Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane papryki - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • kolendra - 1 szczypta
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • kajzerka - 1 sztuka
  • kmin rzymski - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Faszerowane papryki - Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
  2. Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
  3. Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
  4. Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
  5. Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PAPRYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowane papryki
    1.Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
  • 2
    Faszerowane papryki
    2.Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
  • 3
    Faszerowane papryki
    3.Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
  • 4
    Faszerowane papryki
    4.Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
  • 5
    Faszerowane papryki
    5.Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kuchnie, zupa chińska przepis, Pierś z kurczaka pieczona, Zupa szczawiowo - szpinakowa, Pieczeń wołowa z sosem, Barszcz biały, ciasto z tr, Przepis z mrożony szpinak, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sałatka z pomarańczami i kozim serem, Sos béarnaise, Spaghetti z owocami morza, Przepis z zrazy ze schabu, Gyros z kurczakiem, domowa, gotowanie sa, zapiekanka z makaronem I SEREM ZOLTYM, Steki z karkówki z leśnymi grzybami, Przepis z chleb do, Naleśniki chińskie - VIDEO, Pikantne kalmary w sosie słodko kwaśnym, Zupa pomidorowa, SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Żurek, Dipy, oliwki z, Przepis z makaron cebula, Ryba, Sałatka Gyros, Pierś z kurczaka pieczona, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sos z wołowiny, Tacos - VIDEO, Przepis z zdrowy obiad przepisy, „Potrójna” szkolna kanapka, Przepis z kurczak z kostka, czarne oliwki, Przepis z ciasta na deser, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Polędwiczki, zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, Sos „Sokołowskiego”, Nugat czekoladowy, Steki z karkówki z leśnymi grzybami, Roladki z polędwicy wieprzowej, Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie, Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym, Placuszki z cukinii, Zapiekane parówki , Przepisy świąteczne, Antrykot duszony z winem., Mostek cielęcy z farszem mięsnym, Przepis z chleb pi, Szybki obiad, Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej, Zupa cebulowa, Zupa grochowa, zupa pieczarkowa z ziemniakami, Flądra smażona, Gulasz, Pieczeń, Barszcz z morelami i imbirem