Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane ziemniaki

Faszerowane ziemniaki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane ziemniaki - składniki:

  • duże ziemniaki - 4 sztuki
  • pieczarki - 200 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • średnia cebula - 1 sztuka
  • kukurydza z puszki - 100 gramów
  • Przyprawa w mini kostkach Majeranek Knorr - 2 sztuki
  • starty żółty ser - 4 łyżki
  • pieprz mielony
  • olej słonecznikowy - 4 łyżki

Faszerowane ziemniaki - Sposób przygotowania:

  1. Umyj ziemniaki, natrzyj z wierzchu olejem słonecznikowym i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
  2. Przekrój upieczone kartofle na pół i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Pokrój pieczarki w ćwiartki, paprykę i cebulę w grubą kostkę.
  4. Podsmaż pokrojone warzywa na oleju, pod koniec dodaj kukurydzę.
  5. Wydrąż miąższ z ziemniaków i połącz go z podsmażonymi warzywami, po czym całość dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem.
  6. Nałóż farsz do łupin ziemniaczanych i posyp z wierzchu startym serem. Następnie zapiecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - do momentu, gdy ser na powierzchni ziemniaków będzie lekko zrumieniony. Podawaj do dań z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE ZIEMNIAKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj ziemniaki, natrzyj z wierzchu olejem słonecznikowym i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

2

Przekrój upieczone kartofle na pół i pozostaw do ostygnięcia.

3

Pokrój pieczarki w ćwiartki, paprykę i cebulę w grubą kostkę.

4

Podsmaż pokrojone warzywa na oleju, pod koniec dodaj kukurydzę.

5

Wydrąż miąższ z ziemniaków i połącz go z podsmażonymi warzywami, po czym całość dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem.

6

Nałóż farsz do łupin ziemniaczanych i posyp z wierzchu startym serem. Następnie zapiecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - do momentu, gdy ser na powierzchni ziemniaków będzie lekko zrumieniony. Podawaj do dań z grilla.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dip kaparowy, Przepis z śledzie w oleju, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Zupa pieczarkowa, Przekąski, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zupa pieczarkowa, drobiowa, Przepis z zapiekanka z ziemniaka i, Gulasz, Banany w cieście, Schab w pięciu smakach, Przepis z zupa serow, Flan grzybowy, góralskie, Sos lozański II, Obiad z fasoli, Tłusty czwartek, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Tarta ziemniaczana, Kotlety, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałatki, polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Szparagi z truflami, Sos miętowy, Marynata pierś z kurczaka, Przepis z udka kurczaka przepisy, Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym , Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym , Delikatne kopytka, Jaja faszerowane szpinakiem, sosy do ryżu, Przepis z szpinak mrożony na patelni, Zupy, Sos serowy delikatny, Gołąbki, Kapusta z grochem, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zupa pomidorowa, Wieprzowina z czerwoną kapustą, Zapiekanka z pieczarkami, Dipy, Jajka faszerowane i smażone, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Apetyczne Quesadillas z indyka, sałatki latwe, Przystawki, Parzony sos waniliowy, Pieczone udka z boczkiem, kurczak w woreczku, mieso inaczej, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, zupe z pora, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , smażony makaron z krewetkami, kostka drobiowa, Przepis z mizeria z ogorka ze smietana -, Przepis z Przepisy karnawałowe, Bigos - VIDEO, Ryba po grecku, szpinak z jajkiem, Mielone