Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane piersi kurczaka - składniki:

  • grzyby mrożone - 100 gramów
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa - 3 łyżki

Faszerowane piersi kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  3. Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  5. Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PIERSI KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.

2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS MYŚLIWSKI KNORR

    Sos myśliwski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Dania z ryżem, Naleśniki doskonałe, Sos grzybowy z boczniaka, papryka faszerowana serem feta, Sałatka z brokułami i jajkiem, żeberka pieczone -, Kaczka pieczona w piekarniku -, Krem brokułowy, piers z kurczaka dla dzieci, Naleśniki, Naleśniki z gruszkami i orzechami, Sos brokułowy, sałatka z jajkami, Naleśniki doskonałe, rosyjska kuchnia, Kapuśniak staropolski , Karp w sosie winnym, Żeberka - VIDEO, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zupa pomidorowa, Antrykot bercy, Sałatki z makaronem, Bułeczki Man Tou, Polędwiczka z grzybami, Pierś indycza z żurawiną, Marynowany kurczak z grilla zimową porą, Ciasto na pierogi, Spaghetti z tuńczykiem, Polewka ze smażonymi ziemniakami i bryndzą, Przepis z NA BULIONIE, hiszpanskie, Zupa gulaszowa, pierś z kurczaka obiad, Dip rzodkiewkowy, Śledzie, Brukselka zapiekana w sosie, Kurczak zapiekany z porem, Flamandzki browarek , sos smietanowy ze szpinakiem, krem z k, Przepis z ciasta placki, Spaghetti Bolognese, Polędwiczki, Przepis z sałatka z winogronem, Przepis z Rama Culinesse, Ziemniaki, Przepis z tako, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Banica ze szpinakiem, Schab, Grochówka z boczkiem, Przepis z udka z kurczaka pieczone w naczyniu żaroodpornym, Tortilla 5 smaków, Sos Harissa, Przystawki, plastry łososia, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Zupa kalafiorowa, Naleśniki doskonałe, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Indyk