Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowana pierś z indyka - składniki:

  • pierś z indyka (ewentualnie z kurczaka) - 1 sztuka
  • mięso mielone mieszane - 200 gramów
  • orzechy włoskie - 1 łyżka
  • Fix Soczysta karkówka z warzywami - 1 opakowanie
  • ser pleśniowy blue - 50 gramów
  • musztarda Dijon - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • bułka pszenna namoczona w mleku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • żurawina ze słoika - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki

Faszerowana pierś z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
  2. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.
  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
  4. Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
  5. Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANA PIERŚ Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowana pierś z indyka
    1.Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.
  • 2
    Faszerowana pierś z indyka
    2.Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.
  • 3
    Faszerowana pierś z indyka
    3.Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.
  • 4
    Faszerowana pierś z indyka
    4.Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.
  • 5
    Faszerowana pierś z indyka
    5.Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTA KARKÓWKA Z WARZYWAMI

    Fix Soczysta karkówka z warzywami
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Gwiazdki z kremem pinacolada, makaron fasola czerwona, Łosoś, Przepis z bazylii, Przepis z ser mozzarella, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zupa Tom Yam Gong, szklanka oliwy, Pieczeń, Przepis z zupa z kiszonej kapusty, Jajka w sosie słodko-kwaśnym, Poszarpańce, Przepis z obiad miesa, FLACZKI !!!, Wyśmienity pilaw, baklazan faszerowany, Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami z grilla, bigos na kiełbasie, mielone gotowane, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Sajgonki mięsne, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Zapiekanka meksykańska, Pstrąg, Przepis z filety z kurczaka, Przepis z poledwica w, Przepis z sos śmietanowo brokułowy, Golonka, Przepis z rak gotowany, Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika, Placki ziemniaczane, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kosmiczne ślimaki, Przepis z ryba po g, sałatka z owocami, masa do andruta z mlekiem w proszku, Zupa z dyni, Mielone, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z z czosnkowymi, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sałatka rosyjska, Sałatka włoska z octem balsamicznym, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Sos beszamelowy , Ryba w ryżu z majonezem, Żeberka, Faszerowane pieczarki z grilla, Żurek, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z ziemniaki pi, Zupa ogórkowa, Kapusta z grochem, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Kapusta kiszona duszona, Udka, Kalarepa z szynką, Dania z ryżem, na ostro, Duszone warzywa, kurczak ostry, Zupa z soczewicy, Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką