Dodaj do ksiązki kucharskiej Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Fasolka po bretońsku - składniki:

  • fasola biała suszona lub z puszki - 600 gramów
  • wędzony boczek - 300 gramów
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 100 gramów
  • średniej wielkości cebule - 2 sztuki
  • Ketchup Hellman’s Ognisty - 50 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • kminek - 1 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Fasolka po bretońsku - Sposób przygotowania:

  1. Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie ugotuj ją, by stała się miękka.
  2. Pokrój cebulę, paprykę i boczek w około centymetrowej grubości kostkę.
  3. Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.
  4. Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
  5. Przed podaniem dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASOLKA PO BRETOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fasolka po bretońsku
    1.Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie ugotuj ją, by stała się miękka.
  • 2
    Fasolka po bretońsku
    2.Pokrój cebulę, paprykę i boczek w około centymetrowej grubości kostkę.
  • 3
    Fasolka po bretońsku
    3.Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.
  • 4
    Fasolka po bretońsku
    4.Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
  • 5
    Fasolka po bretońsku
    5.Przed podaniem dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj z chlebem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka kebab - VIDEO, zapiekanka ryżowa, jajka z serem, WARZYWA NA PATELNIĘ, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, placek po zbójnicku przepis, Przepisy świąteczne, Pasztet, Sałatki z makaronem, Przepis z co do ziemniaków, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Kremowa zupa z dyni, Przepis z miesa na zimno, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Przepis z Kurczak marynata, Pierożki wonton, Wytrawna tarta z suszonymi pomidorami, serem i bazylią, Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym, Zupa pomidorowa, Przepis z ryż curry, Ryba po grecku, Plemienie uralskie, WARZYWA NA PATELNIĘ, piers z kurczaka dla dzieci, Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami, Leczo, Zupa ogórkowa, Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym, Przepis z kurczak z czosnkiem, Kluski , WARZYWA NA PATELNIĘ, Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca, Sos beszamelowy , Przepis z żeberka pieczone -, Gulasz, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Pierogi z jagodami, Ryba po japońsku, Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Makaron, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z sos do placków ziemniaczanych, Pomidorowy sos do pizzy, Żeberka w sosie śmietanowym z chilli i kakao, Przepis z PO GRECKU, Barszcz, Sałatka grecka, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Barszcz biały, Schabowe roladki z rzeżuchą, Makaron ze szparagami , Indyk z cukinią i oliwkami, Placki, Przepis z ryba zapiekana w piekarniku, zupa czosnkowa z serem, Sałatka z porów, Lodowy pucharek z truskawkami i melonem , Przepis z makaron obiad, Przepis z ryż - obiad, Przepis z obiad z kabaczka, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem