Dodaj do ksiązki kucharskiej Fondue serowe

Fondue serowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Fondue serowe - składniki:

  • papryka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego (ok. 200 g) - 4 sztuki
  • Sos serowy Knorr - 1 sztuka
  • marchew (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • serek topiony śmietankowy - 2 sztuki
  • Pomidory cherry - 10 sztuk
  • mleko - 500 mililitrów
  • bagietka - 1 sztuka
  • patyczki do szaszłyków - 1 sztuka

Fondue serowe - Sposób przygotowania:

  1. Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  2. W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  3. Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
Dodaj do książki kucharskiej

FONDUE SEROWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fondue serowe
    1.Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  • 2
    Fondue serowe
    2.W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  • 3
    Fondue serowe
    3.Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SEROWY KNORR

    Sos serowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, duża cebula, Zupa cebulowa, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Przepis z karkowka pieczona z ziemniakami, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z obiad hi, Jajka, kuchnia polska, zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Pomidorowy sos do pizzy, Mielone, piersi z kurczaka pieczone -, jak smazyc, Orientalna wołowina z orzechami i sezamem , Placki, sałatki z łososiem, Barszcz biały, Zupa gulaszowa z kaszą, Lasagne, Gulasz, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Pieczony morszczuk z cytryną, Ryba po grecku, Sałatki z kurczakiem, podgrzybki duszone, Schab, Polędwiczki wieprzowe, Kociołek gulaszowy z kaszą - VIDEO, Kalafior, Sałatka z kapusty pekińskiej , Musaka, zupa z mrożonego szpinaku, Przepis z makarony z sosem c, Przepis z makaron smietan, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka z porów, Placek drożdżowy z rabarbarem, Sos śmietanowo – jajeczny z pietruszką, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, sos po chińsku, sałatka z pomidorów z mozzarellą, Sos beszamelowy , wiosenne sałatki przepisy, Surówka z kapusty pekińskiej, Comber jagnięcy z sosem rabarbarowym, Przepis z kurczak w brytfannie, Kurczak w miodzie (ze śliwkami), Surówka z owoców, sos do kotletow schabowych, Sałatka paryska, Ryba w panierce, Sałatka z brokułów i kalafiora, Piersi z kurczaka ze szpinakiem , Ziemniaczana masala, Zupa pieczarkowa, Gofry ze szpinakiem na ostro , gulasz z kurczaka z pieczarkami, Gofry ze szpinakiem na ostro , Kartacze z mięsem mielonym, Polędwiczki, Bolońskie penne z brokułami, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , kostki bazylia