Dodaj do ksiązki kucharskiej Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Fasolka po bretońsku - składniki:

  • fasola jaś - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • laska kiełbasy - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 300 gramów

Fasolka po bretońsku - Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namaczamy 12 godzin, a następnie gotujemy około godzinę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych.
  2. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy. W trakcie smażenia dodajemy posiekaną cebulę z czosnkiem.
  3. Kiełbasę z cebulą dodajemy do fasolki. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie całość mieszamy.
  4. Doprawiamy do smaku Delikatem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

FASOLKA PO BRETOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Fasolę namaczamy 12 godzin, a następnie gotujemy około godzinę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych.

2

Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy. W trakcie smażenia dodajemy posiekaną cebulę z czosnkiem.

3

Kiełbasę z cebulą dodajemy do fasolki. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie całość mieszamy.

4

Doprawiamy do smaku Delikatem. Smacznego!

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

knorr przepisy kurczak, Kurczak, Przepis z obiad co do ziemniakow, sos na miodzie, Spaghetti z tuńczykiem, Pomidory faszerowane , Łosoś, SŁODKA BOMBKA :), Ryż smażony z warzywami, Kebab, Sałatki, Przepis z jajka z cukinią, Tajska zupa, Sałatka gyros z kurczaka, Kurczak w curry, Przepis z drób makaron, czosnek cebula, Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami , Przepis z mieso we warzywach, sałata z jajkiem, Gulasz wieprzowy ze śmietanką, Gyros, Potrawka z kurczaka, ryż basmati, Tajski chlebek miłości, Zupa z czarnych jagód, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Krupnik, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Sos włoski do spaghetti, Udka, Przepis z sałatka z mieszanka sałat, Soczysty kurczak w curry , Dolmathakia yialantzi – faszerowane liście winorośli, Sos włoski do spaghetti, indyk kuchnia polska, Przepis z fileta, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przepis z przystawki z kurczaka, Sądecki krupnik, Gulasz z ogonów wołowych, sosy do wieprzowiny, Zupa koperkowa, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Przepis z deser z owocow, Ryba po grecku, Mielone, Przepis z sos slodko, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Gulasz po polsku - VIDEO, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Zupa ogórkowa - VIDEO, kasza na s, Przepis z indyk mielony, Przekąski, Przepis z szaszłyki drobiowe z piekarnika, Torcik z wafli, Ryba, Tapas z ciecierzycy, Przepis z kotlet pl, Tortille po Toskańsku, Carbonara, Pieczona dorada z suszonymi morelami i orzeszkami pistacjowymi