Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekana cykoria z indykiem, Zupa cebulowa, Przystawki, desery na s, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, Zupa brokułowa, Sałatka cezar z nugetsami panko , Knedle z sosem myśliwskim , zapiekanka z kalafiorem i ziemniakami, ogórki z papryka, g knorr przepis na, Ciasto na pizze, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, żółta fasolka szparagowa, Przepis z plastry łososia, gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Przepis z piersi z, Sałatka z brokułami i jajkiem, Ucha z pulpecikami z ryby, filet z kurczaka -, Sosy, Szpinak, Schab, Sałatka z tuńczykiem, Kremowa zupa z dyni, Przepis z Nudle knorr, gulasz z piersi kurczaka, ryba zapiekana w naczyniu żaroodpornym, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Gyros z kurczakiem, Kurczak w potrawce szpinakowej, Sałatka z dynią w curry, Bigos, Zapiekanka meksykańska, czarna oliwka, Krem z pomidorów z dżinem, Ośmiornica z ryżem, Przepis z kuskus sałatka, Gyros z kurczakiem, Słodkie ryżowe kulki, Kluski , Przepis z pierś z kurczaka obiad, Przepis z ryż z kurczakiem, Kaczka, Makaron z sosem szpinakowo-serowym, Kostka do, naleśniki z warzywami i serem, Rosół, Przegrzebki z limonką i chili, Kurczak, Spaghetti z drobiowymi pulpetami, Ostry przysmak czyli sajgonki, Zapiekane kiełbaski , Carbonara, Muszle z łososiem, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, sos do zrazow, Gorące rynki ., Łosoś, Kurczak zapiekany w pomidorach, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Sałatka z porów, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą