Dodaj do ksiązki kucharskiej Eklerki z bitą śmietaną i polewą

Eklerki z bitą śmietaną i polewą

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Eklerki z bitą śmietaną i polewą - składniki:

  • mąka tortowa - 200 gramów
  • masło - 100 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • sól
  • śmietana 36% - 0.5 litra
  • cukier puder - 0.5 szklanki
  • cukier wanilinowy - 1 opakowanie
  • woda - 1 szklanka
  • polewa czekoladowa

Eklerki z bitą śmietaną i polewą - Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej wodę i włóż masło i dodaj szczyptę soli - zagotuj do roztopienia masła.
  2. Następnie dosyp przesiana mąkę i utrzyj na gładką masę, do czasu gdy ciasto przestanie pachnieć surowizną. Schłodź.
  3. Dodaj po jednym jajku i utrzyj.
  4. Na balszce wyłóż papier i połóż po podłużnym eklerze. Zapiekaj w piecu do momentu gdy eklery wyrosną i zrobią się złociste.
  5. Wyjmij i wystudź, przekrój na pół. Ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i pudrem, nakładaj na dolna część eklerka. Polej polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej

EKLERKI Z BITĄ ŚMIETANĄ I POLEWĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do garnka wlej wodę i włóż masło i dodaj szczyptę soli - zagotuj do roztopienia masła.

2

Następnie dosyp przesiana mąkę i utrzyj na gładką masę, do czasu gdy ciasto przestanie pachnieć surowizną. Schłodź.

3

Dodaj po jednym jajku i utrzyj.

4

Na balszce wyłóż papier i połóż po podłużnym eklerze. Zapiekaj w piecu do momentu gdy eklery wyrosną i zrobią się złociste.

5

Wyjmij i wystudź, przekrój na pół. Ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i pudrem, nakładaj na dolna część eklerka. Polej polewą czekoladową.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Paprykowe tagliatelle z bazyliowym łososiem, Prawdziwa włoska pizza, Przepis z Cytryna, Przepis z zupa kapuśniak ze świeżej kapusty, Sałatka z bobem, Przepis z placek węgierski - -, sledzie matias, Łosoś, Kanapka włoska , Przepis z marynata do ka, szynka ze szpinakiem, Spaghetti Bolognese, Tradycyjny kotlet schabowy z ziołową panierką -VIDEO, Sałatka grecka z fetą, Zupy, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Zapiekanka z łazanek, Jesienna zupa z kasztanów, Przystawki, RODZAJE SAŁATEK, Sałatka gyros z kurczaka, Sałatka szpinakowa z serem i soczystym kurczakiem - VIDEO, Chrupiące trójkąty z tortilli, Lasagne drobiowa, Zupa grochowa, Gyros z kurczakiem, Drożdżowe placki ziemniaczane, Przepis z fasola biała, Schab, Przepis z makaron z pesto z bazylia, Karkówka, Pasztet, Przepis z krem br, Szaszłyki z karkówki, Kremowy kurczak, sos do obiadu przepisy, Pieczony klops, piers kurczaka z warzywami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, schab w winie, Ziemniaki, Szaszłyki z piersi kurczaka, Grillowany bakłażan, Zupa cebulowa, Placek cebulowy, Przepis z mięso kebab, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Zupa z soczewicy, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, zapiekanka z mozzarellą, Przepis z sałatka z brokułami z piersi kurczaka, Cukinia po tunezyjsku na ostro, Kurczak, Nuggetsy z ryby, Sałatki z kurczakiem, owoce wino, Gulasz po polsku - VIDEO, kurczak na ryzu, Quesadilla z papryką i chilli , Kuchnia indyjska desery, Krupnik, jajka farsz, Pyszne lody owocowe z wiśniami, Piersi z kurczaka w cieście francuskim