Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane papryki - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • kolendra - 1 szczypta
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • kajzerka - 1 sztuka
  • kmin rzymski - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Faszerowane papryki - Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
  2. Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
  3. Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
  4. Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
  5. Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PAPRYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowane papryki
    1.Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
  • 2
    Faszerowane papryki
    2.Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
  • 3
    Faszerowane papryki
    3.Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
  • 4
    Faszerowane papryki
    4.Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
  • 5
    Faszerowane papryki
    5.Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka gyros z kurczaka, Czerwony barszczyk z uszkami, grill kurczak, przepisy na im, Przepis z sałatka z ka, Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i brokułami, Kurczak w miodzie (ze śliwkami), Kotlet de volaille - VIDEO, Quesadillas - VIDEO, Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach , Pieczone prosię z kaszą gryczaną, Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków , Chińskie sajgonki, Kasza, Zupa krem z dyni - VIDEO, Zapiekanka z arbuza, Przepis z przepisy na ciepło, Przepis z sałatki z łososiem, Kotleciki z jajek, Faszerowane pieczarki, Szynkowe ślimaczki, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z spaghetti bolognese z mięsem, Golonka, Pieczona papryka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z makaron z serem mascarpone i pomidorami, Szybki obiad, Wywar z mięsa, Barszcz biały, Potrawy wigilijne, Przepis z majonez Knorr, Przepis z obiad z kurczaka i papryki, Smażony ryż z tofu i brokułami, Kalafior, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Weissesuppe- pyszna niemiecka zupa z migdałami, Przepis z zapiekanki makaronowe, Przepis z sałatka por, kaczka w piekarniku, Tortilla - VIDEO, Dynia, marynata do pieczenia schabu, ryba z porem i marchewką, Sałatka Gyros, Kaczka pieczona z jabłkami, Przepis z piersi z kurczaka z kuskusem, Chińskie sajgonki, Przepis z masło do smażenia, Pikantna zupa po meksykańsku, Przepis z np ryz smazony, pomidory z, Potrawy wielkanocne, Spaghetti Bolognese, Leczo, Bukiet sałat z sosem balsamico, Długi ogórek szklarniowy, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Wiosenna zupa pieczarkowa , soczewica do mięsa, Udka, mięso w słoikach przepis, Tarta szpinakowo-serowa