Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaczki wołowe - składniki:

  • flaki wołowe - 1 kilogram
  • Mięso wołowe np. szponder - 30 dekagramów
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • bułka - 10 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 6 sztuk
  • gałka muszkatołowa - 1 sztuka
  • słodka papryka - 1 łyżka
  • ostra papryka - 1 łyżeczka
  • imbir - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • zielona pietruszka - 0.5 pęczka
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • masło - 50 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek

Flaczki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Flaczki dokładnie wypłucz. Następnie zalej wodą i gotuj około 2 godzin. Następnie zlej całą wodę, zalej ponownie świeżą, zimną wodą i gotuj kolejną godzinę.
  2. W drugim garnku ugotuj rosół. Włoszczyznę i mięso wołowe zalej wodą, około 2 litrami. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach.
  3. Dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli rosół wołowy przez około 1 godzinę.
  4. Wyjmij miękkie mięso i warzywa, następnie pokrój w paski. Wraz z odcedzonymi flaczkami dodaj wszystko do rosołu.
  5. Zupę dopraw papryką słodką i ostrą, koncentratem pomidorowym, gałką muszkatołową, imbirem, majerankiem i przeciśniętym czosnkiem.
  6. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Utrzyj starannie z masłem i dodaj do flaków. Gotuj jeszcze około 10-15 minut. Podawaj posypane posiekaną natką z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLACZKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaczki wołowe
    1.Flaczki dokładnie wypłucz. Następnie zalej wodą i gotuj około 2 godzin. Następnie zlej całą wodę, zalej ponownie świeżą, zimną wodą i gotuj kolejną godzinę.
  • 2
    Flaczki wołowe
    2.W drugim garnku ugotuj rosół. Włoszczyznę i mięso wołowe zalej wodą, około 2 litrami. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach.
  • 3
    Flaczki wołowe
    3.Dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli rosół wołowy przez około 1 godzinę.
  • 4
    Flaczki wołowe
    4.Wyjmij miękkie mięso i warzywa, następnie pokrój w paski. Wraz z odcedzonymi flaczkami dodaj wszystko do rosołu.
  • 5
    Flaczki wołowe
    5.Zupę dopraw papryką słodką i ostrą, koncentratem pomidorowym, gałką muszkatołową, imbirem, majerankiem i przeciśniętym czosnkiem.
  • 6
    Flaczki wołowe
    6.Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Utrzyj starannie z masłem i dodaj do flaków. Gotuj jeszcze około 10-15 minut. Podawaj posypane posiekaną natką z pieczywem.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z liść laurowy, Przekąski, Sałatka z tuńczykiem, Lody bakaliowe na francuskich tostach, knorr przyprawy do makaronu, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Carbonara, Przepis z domowe obiady, Ostre papryczki z serkiem (antipasti), sałatka z makaronem i pieczarkami, Galaretkowe witrażyki, Sałatka dla Dzieci - Tęcza, Orientalna karkówka , Bigos - VIDEO, Ognista sałatka z ryżem i ananasem, Lekka zupa pomidorowa, obiad z pstragiem, Żeberka - VIDEO, obiad drugie danie, Barszcz, Przepis z makaron zapiekany z serem i warzywami, Spaghetti a la carbonara, Kaczka, Świąteczna makrela z marchewkowym farszem , Karp w galarecie, Przepis z salatka z makaronu, Pulpeciki z marchewką i migdałami - VIDEO , pierś z kurczaka pieczarki pomidory, Domowe ogórki małosolne i kiszone, Przepis z kielbasa i co, przepisy na salatke z warzywami, Ciasto na pierogi, Brokuły, Zupa fasolowa 1, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, sosy ze smietana, Przepis z ziemniak z czosnkiem, Przepis z sos pomidorowy do ryb, Jajka, Przepis z co bez mi, Zupa gulaszowa, Pomidorowa po włosku z pieczoną papryką, Przepis z Ryba smazone, Ziele angielskie, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Pierogi, Sos tatarski, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, zupa z fasolka, Żurek śląski z kiełbasą, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Przepis z Kurczaki, Jajka faszerowane i smażone, Naleśniki, Przepis z Jogurt naturalny, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Placki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zupa grzybowa, Przepisy świąteczne, Gulasz jagnięcy z czerwonym winem, Królewski tort, Zupa krem z czerwonej papryki, Ryba