Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również Kostkę rosół szlachetny Knorr i gotuj powoli, do momentu kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj następnie odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Delikat i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywary wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez ok. 20 minut, do momentu kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekana natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również Kostkę rosół szlachetny Knorr i gotuj powoli, do momentu kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj następnie odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Delikat i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywary wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez ok. 20 minut, do momentu kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekana natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab, Ogórek, Przepis z sosy knorr do makaronów, Karp, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Łosoś, Przepis z NA FASOLE, Babka Wielkanocna, Sałatka z tuńczykiem, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , Krupnik, Leczo z cukinii, przepisy na obiady, Chłodnik - VIDEO, Sałatka grecka, Łosoś gotowany na parze, przystawki z łososia wędzonego, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z szpinakiem, Żółte gazpacho, Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami , Brokuły, Sos waniliowy Kaiserschmarn, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Gyros z kurczakiem, Krokiety mocno jarzynowe, Zupa krem z dyni - VIDEO, Makaron w sosie pomidorowym z ziołami , Potrawka grzybowa z makaronem , Szpinak, Przepis z Kurczak z pieca, Potrawy wielkanocne, sałatka z serem żółtym i szynką, BUDYŃ NA "Gérard-zie", Pyzy po bawarsku, Bolognese w greckim stylu, Przepis z piers z indyka, Mleko orzechowe, Chińskie sajgonki, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Risotto, Mielone cebula, Przepis z farsz do naleśników, Przepisy świąteczne, Indyk, krewetki mrożone, Zupa pieczarkowa, Wyśmienite szaszłyki z ananasem, Kotlet de volaille - VIDEO, Chińskie żeberka, Aromatyczna włoska sałatka caprese, ryż z kurczakiem, Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami, Zapiekanka z ziemniakow, Chłodnik z młodymi ziemniakami i szczawiem, Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką , Sałatka Nicejska, kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Przepis z rączka gotuje, Grillowany kurczak w pięciu smakach, sosy do makaronów włoskie, Przepis z Tatar z łososia wędzonego, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, risotto z kurczakiem i warzywami