Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również kostkę Knorr i gotuj powoli, do momentu, kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywaru wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu, kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle, aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chińska patelnia, Pierogi, jajka tu, Pieczarki duszone w białym winie, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, knorr talerze, Kuropatwy na sposób hiszpański, Zapiekanka rodzinna, Mielone, Sałatka kebab - VIDEO, filet ryby, sos do schabu, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , spaghetti carbonara knorr, Makaron, Bitki wołowe, Sałatki, danie z dt, Przepis z oleju, Surówka z cukinii, Fingersy w tortilli, obiad z mięsem mielonym, Spaghetti a la carbonara, Przepis z kilki, Mazapan (marcepan), Kluski z makiem po kujawsku, Quesadillas - VIDEO, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Papryka, Grzanki z pastą z koziego sera, makaron z, Przepis z sosy knorr do makaronów, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sałatka z porów, Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , Sos czosnkowy , Karp, Krupnik, Zupa krem z buraków , Pierś z kurczaka, Przepis z sałatki z makaronu -, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, Sałatka warzywna, Kotlety, Przepis z bez miesa, Przepis z zupa na wołowinie, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Sałatka z tuńczykiem, makaron z serem, Bigos, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupa grzybowa, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, kurczak w oleju, Łosoś w sosie pesto z pomidorkami, Spaghetti z pulpetami z mięsa, Przepis z ciasto na pi, zalewa do ryby w occie, Grillowane szaszłyki z kurczaka, Przepis z piersi z kurczaka pieczone w piekarniku, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami, RY Z MIESEM MIELONYM