Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane piersi kurczaka - składniki:

  • grzyby mrożone - 100 gramów
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • papier do pieczenia

Faszerowane piersi kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku tworząc kieszeń. Oprósz sola i pieprzem.
  2. Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  3. Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  5. Wino zagotuj, dodaj rozmaryn a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PIERSI KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku tworząc kieszeń. Oprósz sola i pieprzem.

2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS MYŚLIWSKI KNORR

    Sos myśliwski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi, przepis na omlet, Quesadilla z papryką i chilli , Kalafior, ratatuj z mięsem mielonym, Słodki makaron z jabłkami i cynamonem, Przepis z kiszenie cebuli, Zupa z dyni, Polędwiczki, Chłodna sałatka, Przepis z kotlet z ja, Przepis z lazania z mięsem mielonym, Przepis z kuchnia meksykańska tortilla, mielony z cebula, Zupa serowo - warzywna , Karp, Puerco de la costa, Bliny z pastą z wędzonego pstrąga , Sałatka Gyros, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Drożdżówka babci, Przepis z sernik z serkow homogenizowanych pieczony, Przepis z makaron jajeczny z kurczakiem, Przepis z karkowka w grzybach, makarony z czosnkiem, Burritos, Bigos świąteczny, domowa bulionetka, krewetki po, przyprawa do kurczaka pikantna, Lekka zupa pomidorowa, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Przepis z fasola ja, Proste kotleciki z jajka, Gulasz, Schab pieczony nadziewany, Dzik po bieszczadzku, Antrykot wołowy po amerykańsku , Azjatycka zupa warzywna, pieczarki mięso mielone, Tortilla - VIDEO, majonez -Knorr, Ziemniaki, Ratatui a’la Gousto, Gulasz, kurczak z ryzem, Zupa krem, Wielokolorowa zupa z fasoli, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z makaron z kurczakiem i chilli, Sałatka Paradiż , Rosół, Tzatziki , Udka, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Sosy, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Zupa z soczewicy, Tortilla - VIDEO, Salsa, Zapiekany gros, zielony pieprz w zalewie