Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane pieczarki - składniki:

  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej - 2 łyżki

Faszerowane pieczarki - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść pieczarki, zetnij ogonki i drobno je posiekaj.
  2. Posiekaj również cebulę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane ogonki pieczarek i duś ok. 3 minuty, następnie lekko przestudź.
  3. Ugotuj i posiekaj jajko, po czym dodaj je do farszu wraz z natką pietruszki. Dopraw farsz do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  4. Napełnij kapelusze pieczarek farszem i obsyp bułką tartą, lekko ją dociskając.
  5. Przygotuj Fix Schab á la Stroganoff Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.
  6. Obsmaż gotowe pieczarki na tłuszczu, kapeluszem do dołu, po czym przełóż je do naczynia z przyprawą Fix Knorr. Duś razem ok. 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PIECZARKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oczyść pieczarki, zetnij ogonki i drobno je posiekaj.

2

Posiekaj również cebulę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane ogonki pieczarek i duś ok. 3 minuty, następnie lekko przestudź.

3

Ugotuj i posiekaj jajko, po czym dodaj je do farszu wraz z natką pietruszki. Dopraw farsz do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

4

Napełnij kapelusze pieczarek farszem i obsyp bułką tartą, lekko ją dociskając.

5

Przygotuj Fix Schab á la Stroganoff Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.

6

Obsmaż gotowe pieczarki na tłuszczu, kapeluszem do dołu, po czym przełóż je do naczynia z przyprawą Fix Knorr. Duś razem ok. 3 minuty.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SCHAB A LA STROGANOFF KNORR

    Fix Schab a la Stroganoff Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim, mielone mięso cielęce, Zupa pieczarkowa, Ryba, Piersi kurczaka z serem pleśniowym , sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Pierogi z kapustą i grzybami, Marchewkowa lasagne, Tagine z kurczakiem i warzywami, Przepis z sałatka z melonem, Ciasto na pizze, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Kaczka, Sałatka Cezar - VIDEO, Chrupki z serkiem , łosoś w cieście, Apetyczna zapiekanka z ryby, Przepis z kurczak latwy, Kolorowe kanapki “Owocowy raj”, Chłodnik serowy, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Schab marynowany, Polska sangria, Tortilla CHlebwiga, Przepis z ryba duszona z warzywami, zapiekanki z makaronem w naczyniu zaroodpornym, Przepis z sola z warzywami, faszerowane pomidory- przystawka, Sałatki z makaronem, Delikatny pierścień z musu rybnego, Przepis z Smażone jajko, Gyros, Przystawki, Rurki z pieczarkami , Przepis z sałatka z cebulką marynowaną i serem żółtym, Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami , Gulasz, Zupa krem z dyni - VIDEO, zielony sos do ryby, Kanapki dla dzieci "Szachownica", Pikantne nugettsy z piersi indyka, Pasta koperkowo-jajeczna, Egzotyczna potrawa z ryżem, sos serowy przepis, makaron i sos, Zupa krem z dyni - VIDEO, Gulasz po węgiersku - VIDEO, przepisy pieczony ryby, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Potrawy wigilijne, Przepis z kuchnia francuska przystawki, Golonka, Schab w pięciu smakach, Łosoś, Młoda kapusta, Brokuły, Przepis z przyprawy knorra, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sałatka "Koktajl pomidorowy", sałatka z łososiem i oliwkami, przepis na wołowinę pieczoną