Dodaj do ksiązki kucharskiej Fondue serowe

Fondue serowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Fondue serowe - składniki:

  • papryka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego (ok. 200 g) - 4 sztuki
  • Sos serowy Knorr - 1 sztuka
  • marchew (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • serek topiony śmietankowy - 2 sztuki
  • Pomidory cherry - 10 sztuk
  • mleko - 500 mililitrów
  • bagietka - 1 sztuka
  • patyczki do szaszłyków - 1 sztuka

Fondue serowe - Sposób przygotowania:

  1. Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  2. W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  3. Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
Dodaj do książki kucharskiej

FONDUE SEROWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fondue serowe
    1.Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  • 2
    Fondue serowe
    2.W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  • 3
    Fondue serowe
    3.Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SEROWY KNORR

    Sos serowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Morskie ragout po meksykańsku, Przepis z makaron bez mięsa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Orzechowe szaszłyki z kurcząt, Przepis z sos z ketchupu, Indyk duszony z jabłkiem, Kebab, Zupa kalafiorowa, Włoska grzybowa Lasagne, Mięsno – paprykowe kuleczki, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z sałatka brokuły jajka szynka, jajka faszerowane rybą wędzoną, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, polędwiczka, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z chińskie sosy, suszony majeranek, Udka, Czekolado, Przepis z salatka-z-jajkiem, Carbonara, Pasta oliwkowa z twarogiem, Przepis z kuchni przepisy, cukier, ziemniaki ze sosem, Kutia, Makaron tagliatelle z duszoną kapusta i wędzonym boczkiem, Prosta sałatka z Nudli z serem, Przystawki, lisc laurowy, Lody bakaliowe na francuskich tostach, Bigos - VIDEO, Sałatka z porów, Kebab z kurczaka w cienkim cieście, Ziołowe risotto z grzybami, Potrawka chińska z kurczaka, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Przepis z makarony szybko, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, gulasz wegiersku, Kurczak z orzechami, mięso z sosem tzatziki, Delikatny schab, Gołąbki, ciasto z pieczarkami, Lody owocowe, Ryba po marynarsku, Naleśniki, pasztet z jajek, Placek po cygańsku wegetariański, Obiad, Sałatka Cezar - VIDEO, Bigos, halibut wędzony, co z makaronem, Zapiekanki, Papryka, Przepis z z ogorkow, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kosmiczne ślimaki, Szpinak, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, zapiekanka z dynią i cukinią