Dodaj do ksiązki kucharskiej Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Fasolka po bretońsku - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • kiełbasa - 200 gramów
  • boczek - 200 gramów
  • biała fasola w puszce - 2 sztuki

Fasolka po bretońsku - Sposób przygotowania:

  1. Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.
  2. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.
  3. Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.
  4. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
  5. Gotować około godzinę na wolnym ogniu.
  6. Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASOLKA PO BRETOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.

2

Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.

3

Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.

4

Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

5

Gotować około godzinę na wolnym ogniu.

6

Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je bulionem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z ziemniakow, Klasyczna zupa ogórkowa, Tajski przysmak z kurczaka, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Bigos - VIDEO, Ciasto filo, leczo z wołowiną, Gyros, Zupa kalafiorowa, Delikatne filety rybne w winogronach, Warzywa, kwaśne jabłka, Schab, mięso z łopatki wieprzowej, Przepis z pieczeń w cieście francuskim, Dzwonko łososia w porach, Kalafior, Sos beszamelowy , SŁODKA BOMBKA :), Suflet majerankowy , Przepis z małe ogórki, Dynia, Przepis z Cebula lub czosnek, Chińskie sajgonki, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, SŁODKA BOMBKA :), Żeberka, zapiekanka na bułce, Duszone warzywa, sos carbonare, sałątka z, Kapusta z grochem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Kanapka dla dzieci "Order za odwagę!", Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Sałatka Gyros, Przepis z zapiekanka miesem, Karp w galarecie, Przepis z krokiety z pieczarkami i jajkiem, Przepis z cebula dymka, Pieczeń z podgrzybkami, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z makaron do, kurczak z rosolu, Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, Przepis z sosy do wątróbki, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Sałatka z tuńczykiem, Knedle z mięsem, Zapiekanka po rzymsku, Potrawy wielkanocne, Potrawka ze schabu na styl chiński , Makaron, Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Schab a' la Sztufada, Przepis z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Skrzydełka na ostro, Złoty kurczak na ossstro, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , paszteciki przepis, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami