Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pomidorowa, Łosoś zapiekany z koperkiem, Zupy, Kanapka "Czas na piknik!", Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Żeberka - VIDEO, Faszerowane pomidory zapiekane z beszamelem, Pierniki świąteczne, Sałatka wiosenna z śliwką , Sałatka z pieczonym łososiem, Przepis z kuchnia wloska makarony, ciasto jo, ziemniak zapiekany, Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami, Przepis z mielone w sosie, Placki ziemniaczane, Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem, Przepis z makaron na obiad z sosem, Zupa ogórkowa - VIDEO, ugotowani - desery - -, Gołąbki, Pieczone polędwiczki z gorgonzolą, Sosy, Przepis z kurczak z pomarańczami, Rolada ziemniaczana, kotlet pl -, zielona papryka, Przepis z co podawac do grilla, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Sandacz po tajsku, Zupa z soczewicy, Sałatka Cezar - VIDEO, Korczak Generała Tso, Przepis z farsz do tortilli, Potrawy wigilijne, Przepis z sałatka z łososiem i sałatą lodową, kurczak al, Sos marsala, Przepis z łosos, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z sos z grzybami, Pieczeń dortmundzka, Sos madera, pierś z kurczaka danie główne, Pizza ziemniaczana chłopska, Zupa grzybowa, Sos cebulowy do potraw z grilla, Gulasz wieprzowy z boczkiem, Schab pieczony w majeranku , Lasagne, przyprawy grill, Dorsz pieczony z imbirem, Grillowa surówka, Ryż, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Przepis z dania główne bezmięsne, Przepis z sałatka z kaszą kuskus -, Przepis z smażony makaron na patelni, Sałatka z pieczonym łososiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka z ziemniakow, Krem brokułowy, Zupa jarzynowa