Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane piersi kurczaka - składniki:

  • grzyby mrożone - 100 gramów
  • boczek wędzony - 50 gramów
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa - 3 łyżki

Faszerowane piersi kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  3. Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  5. Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PIERSI KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.

2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS MYŚLIWSKI KNORR

    Sos myśliwski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Słodkie ciasto z cukinią, Miętowy sernik z Ibizy, Zapiekanki, Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Panga pieczona z pomidorem i cukinią , Jarzynka z groszku pietruszkowa , Brokuły, Zupa z dyni, Smakołyk ze śliwkami, Kanapka z grillowanym kurczakiem, PO GRECKU, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Żurek, Przepis z Kurczak marynata, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatki z kurczakiem, Kremowa zupa kurkowa, Przepis z mięso w sosie pieczeniowym, Tajska zupa, Pieczone kulki mięsne, Ryba pięciu smaków, przyprawa do ogórków, Przepis z niskokaloryczne sałatki, obiad bezmiesne, Sałatka z miruną i azjatyckimi warzywami, Salsa, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Przepis z makaron obiad, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), danie z cielęciny, Bigos, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z zapiekanka makaronowa z jajkiem, Przepis z ziemniaki ugotowane, Kotlet de volaille - VIDEO, Gorące rynki ., Pyszne kanapki z pastą curry i kurczakiem , z fileta, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z ryba z rękawa, Kiełbaski w cytrynkach, Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku, Kasza, Kurczak, łosoś dzwonki, czernina z kaczki, krewetki pl, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z sola z warzywami, Sałatka z awokado, Sos Maria I, Matiasy w cytrynie, Kotlety mielone z mozzarellą, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z miesa na zimno, Sosy, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Sałatka z kapusty pekińskiej , mieso wieprzowina, Golonka, Przepis z Rama Culinesse, Sałatka gyros z kurczaka, Ryba po grecku, Sos czosnkowy