z mięsem mielonym, Beszamel (biały sos), Kurczak z mango w sosie teriyaki , Przepis z z piersi indyka, sałatka z winogronem, Śledzie, Włoska babka z lodami waniliowymi, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Rolada ziemniaczana, bezmięsne obiady, Roladki z indyka ze śliwkami , Dania z ryżem, Zupy, Zupa pieczarkowa, smażone ryby przepisy, Zapiekanka a’la lasagne , Przepis z makarony sosy, Deser dla dzieci "Ośmiornica", świeży szpinak sałatka, Placki, Bigos, Naleśniki chińskie - VIDEO, przepisy z miesa, żeberka po amerykańsku, Kutia, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sałatki, Ziemniaki, Przepis z mieso z piekarnika, Szybka sałatka do grilla, Polędwiczki, Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kurczakiem - VIDEO, Przepis z Obiad ryż z warzywami, sojowe, zapiekanka z mielonego, Peperoni ripieni, Ryż jaśminowy, Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika, ryż z kurczakiem, Zupa gulaszowa, Kawa frappe czyli grecka mrożona kawa, gulasz angielski, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Makaronowa sałatka włoska, Grecka zapiekanka z ciastem filo, Przepis z pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, sałatki z ryżem, Jajka, Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą, Spaghetti bolognese z kurczakiem , przygotowanie makaronu, Zupa pieczarkowa, MARYNATA NA STEK, Barszcz biały chrzanowy , Risotto z kurczakiem i warzywami, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Gulasz jagnięcy z cukinią, sałatki z makaronem i majonezem, Pulpety rybne w galarecie, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z sałatka z szparagami