Dodaj do ksiązki kucharskiej Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Flaki po warszawsku - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 10 gramów
  • słodka mielona papryka - 10 gramów
  • ostra papryka w proszku - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • biała cebula - 2 sztuki
  • masło - 40 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziarna czarnego pieprzu - 7 ziaren

Flaki po warszawsku - Sposób przygotowania:

  1. Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również Kostkę rosół szlachetny Knorr i gotuj powoli, do momentu kiedy mięso zmięknie.
  2. Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj następnie odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Delikat i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  3. Z wywary wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  4. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez ok. 20 minut, do momentu kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  5. Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu kiedy będą gotowe.
  6. Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  7. Flaki podawaj z posiekana natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

FLAKI PO WARSZAWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Flaki po warszawsku
    1.Flaki obgotuj w osolonym wrzątku, zmieniając wodę dwukrotnie. Za trzecim razem nastaw wywar dodając oczyszczone warzywa w całości, pręgę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Dodaj również Kostkę rosół szlachetny Knorr i gotuj powoli, do momentu kiedy mięso zmięknie.
  • 2
    Flaki po warszawsku
    2.Namocz w części rosołu bułkę. Dodaj następnie odciśniętą do mięsa mielonego. Masę dopraw Przyprawą Delikat i połową posiekanej pietruszki. Formuj małe pulpety.
  • 3
    Flaki po warszawsku
    3.Z wywary wyjmij warzywa i mięso wołowe. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w drobną kostkę.
  • 4
    Flaki po warszawsku
    4.Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze przez ok. 20 minut, do momentu kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.
  • 5
    Flaki po warszawsku
    5.Do flaków wrzuć warzywa i mięso pokrojone w kostkę. Następnie dodaj surowe pulpety i gotuj powoli, do czasu kiedy będą gotowe.
  • 6
    Flaki po warszawsku
    6.Na końcu przygotuj zasmażkę. Białą cebulę pokrój w kostkę. Smaż na maśle aż lekko się zrumieni. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do flaków, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • 7
    Flaki po warszawsku
    7.Flaki podawaj z posiekana natką pietruszki i pieczywem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pikantna sałatka z indykiem, Roladki z szynki , Chałwa marchwiowa, Sałatka z kiełków słonecznika z grillowanym kurczakiem, Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro, przepis na kurczaka w imbirze, Sałatka z tuńczykiem, Placki, Zupa gulaszowa, Orientalny kurczak z mango, Przepis z paluszki z kraba, zapiekanka w cieście, Brokuły, Zupa krem z kukurydzy z chipsami nachos, Krem brokułowy, Pyszny sos, Motylek, polędwiczka w śmietanie, Przepis z ryba no obiad, Sałatka Gyros, zupa mediolańska, Przepis z kurczaka kostka, Szybki obiad, Sałatka z porów, Lasagne drobiowa, Pomidory z mozzarellą , Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sałatki z kurczakiem, ziemniaki gotowane z jajkiem, Potrawy wigilijne, kotlet z serem i pieczarkami, Przepis z makaron z czym, Kocia lasagne , Pulpety , Przepis z ziemniaki sos ogórki, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Przepis z surówka kapusta pekińska, Sałatka z grillowanym kurczakiem i rabarbarem , Przepis z mieso schabowe, Spaghetti Bolognese, Kremowa zupa marchewkowa , Barszcz, Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu , Kluski , Lody orzechowe, Przepis z ziemniaki marchew, Zupa z soczewicy, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, Kurczak w sosie tajskim, Krewetkowe jajka na twardo, marynata kurczak, Przepis z na obiad ciasta, Sałatka brokułowa z migdałami, zapiekanka papryka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Żeberka, Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Przepis z ryż po innemu, Mielone, Chlebowa, Dip bakłażanowy, Zupa krem