Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane piersi kurczaka - składniki:

  • grzyby mrożone - 100 gramów
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa - 3 łyżki

Faszerowane piersi kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  3. Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  5. Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PIERSI KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.

2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS MYŚLIWSKI KNORR

    Sos myśliwski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka makaronowa, Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie, Kartacze z mięsem mielonym, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sos z tuńczyka, Kofta z sosem czosnkowym, Mizeria z jogurtem, Przepis z masy do ciast, Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese, Smażony karp nadziewany kiszoną kapustą, schab bez kości, Sałatka z pieczarek z krewetkami, Przepis z warzywa na ciepło, Kurczak w cieście z sałatką, Zapiekanka po rzymsku, Carbonara, Zupa kminkowa, Makaron, mięso mielone makaron, Przepis z makaron na obiad z sosem, Zupa gulaszowa, Naleśniki, Placek drożdżowy z rabarbarem, Grochówka wojskowa, Zupa kalafiorowa, puszki na przyprawy, mieso inaczej, Ryż azjatycki, Pierś z kurczaka na szybko, pieczarki zi, Kotlety, Przepis z gotowe kuchnie, Brokuły, Pomidory nadziewane serem, Pyzy ziemniaczane z mięsnym nadzieniem , Makaron z kurczakiem i pieczarkami, kuchnia wloska makarony, Lekka zupa pomidorowa, placki ziemniaczane z piersią z kurczaka, Zupa ogórkowa, Ogórek, Sałatka Gyros, Cielęcina duszona w maślakach , Przepis z majonez do sosu, Gyros z kurczakiem, Przepis z obiad z spagetti, Pierogi, Sos beszamelowy , zupa ze słodkiej kapusty, Kotlety schabowe w chipsowej panierce, Przepis z knorr przyprawy do makaronu, Schab w pięciu smakach, Przepis z zupa z warzyw na patelnie, Ryż, Warzywa na patelni, Lekka sałatka z wędzonką, Pstrąg, sałatka z łososiem i sałatą lodową, sałatki z łososiem, Lekka zupa pomidorowa, Naleśniki faszerowane, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO