Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również Kostkę rosół szlachetny Knorr i gotuj powoli, do momentu kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj następnie odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Delikat i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywary wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez ok. 20 minut, do momentu kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekana natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również Kostkę rosół szlachetny Knorr i gotuj powoli, do momentu kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj następnie odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Delikat i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywary wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez ok. 20 minut, do momentu kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekana natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Lody z bananami "Kanu", zapiekanka z ryżem, Enchiladas z chilli con carne, pstrag smazony na patelni, Przepis z przygotowanie makaronu, Ryż smażony z warzywami, potrawka z ryżu, Tortilla, na placki, Potrawy wielkanocne, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Pieczone jabłka w czekoladzie, Żurek, Zupa jarzynowa, Zapiekanka z mięsem mielonym i selerem, obiad miesny, szaszłyki z kurczaka w piekarniku, Placuszki z cukinii, Bigos domowy, Oscypkowe miseczki , Bigos domowy, Sos majonezowo - czosnkowy do pomidorów, Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami, Przepis z masa do w-z, Przepis z kalmary z, Zupa cebulowa, nie ca, gotowane szparagi, Ziemniaki, Przekąski, Pstrąg, Wino z kurczaka, Przepis z przystawki z szynką parmeńską, Przepis z korzen pietruszki, Zapiekanka z ziemniakow, Faszerowowane ziemniaki z mięsem i pomidorami, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z ciasta desery, Świderki w sosie z dyni, Przepis z obiad pl, Indyk, Tagine z kurczakiem i warzywami, Mielone, Leczo - VIDEO , Sałatka z kapusty pekińskiej , Pieczarkowa z zacierkami, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Zupa grzybowa, Przepis z przepis gotowanie makaronu, Sos grzybowy, kurczak z r, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Kołduny Podlaskie, Krem z porów, Dania z ryżem, Kurczak, Przepis z np ciasta, Spaghetti Toscana inaczej, Zasmażane ziemniaki, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Bolońskie penne z brokułami, Przepis z sos do zapiekanki z makaronem i kurczakiem, Mięsna zapiekanka z soczewicą i brokułami