Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowana pierś z indyka - składniki:

  • pierś z indyka (ewentualnie z kurczaka) - 1 sztuka
  • mięso mielone mieszane - 200 gramów
  • orzechy włoskie - 1 łyżka
  • Fix Soczysta karkówka z warzywami - 1 opakowanie
  • ser pleśniowy blue - 50 gramów
  • musztarda Dijon - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • bułka pszenna namoczona w mleku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • żurawina ze słoika - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki

Faszerowana pierś z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
  2. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń a następnie natrzyj mięso przygotowana marynatą.
  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśnięta bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
  4. Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
  5. Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 st. C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANA PIERŚ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowana pierś z indyka
    1.Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
  • 2
    Faszerowana pierś z indyka
    2.Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń a następnie natrzyj mięso przygotowana marynatą.
  • 3
    Faszerowana pierś z indyka
    3.Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśnięta bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
  • 4
    Faszerowana pierś z indyka
    4.Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
  • 5
    Faszerowana pierś z indyka
    5.Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 st. C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTA KARKÓWKA Z WARZYWAMI

    Fix Soczysta karkówka z warzywami
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa ogórkowa - VIDEO, schab bez kości, Przepis z Czosnek, Faszerowane parówki, po prostu gotuj, Kapusta pekińska słodko-kwaśna, Sos serowy II, Bigos z ryżem, Świderki w sosie z dyni, tatar z mięsa wołowego, Kasza, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Gzika z ziemniakami na szybko, Przepis z SAŁATKA li, Ryż, Placek po zbójnicku wersja 1, zupa z świeżych ogórków, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Sałatka z kuskus z dynią i daktylami , przystawka na zimno, Przepis z obiad z spagetti, Quesadillas - VIDEO, masy do ciast, Sałatka z surimi i papryką, Chrupiąca surówka zimowa, salatki z szynka -, Przepisy świąteczne, Golonka, Ratatui a’la Gousto, Pizza Wiejska , Warzywne curry z ryżem, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Bigos, Przepis z przystawki na grilla, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Kebab, Zapiekanki, Ogórek, Przystawki, Przepis z marynata do kurczaka, Przepis z do makaronu, Bakłażan z kozim serem, Barszcz biały, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Pieczeń, sosy do jajek, Przepis z zupa knorr, Domowy hot dog, Placek po zbójnicku wersja 1, Brokuły i pomidory zapiekane z serem, Zupa pomidorowa, Kanapki dla dzieci "Szachownica", mięso ze szpinakiem, pierś z kurczaka marynata, Zupa kalafiorowa, Ryż słodko-ostry z mango i kokosem, Żurek, Kanapka dla dzieci "Potworek'", Przekąskowa pasta ananasowa, Przepis z gotowana papryka, Sałatka meksykańska z kurczakiem