Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane piersi kurczaka - składniki:

  • grzyby mrożone - 100 gramów
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • papier do pieczenia

Faszerowane piersi kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku tworząc kieszeń. Oprósz sola i pieprzem.
  2. Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  3. Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  5. Wino zagotuj, dodaj rozmaryn a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PIERSI KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku tworząc kieszeń. Oprósz sola i pieprzem.

2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS MYŚLIWSKI KNORR

    Sos myśliwski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karp w galarecie, Ekspresowy kurczak z ziemniakami, Szpinak, Obiad, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z Przyprawy do kurczaka KNORR, kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Ciastka maślane, Pieczony klops, Świąteczne śledzie nadziewane grzybami, Pierś z kurczaka, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z sałatka wloska, Kurczak duszony w winie z estragonem i jabłkami, Zapiekanka rodzinna, Pierogi z jagodami, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Spaghetti Bolognese, Kluski , Zapiekanka po rzymsku - VIDEO, Przepis z przyprawa do ziemniaków, Sałatka z fasolką, Chilli Con Carne - VIDEO, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Tarta z łososiem, ryż smażony, Zupa z dyni, poledwiczki wieprzowe, Cytrynowy deser z lodami Carte d'Or, lekka sałatka z kurczakiem, Papryka, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Przepis z knorr przepisy, Kurczak z sosem pomarańczowym z chilli , Przepis z sałatki z kapusty pekinskiej, Quesadille z opiekaną fasolą, Ciasto na pizze, Efektowna taca kanapek, Brokuły, makaron z mięsem mielonym, Przepis z obiad kalafior, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, piersi z kurczaka z warzywami -, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Delikatne marynowane małże, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Barszcz, surówka z kapusty pekińskiej, Przepis z łosoś dania główne, Przegrzebki z białym winem i pomidorami. , Sałatka arbuzowa ze słonecznikiem , Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zupy, Zapiekany kurczak z warzywami, Tłusty czwartek, Przepis z sos z kurczakiem, sałatka z makaronem i warzywami, łopatka wieprzowa, Przepis z mięso wołowe, mix sałat, Sałatki