Dodaj do ksiązki kucharskiej Flądra smażona

Flądra smażona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: Anna Włodarczyk

Flądra smażona - składniki:

  • flądra - 1 sztuka
  • sok z cytryny - z 1/2 szt. - 1 sztuka

Flądra smażona - Sposób przygotowania:

  1. Flądrę oczyścić. 1 łyżeczkę marynaty do ryb Knorr wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny i 2 łyżkami oliwy. Marynatą nasmarować rybę. Włożyć do lodówki na 3 godziny.
  2. Smażyć flądrę na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.
  3. Podawać ze zdecydowaną w smaku surówką, np. surówką "2 selery" http://www.przepisy.pl/przepis/surowka-2-selery
Dodaj do książki kucharskiej

FLĄDRA SMAŻONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Flądrę oczyścić. 1 łyżeczkę marynaty do ryb Knorr wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny i 2 łyżkami oliwy. Marynatą nasmarować rybę. Włożyć do lodówki na 3 godziny.

2

Smażyć flądrę na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.

3

Podawać ze zdecydowaną w smaku surówką, np. surówką "2 selery" http://www.przepisy.pl/przepis/surowka-2-selery

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto na pierogi, Przepis z zioła knorr, Homar z sosem holenderskim, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Pieczeń, Aromatyczne wieżyczki z fetą, Sos beszamelowy , Zupa z soczewicy, Pasta arabska, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , krewetkowa, sałatka szwedzka do słoików, Przepis z Cytryna, mięso kebab, krokiety z parówką i serem, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Sosy, Sałatki z kurczakiem, Zupa warzywna z pasternakiem, Panierka z kopru włoskiego, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, nadziewana pierś z indyka, owoce wino, Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski, Przepis z cukinia w oleju, Przepis z faszerowana pierś kurczaka, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zapiekanka z makaronu i twarogu, szynka ze szpinakiem, Spaghetti Bolognese, Kanapka z grillowanym kurczakiem, Duszone warzywa, Steki wołowe faszerowane prawdziwkami i śliwką, Pstrąg, Spód z zielonego ziarna, Ziemniaki, Horta stamnagathi- pełna witamin, dietetyczna przekąska, Zupa jarzynowa z jagłami , Gorące rynki ., poledwiczki wieprzowe z kurkami, dania z miesem gulaszowym, Gulasz, Przepis z Kuchnia indyjska desery, Przepis z placek węgierski - -, Zapiekanka makaronowa, Zapiekanka z ziemniakow, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatka z tuńczykiem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Spaghetti a la carbonara, marynata do ka, krem br, Przepis z pieczone piersi z kaczki, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Mielone, Udka, szpinak z piersią z kurczaka, Nadziewane skorupki ziemniaków, Elegancki tort szwarcwaldzki, Leczo, Przepis z kurczak na ryzu, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Kremowy sos holenderski