Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Czerwona papryki, Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Penne z mięsem mielonym i warzywami w sosie pomidorowym, Zupa pieczarkowa, Pierogi, Łosoś, Zupa ogórkowa, Naleśniki na słodko z orzechami, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, szpinak kurczak ryż smietana, Przepis z mieso z indyka, salatka de, Przepis z sałatka kapusta pekińska, pieprz knorr, Potrawy wigilijne, Ziemniaczki z grilla, Spaghetti a la carbonara, salatka z cykoria, Sałatka makaronowa z sardynkami, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, jabłka zawijane w ciasto, Kapusta z grochem, Pomarańczowe puree ziemniaczane, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, filety a kurczaka, Polędwica wieprzowa w orzechowym sosie , sałatka farfalle, przepis na leczo, Potrawka z kurczaka, Spaghetti z tuńczykiem, Pasztet, Sałatka grecka z fetą, Leczo z kabaczkiem na ostro, Souvlaki – szaszłyki z kurczaka, Danie z fasoli mung, Spaghetti Bolognese, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Przepis z Kostka do, Fasolka po bretońsku, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Sałatka Gyros, Włoska sałatka z cieciorką, Pączki, Przepis z zapiekanka z piersi kurczaka z pieczarkami, przyprawa orientalna, Przepis z z migdalami, Przepis z jak gotowa ry, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Placki ziemniaczane, Steki z karkówki z papryką, Cukinia z twarożkiem ziołowym, Pieczeń, Brokuły, Zupa pieczarkowa, Przepis z zielona sałatka, Karp, Przepis z slodka, Krewetki na ostro, Zupa grzybowa, Kotlety, żurawina do mięsa, Przepis z KURCZAK W BULIONIE, Sałatki