Dodaj do ksiązki kucharskiej Fondue serowe

Fondue serowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Fondue serowe - składniki:

  • papryka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego (ok. 200 g) - 4 sztuki
  • Sos serowy Knorr - 1 sztuka
  • marchew (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • serek topiony śmietankowy - 2 sztuki
  • Pomidory cherry - 10 sztuk
  • mleko - 500 mililitrów
  • bagietka - 1 sztuka
  • patyczki do szaszłyków - 1 sztuka

Fondue serowe - Sposób przygotowania:

  1. Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  2. W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  3. Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
Dodaj do książki kucharskiej

FONDUE SEROWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fondue serowe
    1.Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  • 2
    Fondue serowe
    2.W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  • 3
    Fondue serowe
    3.Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SEROWY KNORR

    Sos serowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    POMIDOROWY ZAWRÓT GŁOWY

    Koniec lata i wczesna jesień to najlepszy czas dla pomidorów. Jestem od nich chyba nie mniej...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatka do wina, Halibut z zielonym sosem, Spaghetti , Spaghetti a la carbonara, Przepis z schab smażony, Risotto, Przepis z sos czerwona cebula, makaron oliwa, Makaron, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Roladki z schabu z mozarellą i suszonymi pomidorami , Pasta porzeczkowa, Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami, Papryka, kasz kuskus, Golonka, Placuszki z cukinii, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Przepis z makarony sery, Indyk, Sałatka ryżowa z warzywami, Schab w pięciu smakach, Rosół, Przepis z papryka mielone, marchwie, Kulebiak ze szpinakiem ricottą i fetą, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa cebulowa, Obiad, kurczak z maslem, zakąski zimne, Placek po zbójnicku wersja 1, Pstrąg, Lekki bigos z warzywami i mięsem, karkówka z cebula, Zupa z dyni, Wyśmienita włoska sałatka, Sos beszamelowy , Przepis z sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Sałatka z kaczką i kozim serem, Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką, Przepis z marynaty do mi, bazylia, Potrawka z kurczaka, Por z dodatkami i śmietaną , Sałatki, Przepis z kurczak z makaronem po chińsku, Pieczeone parówki ze śliwką, Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą, Zupa serowo - porowa, Pierś z kurczaka pieczona, Zupa warzywna, hummus, Karkówka, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, zupa warzywa, Przepis z ROLADKI Z SERA, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, kotlety mielonego, Babeczki z cukinii, Przepis z przyprawa serowa, Barszcz biały, Wołowina gotowana w winie z jarzynami, Przepis z blender