Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane piersi kurczaka - składniki:

  • grzyby mrożone - 100 gramów
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa - 3 łyżki

Faszerowane piersi kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  3. Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  5. Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PIERSI KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.

2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS MYŚLIWSKI KNORR

    Sos myśliwski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gyros z kurczakiem, Przepis z Makarony lasagne z warzywami, Sałatka gyros z kurczaka, WARZYWA NA PATELNIĘ, Tajska zupa, Risotto z kurczakiem i warzywami, Lekka zupa pomidorowa, Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem, Curry z wołowiną po tajsku, Naleśnikowy piętrowiec, salatka z makaronem i selerem, Przepis z tiramisu deser, Przepis z obiad jajko, Pieczeń, sałaty, Kluski , Zapiekanka z jajek i szpinaku, Przekąski, Ciasto na pierogi, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, kapusta slodka, piersi z kurczaka z kuchnia knorr, Udka, Przepis z mięsa mielonego, Obiad ud, Serowe greckie krokieciki, Zapiekany makaron, Pstrąg, Przepis z mały przecier pomidorowy, Przepis z obiad szynka, Antar słodko-kwaśny na zimno, przepis na obiad bez ziemniakow, Zrazy wołowe z dodatkiem chałwy, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z fasola drobna, Zupa gulaszowa, Dorsz po meksykańsku - VIDEO, Przepis z placki ziemniaczane z mlekiem, Kremowa zupa z dyni, Rosół, Potrawy wielkanocne, Pasztet, Zupa krem, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z sałatka warzyw, Leczo z cukinii, Ciasto Artusia, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, WARZYWA NA PATELNIĘ, przyprawy kuchnia tajska, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Zapiekane ravioli z ricottą , Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, zapiekanka z ziemniakami i warzywami i z piersi kurczaka, Ogórkowa z ziemniakami, Przepis z krupnik staropolski, Spaghetti Bolognese, Leczo - VIDEO , Szpinak, Kanapka z grillowaną wołowiną , Sałatka Gyros, Placek po zbójnicku z sarniną, czas na cebul, sos na żeberkach