Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowana dynia

Faszerowana dynia

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób trudne Autor: garlic

Faszerowana dynia - składniki:

  • tarta bułka - 0.3 szklanki
  • jajka - 1 sztuka
  • imbir - 1 łyżeczka
  • kardamon - 1 łyżeczka
  • pestki dyni - 3 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • pieprz cayenne - 1 łyżeczka
  • masło - 4 łyżki
  • olej - 4 łyżki

Faszerowana dynia - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż. Obierz i posiekaj cebulę podsmaż na maśle, dodaj orzeszki pinii i upraż. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  2. Pokrój oliwki, odsącz dynię z zalewy, sparz rodzynki.
  3. Mięso wymieszaj z ryżem, cebulą orzeszkami, oliwkami, dynią z octu, rodzynkami, tartą bułką, dopraw pieprzem, imbirem i kardamonem. Dodaj jajko.
  4. Odetnij wierch dyni, wydrąż miąższ, wnętrze natrzyj przyprawą Delikat. W dyni ułóż masę mięsną. Tak przygotowaną dynię połóż na blasze, skrop olejem, piecz 2 godziny w 180 stopni. Gotową ozdób uprażonymi na patelni pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANA DYNIA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ugotuj ryż. Obierz i posiekaj cebulę podsmaż na maśle, dodaj orzeszki pinii i upraż. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.

2

Pokrój oliwki, odsącz dynię z zalewy, sparz rodzynki.

3

Mięso wymieszaj z ryżem, cebulą orzeszkami, oliwkami, dynią z octu, rodzynkami, tartą bułką, dopraw pieprzem, imbirem i kardamonem. Dodaj jajko.

4

Odetnij wierch dyni, wydrąż miąższ, wnętrze natrzyj przyprawą Delikat. W dyni ułóż masę mięsną. Tak przygotowaną dynię połóż na blasze, skrop olejem, piecz 2 godziny w 180 stopni. Gotową ozdób uprażonymi na patelni pestkami dyni.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA KNORR

    Fix Gołąbki bez zawijania Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Salsa, Zupa grochowa, sałatka z kurczaka z ryżem, Grzybowa z kaszą jęczmienną, brukselka zapiekana, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Potrawka z kurczaka z kolorową papryką, Przepis z bułki, dania z miesa gotowanego, Przepis z mielony z warzywami, Chłodnik brzoskwiniowy, Quesadillas - VIDEO, Sos beszamelowy , Vichyssoise, czyli ziemniaczano - porowy krem, Przepis z z kurczakiem, Zapiekanka z ziemniakow, Tacos z rybą, Klasyczna tortilla z wołowiną, Aromatyczne krewetki, makaron ser śmietana cebula szynka, Przepis z kotlety z jajkami, Przepis z kurczak nadziewany miesem mielonym, Kolorowa sałatka, Przepis z makaron z kurczakiem curry, Indyk, Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone, obiad ser, Przepis z sos do spaghetti z kurczakiem, Śledź w occie, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z karkowka w zupie cebulowej, Żurek, Mielone, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Sałatka Cezar - VIDEO, sól, Przepis z boże narodzenie przepisy, Golonki wieprzowe z kapustą i grochem, Potrawy wigilijne, ryba pieczona sola, Zupa z orzechów ziemnych, Przepis z zupa grochowa na boczku, Schab, Pasztet, Szybki obiad, Sałatka z grissini, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sos musztardowy, Pasta meksykańska, Ryba, Beszamel włoski, Przepis z dania z ananasem, Bigos - VIDEO, Przepis z drobiowa, Sałatka gyros warstwowa, Parówki w naleśniku, ryba smażona w sosie, Zapiekanka po rzymsku, Camembert na przekąskę, Szybka Paella, Karp w miodowym sosie, Kurczak z porem i pieczarkami