Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przepis na pite do kebaba, Bigos, Tłusty czwartek, Zupa pieczarkowa, Zupa cytrynowo-jogurtowa, Przepis z sałatka z wedzonym kurczakiem, Empanady z bananem i czekoladą, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Zupa z czarnych jagód, Przepis z ry ba i ciasto francuskie, sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Bigos - VIDEO, Pieczeń, Kotlet de volaille - VIDEO, pasta ze szprotek, potrawy z woka, Przepis z sos do marchewki z groszkiem, Przepis z kotlet mielony z, poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Wielkanocne ciasteczka ., Sałatka z kozim serem, Przepis z ubite jajko, Przepis z sałatka tortellini, Przepis z Porcja wieprzowa, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , ryba smażona w cieście, Przepis z ugotowani - desery - -, Dynia, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Ostre papryczki z serkiem (antipasti), Gyros, Barszcz rybny, Przepis z zapiekanka z brokułami i makaronem, Łosoś, Zupa grzybowa, Kutia, Chińskie sajgonki, Ryba po grecku, Risotto cebulowe z kiełbasą, Zapiekanka rodzinna, Przepis z bulka tarta, Żeberka - VIDEO, Czeskie knedle, Tortilla, przepisy wloskie, Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim, Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej, Kosmiczne ślimaki, Risotto, Zupa ogórkowa, Wątróbka z jabłkami, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Penne z dynią i szynką prosciutto, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Łosoś z salsą mango, Przepis z ryz z piersią z kurczaka, Zapiekanka peloponezka, Placki po węgiersku, desery z cz, tarta ze, Sałatka Gyros, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, Makaron z sosem śmietanowym, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą