Dodaj do ksiązki kucharskiej Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Fasolka po bretońsku - składniki:

  • fasola jaś - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • laska kiełbasy - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 300 gramów

Fasolka po bretońsku - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy 12 godzin, a następnie gotujemy około godzinę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych.
  2. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy. W trakcie smażenia dodajemy posiekaną cebulę z czosnkiem.
  3. Kiełbasę z cebulą dodajemy do fasolki. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie całość mieszamy.
  4. Doprawiamy do smaku Delikatem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

FASOLKA PO BRETOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy 12 godzin, a następnie gotujemy około godzinę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych.

2

Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy. W trakcie smażenia dodajemy posiekaną cebulę z czosnkiem.

3

Kiełbasę z cebulą dodajemy do fasolki. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie całość mieszamy.

4

Doprawiamy do smaku Delikatem. Smacznego!

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Klopsiki w sosie pomidorowym, Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy - VIDEO, Zupa tajska z kurczakiem, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Szybki obiad, Gorący kubek wersja wzbogacana, makaron tagliatelle z kurczakiem, Karp w galarecie, Królewski tort, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Barszcz ukraiński, hummus, ryba z piekarnika, Zapiekanka z piersi kurczaka i szpinaku, Przepis z knorr z czosnkiem, kapusta kiszona gotowana, Przepis z piers patelnia, Sałatka z ryżem i papryką, dania z polędwiczek wieprzowych, Carbonara, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Imbirowy pstrąg z pomarańczami, Zupa jarzynowa, Przepis z kuchnie ma, Przepis z kurczak w sosie w, Schab w pięciu smakach, Przystawki, Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi, Babka majonezowa, Jajka, Cordon bleu z brokułami, makaron sojowy smażony, Sałatka z brokułami i jajkiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Tłusty czwartek, bomba malinowa, Przepis z ryż na słodko, kurczak r, Gyros z kurczakiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z zapiekanka makaronowa -, Barszcz, Soczysty kurczak z serem feta, Przepis z smażone warzywa na patelni, Sałatka z sosem musztardowym, Domowe frytki z salsą pomidorową, Salsa, Przepis z ciasta francuskie, Kapusta z mięsem i grzybami, zupa pomidorowa z makaronem, Pieczony indyk, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Przepis z Gulasz wołowy po węgiersku -, Sałatka Gyros, Sałatka ziemniaczana, Przepis z sałatka ser feta sałata lodowa ogórek zielony pomidor, Zupa rybna z warzywami, Ryż, Kotlety, Schab w pięciu smakach, Sos beszamelowy , Przepis z pomidory