Dodaj do ksiązki kucharskiej Flądra smażona

Flądra smażona

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Flądra smażona - składniki:

  • flądra - 2 sztuki
  • seler - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 6 łyżek
  • mąka - 2 łyżki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • cytryna - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki

Flądra smażona - Sposób przygotowania:

  1. Flądry umyj, wypatrosz i pokrój w filety.
  2. Selera pokrój w plastry, obłóż nimi rybę, skrop sokiem z cytryny i odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
  3. Jajko roztrzep z mąką, mlekiem i papryką.
  4. W tak przygotowanym cieście maczaj filety, a następnie smaż je na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej

FLĄDRA SMAŻONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Flądry umyj, wypatrosz i pokrój w filety.

2

Selera pokrój w plastry, obłóż nimi rybę, skrop sokiem z cytryny i odłóż na godzinę w chłodne miejsce.

3

Jajko roztrzep z mąką, mlekiem i papryką.

4

W tak przygotowanym cieście maczaj filety, a następnie smaż je na patelni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: