Dodaj do ksiązki kucharskiej Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Fasolka po bretońsku - składniki:

  • fasola biała suszona lub z puszki - 600 gramów
  • wędzony boczek - 300 gramów
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 100 gramów
  • średniej wielkości cebule - 2 sztuki
  • Ketchup Hellman’s Ognisty - 50 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • kminek - 1 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Fasolka po bretońsku - Sposób przygotowania:

  1. Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie ugotuj ją, by stała się miękka.
  2. Pokrój cebulę, paprykę i boczek w około centymetrowej grubości kostkę.
  3. Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.
  4. Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
  5. Przed podaniem dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASOLKA PO BRETOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fasolka po bretońsku
    1.Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie ugotuj ją, by stała się miękka.
  • 2
    Fasolka po bretońsku
    2.Pokrój cebulę, paprykę i boczek w około centymetrowej grubości kostkę.
  • 3
    Fasolka po bretońsku
    3.Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.
  • 4
    Fasolka po bretońsku
    4.Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
  • 5
    Fasolka po bretońsku
    5.Przed podaniem dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj z chlebem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? AROMATYCZNA TAJSKA ZUPA.

    To zależy przede wszystkim od naszych gustów. Możemy mieszać ze sobą wszystko pod warunkiem,...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałata lodowa, Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs, Warzywne chilli z fetą , Sos czosnkowy na wódce, Kebab w kajzerce, Indyk z majerankiem, Szpinak, przystawki na grilla, filet z dorsza, Żurek, Przepis z obiad ryż, Sałatka orientalna z fasolką szparagową, Szybki placek do pizz z placka do kebabu, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, naleśniki z farszem -, Przepis z przepis na sos serowy do makaronu, Przepis z zapiekanka z cukinia i miesem mielonym, Ryba, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Udka, Zupa z zielonego groszku i pieczarek, Kluski , knorr przepisy, Sałatka grecka z fetą, Wegetariański pilaw z bakaliami , Gołąbki, Zapiekanka z kalarepą , Sałatka z kiełków słonecznika z grillowanym kurczakiem, Przepis z sałatki z mięsem, Chińskie sajgonki, Tortilla, Pikantna flądra w boczku, Przepis z sałatki ryżowe, Słodkie grillowane mango, Gulasz po polsku - VIDEO, Włoska sałatka z fasolką szparagową, Kaszanka w cieście, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, ryba w piekarniku, Kotlety, Ryba z papryką i brzoskwiniami, Przepis z zupa na szybko, Zapiekanka Gyros , Pyszna zupa z dyni, Przepisy świąteczne, Przepis z mięso wieprzowe, kasza kus-kus, Przepis z makaron z warzywami po włosku, Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem, Włoska sałatka z fasolką szparagową, Rosół, Mizeria z ogórków z sosem tzatziki, Sos czosnkowy na wódce, Leczo z cukinii, Przepis z sos sojowy, Kebab, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, Ziemniaki, Spód z zielonego ziarna, Sałatka pomidorowa z czosnkiem, Sałatka z makaronem, mięsa faszerowane, Przepis z farsz do naleśników, Ryż smażony z warzywami