Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaczki wołowe - składniki:

  • flaki wołowe - 1 kilogram
  • Mięso wołowe np. szponder - 30 dekagramów
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • bułka - 10 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 6 sztuk
  • gałka muszkatołowa - 1 sztuka
  • słodka papryka - 1 łyżka
  • ostra papryka - 1 łyżeczka
  • imbir - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • zielona pietruszka - 0.5 pęczka
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • masło - 50 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek

Flaczki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Flaczki dokładnie wypłucz. Następnie zalej wodą i gotuj około 2 godzin. Następnie zlej całą wodę, zalej ponownie świeżą, zimną wodą i gotuj kolejną godzinę.
  2. W drugim garnku ugotuj rosół. Włoszczyznę i mięso wołowe zalej wodą, około 2 litrami. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach.
  3. Dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli rosół wołowy przez około 1 godzinę.
  4. Wyjmij miękkie mięso i warzywa, następnie pokrój w paski. Wraz z odcedzonymi flaczkami dodaj wszystko do rosołu.
  5. Zupę dopraw papryką słodką i ostrą, koncentratem pomidorowym, gałką muszkatołową, imbirem, majerankiem i przeciśniętym czosnkiem.
  6. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Utrzyj starannie z masłem i dodaj do flaków. Gotuj jeszcze około 10-15 minut. Podawaj posypane posiekaną natką z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLACZKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaczki wołowe
    1.Flaczki dokładnie wypłucz. Następnie zalej wodą i gotuj około 2 godzin. Następnie zlej całą wodę, zalej ponownie świeżą, zimną wodą i gotuj kolejną godzinę.
  • 2
    Flaczki wołowe
    2.W drugim garnku ugotuj rosół. Włoszczyznę i mięso wołowe zalej wodą, około 2 litrami. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach.
  • 3
    Flaczki wołowe
    3.Dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli rosół wołowy przez około 1 godzinę.
  • 4
    Flaczki wołowe
    4.Wyjmij miękkie mięso i warzywa, następnie pokrój w paski. Wraz z odcedzonymi flaczkami dodaj wszystko do rosołu.
  • 5
    Flaczki wołowe
    5.Zupę dopraw papryką słodką i ostrą, koncentratem pomidorowym, gałką muszkatołową, imbirem, majerankiem i przeciśniętym czosnkiem.
  • 6
    Flaczki wołowe
    6.Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Utrzyj starannie z masłem i dodaj do flaków. Gotuj jeszcze około 10-15 minut. Podawaj posypane posiekaną natką z pieczywem.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Orientalny makaron z warzywami , Przepis z makaron z pesto z bazylia, krem br, Kuchnia indyjska desery, Ryż, placek węgierski - -, Pieczone słodkie ziemniaki z grzybami , Naleśniki doskonałe, sos do obiadu przepisy, Naleśniki, kurczak na ryzu, Spaghetti , Ziemniaki zapiekane z ziołami, mięso kebab, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Bigos, sałatka z brokułami z piersi kurczaka, fasola biała, Frytki ziołowe, Potrawka z kurczaka à la Gyros, Przepis z owoce wino, Sałatka z porów, Sos kawalerski I, Ziemniaki, Ogórek, Zupa ogórkowa, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Ryż smażony z warzywami, Przepis z piers kurczaka z warzywami, Kieszonki schabowe z rokpolem, Sos włoski do spaghetti, Sos Harissa, Ryba zapiekana w sosie piwnym, Tofu z sosem sojowym, Cytryna, Kremowa zupa z dyni, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Krem z białych szparagów, Łódeczki z selera nadziewane pastą paprykową, Przepis z zapiekanka z mozzarellą, Przepis z marynata do ka, zupa kapuśniak ze świeżej kapusty, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Pizza Bukiet Smaków, Przepis z schab w winie, Przepis z mięso na słodko, Pstrąg, Placki owsiane, Śledź po rosyjsku, kotletów, Piersi kurczaka z mozzarellą, Przekąski, Przepis z RODZAJE SAŁATEK, Roladki z karpia, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka Gyros , Przepis z jajka farsz, Kebab, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupa brokułowa, Zupa pomidorowa, Tortilla 5 smaków, Pizza Bukiet Smaków