Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z dyni, marynata do pieczenia schabu, Naleśniki z kurczakiem i cukinią, Surówka z kapusty pekińskiej, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Przepis z ciasto sh, Makaron, Kukuryku na patyku -nugetsy, Zapiekane mięso z makaronem , Przepis z sznycel wołowy, Dynia, Ryż smażony z warzywami, Przepis z PO GRECKU, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Lasagne, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Żurek, Zupa cebulowa, zielona papryka, Schab z pieczarkami, Chińskie sajgonki, Gyros z kurczakiem, Sałatka Gyros, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Sałatka grecka z fetą, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, zupa brokułowa -, czerwona fasola, Przepis z ciasto j, sosy z jogurtem naturalnym, Flaki z Erba, Przepis z makaron n, piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Przepis z co z ryżu, smazona kapusta, Placki ziemniaczane, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, Pierś z kurczaka, Tłusty czwartek, Jabłecznik Ani , pierś z kurczaka z pieczarkami i serem, kulki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym, Przepis z zapiekanki makaronowe, Pierś z kurczaka na szybko, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Żeberka wieprzowe po chińsku, Paprykowe tagliatelle z bazyliowym łososiem, Łosoś, Placki ziemniaczane, Krupnik, Klasyczne Carpaccio, Piernik norymberski, sałatki hiszpańskie, TAPAS: Tortilla ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi, smażony makaron na patelni, Sałatka tuńczykowa z orkiszem, łatwe dania z kurczaka, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej, Aromatyczna zapiekanka z kurczakiem i dynią, Spaghetti , Sałatki, Przepis z sojowe