Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowana pierś z indyka - składniki:

  • pierś z indyka (ewentualnie z kurczaka) - 1 sztuka
  • mięso mielone mieszane - 200 gramów
  • orzechy włoskie - 1 łyżka
  • Fix Soczysta karkówka z warzywami - 1 opakowanie
  • ser pleśniowy blue - 50 gramów
  • musztarda Dijon - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • bułka pszenna namoczona w mleku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • żurawina ze słoika - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki

Faszerowana pierś z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
  2. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.
  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
  4. Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
  5. Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANA PIERŚ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowana pierś z indyka
    1.Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
  • 2
    Faszerowana pierś z indyka
    2.Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.
  • 3
    Faszerowana pierś z indyka
    3.Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
  • 4
    Faszerowana pierś z indyka
    4.Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
  • 5
    Faszerowana pierś z indyka
    5.Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTA KARKÓWKA Z WARZYWAMI

    Fix Soczysta karkówka z warzywami
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kluski , bulka tarta, kotlet mielony z, Leczo z cukinii, Ziemniaki i brokuły z parmezanem, Smażone czerwone pomidory, Przepis z przepisy wloskie, Przepis z ugotowani - desery - -, Pączki błyskawiczne, Zupa grzybowa, Porcja wieprzowa, Kremowy makaron z brokułami , Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z przepis na pite do kebaba, Sałatka z kapusty pekińskiej , ryz z piersią z kurczaka, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Sałatka Gyros, desery z cz, Babeczki z lodów Carte d'Or Czekoladowa wiśnia, Przepis z ubite jajko, Sałatka kebab - VIDEO, Pyzy z mięsem pachnące tymiankiem, WARZYWA NA PATELNIĘ, Schab, Rolada ziemniaczana, Steki z karkówki z leśnymi grzybami, Salsa, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Dip pomidorowo-bazyliowy, Przepis z obrany, Przepis z tarta ze, sos do marchewki z groszkiem, Indyk, Bawarski kąsek, Spaghetti z owocami morza, Polędwiczki, Masło orzechowe, Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym , Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym, Smażone zielone pomidory, Schab w pięciu smakach, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, Obiad, potrawy z woka, Kluski lane, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Jajeczna zapiekanka, Śledzie z nutką ananasa, Tortilla - VIDEO, Carbonara, Kołduny Podlaskie, Zupa pomidorowa, Nadziewany pstrąg, Przepis z ryba smażona w cieście, Przepis z zapiekanka z brokułami i makaronem, sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Zupa pieczarkowa, sałatka z wedzonym kurczakiem, ry ba i ciasto francuskie, Świąteczne tarteletki korzenne