Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaczki wołowe - składniki:

  • flaki wołowe - 1 kilogram
  • Mięso wołowe np. szponder - 30 dekagramów
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • Pęczek włoszczyzny
  • bułka - 10 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 6 sztuk
  • gałka muszkatołowa - 1 sztuka
  • słodka papryka - 1 łyżka
  • ostra papryka - 1 łyżeczka
  • imbir - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • zielona pietruszka - 0.5 pęczka
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • masło - 50 gramów

Flaczki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Flaczki dokładnie wypłucz. Następnie zalej wodą i gotuj ok 2 godzin. Następnie zlej całą wodę, zalej ponownie świeżą zimna wodą i gotuj kolejną godzinę.
  2. W drugim garnku ugotuj rosół. Włoszczyznę i mięso wołowe zalej wodą, ok. 2l. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach.
  3. Dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli rosół wołowy przez ok. 1h.
  4. Wyjmij miękkie mięso i warzywa, następnie pokrój w paski. Wraz z odcedzonymi flaczkami dodaj wszystko do rosołu.
  5. Zupę dopraw papryką słodką i ostrą, koncentratem pomidorowym, gałka muszkatołową, imbirem, majerankiem i przeciśniętym czosnkiem
  6. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Utrzyj starannie z masłem i dodaj do flaków. Gotuj jeszcze ok. 10-15 min. Podawaj posypane posiekaną natką z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLACZKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaczki wołowe
    1.Flaczki dokładnie wypłucz. Następnie zalej wodą i gotuj ok 2 godzin. Następnie zlej całą wodę, zalej ponownie świeżą zimna wodą i gotuj kolejną godzinę.
  • 2
    Flaczki wołowe
    2.W drugim garnku ugotuj rosół. Włoszczyznę i mięso wołowe zalej wodą, ok. 2l. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach.
  • 3
    Flaczki wołowe
    3.Dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli rosół wołowy przez ok. 1h.
  • 4
    Flaczki wołowe
    4.Wyjmij miękkie mięso i warzywa, następnie pokrój w paski. Wraz z odcedzonymi flaczkami dodaj wszystko do rosołu.
  • 5
    Flaczki wołowe
    5.Zupę dopraw papryką słodką i ostrą, koncentratem pomidorowym, gałka muszkatołową, imbirem, majerankiem i przeciśniętym czosnkiem
  • 6
    Flaczki wołowe
    6.Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Utrzyj starannie z masłem i dodaj do flaków. Gotuj jeszcze ok. 10-15 min. Podawaj posypane posiekaną natką z pieczywem.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab, Przepis z marynowane kabaczki, Przepis z ciemne mięso, Sos włoski do spaghetti, Zupa grochowo – ziemniaczana, delikat uniwersalny knorr, Wyśmienita sałatka z selerem, cukinia z jabłkami, Brownie z orzechami laskowymi, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z obiad-kurczak z piekarnika, Piersi kurczaka w sosie curry, Sałatka meksykańska z kurczakiem, łatwe słodkie desery, rurki przepis, sałatka z szynką parmeńska i oliwkami, Kotlety, warzywa z mięsem, Przepis z puszka knorr, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Pierogi z grzybami, Barszcz biały, ryba z rozmarynem, Pierogi, Proste kotleciki z jajka, Sałatka wiosenna z awokado, Deser z lodami "Biszkoptowa piramida", kuchnia wegetarianska, Schab ze śliwką inaczej, Schab w pięciu smakach, Żurek aromatyzowany rozmarynem, Ryba, Przepis z zapiekanka makaronowa z tuńczykiem, Wywar z warzyw, Kosmiczne ślimaki, Sezamowy kurczak, Ryba po grecku, Przepis z łosoś wędzony, Przepis z schab po grecku, Pierś z kurczaka pieczona, przepis na sałatkę cezar, Szaszłyki egzotyczne, Żeberka z chilli, Sałatki z kurczakiem, Dynia, Zapiekanki, Krem z kalafiora z orzeszkami ziemnymi, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Ziołowe żeberka z grilla, sos do zapiekanki makaronowej, Kutia, Przepis z duszony schab z pieczarkami, Faszerowane polędwiczki wieprzowe, Zupa z soczewicy, Tartaletki z cukinią i czarnymi oliwkami, Sos czosnkowy , Przepis z smażony por ze śmietaną, Piersi kurczaka duszone ze śliwkami, Ciasteczka marcepanowe dinozaury, Warzywa, warzywa filet, Sorbet z lychee i kokosa, Przepis z przyprawa do łososia