Dodaj do ksiązki kucharskiej Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Fasolka po bretońsku - składniki:

  • fasola biała suszona lub z puszki - 600 gramów
  • wędzony boczek - 300 gramów
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 100 gramów
  • średniej wielkości cebule - 2 sztuki
  • Ketchup Hellman’s Ognisty - 50 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • kminek - 1 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Fasolka po bretońsku - Sposób przygotowania:

  1. Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie ugotuj ją, by stała się miękka.
  2. Pokrój cebulę, paprykę i boczek w około centymetrowej grubości kostkę.
  3. Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.
  4. Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
  5. Przed podaniem dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASOLKA PO BRETOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fasolka po bretońsku
    1.Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie ugotuj ją, by stała się miękka.
  • 2
    Fasolka po bretońsku
    2.Pokrój cebulę, paprykę i boczek w około centymetrowej grubości kostkę.
  • 3
    Fasolka po bretońsku
    3.Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.
  • 4
    Fasolka po bretońsku
    4.Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
  • 5
    Fasolka po bretońsku
    5.Przed podaniem dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj z chlebem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Placki ziemniaczane, Pieczeń, krewetki w skorupkach, Kurczak w piwie, Sos czosnkowy , Sałatka gyros z kurczaka, Salsa, Przepis z puszka ananasów, Ratatuj z soczewicą, Krem jarzynowy, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Bigos domowy, Zapiekanka makaronowa, Udka, pierś kurczaka z warzywami, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z przepisy na latwe ciasta, Pierogi, Przepis z bezmięsne z ziemniaków, ciasto d, Sałatka śledzik, Kluski , Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, makarony z naczynie żaroodporne, Marchewkowa granita z cynamonem, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Mielone, Lody podawane na wafelku "Samolot", Sałatka z kapusty pekińskiej , Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, pieczone ziemniaki ze śmietaną, Przepis z gotowana watrobka drobiowa, Sałatka kalafiorowa, Wieprzowe szaszłyki , przepisy wigilijne, Przepis z dobre przystawki, Przepis z bulionetka wołowa knorr, Gołąbki, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, zupa krem z kury, Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem , Jajka faszerowane i smażone, Sałatka gyros z kurczaka, Szpinak, Rolada ziemniaczana, Zapiekanka z kurczakiem i szparagami, meksykańskie enchiladas, Przepis z zapiekanki z ciasta, Schab, Truskawkowy lodowy koktajl z białą czekoladą, Fasolka po bretońsku z kiełbasą, Przepis z zupa z soczewicy, Zupa gulaszowa, Przepis z kuchnia meksykańska mieso, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Sałatka z kurczakiem po grecku, Przekąski, Zupa cebulowa, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Klopsy w sosie Neapolitańskim, Olej z oliwy, Przepis z spagetti z kurczakiem, Zapiekanka meksykańska