Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane ziemniaki

Faszerowane ziemniaki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane ziemniaki - składniki:

  • duże ziemniaki - 4 sztuki
  • pieczarki - 200 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • średnia cebula - 1 sztuka
  • kukurydza z puszki - 100 gramów
  • Przyprawa w mini kostkach Majeranek Knorr - 2 sztuki
  • starty żółty ser - 4 łyżki
  • pieprz mielony
  • olej słonecznikowy - 4 łyżki

Faszerowane ziemniaki - Sposób przygotowania:

  1. Umyj ziemniaki, natrzyj z wierzchu olejem słonecznikowym i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
  2. Przekrój upieczone kartofle na pół i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Pokrój pieczarki w ćwiartki, paprykę i cebulę w grubą kostkę.
  4. Podsmaż pokrojone warzywa na oleju, pod koniec dodaj kukurydzę.
  5. Wydrąż miąższ z ziemniaków i połącz go z podsmażonymi warzywami, po czym całość dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem.
  6. Nałóż farsz do łupin ziemniaczanych i posyp z wierzchu startym serem. Następnie zapiecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - do momentu, gdy ser na powierzchni ziemniaków będzie lekko zrumieniony. Podawaj do dań z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE ZIEMNIAKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj ziemniaki, natrzyj z wierzchu olejem słonecznikowym i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

2

Przekrój upieczone kartofle na pół i pozostaw do ostygnięcia.

3

Pokrój pieczarki w ćwiartki, paprykę i cebulę w grubą kostkę.

4

Podsmaż pokrojone warzywa na oleju, pod koniec dodaj kukurydzę.

5

Wydrąż miąższ z ziemniaków i połącz go z podsmażonymi warzywami, po czym całość dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem.

6

Nałóż farsz do łupin ziemniaczanych i posyp z wierzchu startym serem. Następnie zapiecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - do momentu, gdy ser na powierzchni ziemniaków będzie lekko zrumieniony. Podawaj do dań z grilla.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, ananas z grilla, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z maka pszenna, obiad dr, Kurczak, Zupa krem, Zupa z soczewicy, Szpinak, Pasta z soczewicy i bazylii, makaron z kurczak, Kurczak z hinduskimi przyprawami, Klopsiki rybne z miruny w sosie pomidorowo-śmietankowym, Barszcz, Przepis z kurczak w salatce, Przepis z makarony sosy, Sałatka gyros warstwowa, Indyk, WARZYWA NA PATELNIĘ, z piersi indyka, naleśniki ciasto, Pieczarkowo – ananasowe risotto, Sałatka z brokułami i jajkiem, Wołowina po burgundzku, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Dania z makaronem, Sałatka z papryki czerwonej, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, zupa z kapusty białej -, Przepis z korzen pietruszki, Zupa grzybowa, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Couq au vin - Kurczak w winie, Naleśniki, Potrawy wielkanocne, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Amerykański sandwicz, kuchni francuskiej, Gulasz z kozakami , Przepis z kurczak dy, Przepis z żeberka wieprzowe, Tajska zupa, Pasta z wędzonego bekonu, Dania z ryżem, Przepis z farsze do nalesnikow, Tajska zupa, Apetyczna tortilla z kurczakiem, Przepis z filet z dorsza pieczony w folii, Zupa z czerwonej papryki, Zupa z dyni, BUŁKA Z JAJEM :), Kurczak dwa w jednym , Żeberka z ananasem, sos do pulpetow, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, kuchnia hiszpanska, miski knorr, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z posiekanej natki, Sałatka z tuńczykiem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z knorr makaron z brokułami, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z marynata do skrzydełek