Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane papryki - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • kolendra - 1 szczypta
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • kajzerka - 1 sztuka
  • kmin rzymski - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Faszerowane papryki - Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
  2. Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
  3. Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
  4. Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
  5. Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PAPRYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowane papryki
    1.Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
  • 2
    Faszerowane papryki
    2.Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
  • 3
    Faszerowane papryki
    3.Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
  • 4
    Faszerowane papryki
    4.Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
  • 5
    Faszerowane papryki
    5.Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z brokułami i jajkiem, Sałatka Gyros, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, Śledzie, Sałatka ogórkowo- pomidorowa, Przepis z sałatka z serem i szynka, Udko pieczone w rękawie, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka Gyros, leczo z cukinii z kielbasa, kuchnia polska ryby, Zupa cebulowa, garnki, Chińskie sajgonki, Kebab, Placki ziemniaczane, Deser czekoladowy z bitą śmietanką, Włoska kanapka pomidorowa , zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, Kotlety po kaszubsku , Papryka, Rosół z kuleczkami z wątróbek, przystawki wegetariańskie, Przepis z sałatka z papryką i kukurydzą - -, Przepis z kostki knorr, Zupa z kurek, Przepis z bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Placki, babka ziemniaczana, Bigos - VIDEO, Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem, Gulasz z kiełbasek, Żurek, Krokiety ziemniaczane z pomidorową nutką, Przepis z sałatka z jajkiem i sałatą, Pierogi z jagodami, Gdański gulasz cielęcy , Przepis z mielone mieso, Kremowa zupa z dyni, pierogi ze szpinakiem i serem fetą, Zapiekanka z ziemniakow, Tiropitakia – pierożki serowe, Grecka sałatka z bakłażanem, Pieczony schab z suszonymi figami - VIDEO, Przepis z delikat uniwersalny knorr, Przepis z obiad zapiekanki, Ryba, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Mieszanka mięsno – warzywna, Przepis z obiad z ryżem, Krem brokułowy, Lasagne, Zapiekanka meksykańska, Grecka pieczeń z warzywami, Polędwiczki a la gyros, salatka z jajkiem, Przepis z cukinia z patelni, Dipy, Przepis z zapiekanka z pieczarkami i makaronem, Pierogi, ryba gotowana w sosie, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Kluski z grysiku