Dodaj do ksiązki kucharskiej Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Fasolka po bretońsku - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • kiełbasa - 200 gramów
  • boczek - 200 gramów
  • biała fasola w puszce - 2 sztuki

Fasolka po bretońsku - Sposób przygotowania:

  1. Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.
  2. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.
  3. Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.
  4. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
  5. Gotować około godzinę na wolnym ogniu.
  6. Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASOLKA PO BRETOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.

2

Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.

3

Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.

4

Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

5

Gotować około godzinę na wolnym ogniu.

6

Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je bulionem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

grill f, Sałatka kebab - VIDEO, sałatki z sałat, Przepis z roladki schabowe, Sałatki z makaronem, Szpinak zapiekany z sardynkami, Potrawka z kurczaka, Drożdżówki z czerwoną kapustą, kurczak z r, Kaszanka piwna, Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem, pstrag smazony na patelni, Leczo, Zupa z fasoli z warzywami, Gołąbki, Sałatka z kiełkami lucerny i z oliwkami, Spaghetti a la carbonara, paluszki surimi, Lekka zupa pomidorowa, Cobbler, ciasto jo-jo, Dynia, Mini kotleciki dla dzieci , Wołowe steki ze smażoną cebulą, Zupa grochowa, Zeberka z Miodem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Rozmarynowy gulasz z kurkami, Pomidorowo – ziemniaczana tarta, Schab w pięciu smakach, Zupa warzywna z kurczakiem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Pasta z kurczakiem i cukinią, kuchnia tv gotowanie, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z placek węgierski - -, Przepis z ser żółty, Sałatka Cezar - VIDEO, Zupa cebulowa, Kiełbaski w cieście, obiad z ciasta francuskiego, Przepis z Seler, Grzanki z truflowym aromatem, Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką, przepis na mieso do hamburgerów, Przepis z sos do pulpetow, Warzywa w curry z jogurtem, Przepis z kapusta pekińska sałatka, Surówka Coleslaw, Przepis z kuchnia polska mi, zapiekanki z ryżem, Kotlety, Bigos, Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku, żeberka po amerykańsku, Lasagne, Pierogi, Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką, pierś w kurczaka, Gyros, Jajka jeże , Sałatka Gyros, Leczo z cukinii