Dodaj do ksiązki kucharskiej Fondue serowe

Fondue serowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Fondue serowe - składniki:

  • papryka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego (ok. 200 g) - 4 sztuki
  • Sos serowy Knorr - 1 sztuka
  • marchew (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • serek topiony śmietankowy - 2 sztuki
  • Pomidory cherry - 10 sztuk
  • mleko - 500 mililitrów
  • bagietka - 1 sztuka
  • patyczki do szaszłyków - 1 sztuka

Fondue serowe - Sposób przygotowania:

  1. Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  2. W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  3. Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
Dodaj do książki kucharskiej

FONDUE SEROWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fondue serowe
    1.Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  • 2
    Fondue serowe
    2.W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  • 3
    Fondue serowe
    3.Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SEROWY KNORR

    Sos serowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z deser gruszka, Karp, Zupa krem, Przepis z majonez do sosu, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, nalesniki meksykanskie, Przepis z w galarecie, Makaron z sosem śmietanowym, nowe przepisy z mięsa, Nadziewany pstrąg, Pasta różowa, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Szybki obiad, Ogórek, Sałatka z kurczakiem miodowo-pomarańczowym , Ryż, Faszerowany pieczony boczek, Sałatka kebab - VIDEO, francuskie z serem, Pierś z kurczaka pieczona, GRILLOWANY KABACZEK, sosy z gotowanych jajek, Przepis z kurczak w miodzie, Polędwica wieprzowa, sałatka z kuskus i z kurczakiem, Tłusty czwartek, Sos beszamelowy , Ryba, DANIA Z MIESEM I WARZYWAMI, Przepis z piers z kurczaka na obiad, Żelazne Kluski, pieczarki cebula, Kebab, Leśne smaczki w naleśnikach, Sosy, Przepis z salatka z makaronem, Deser kolorowy , Deser z lodami Panna Cotta i galaretką malinową, Antrykot À la bourgeoise, Schab, Przepis z strogonowa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z zapiekanka z kurkami, Przepis z bezmięsne sosy, Kisiel z bitą śmietanką, Cukinia z czosnkiem, Kocia lasagne , obiad schab, Jajka, Leczo z cukinii, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Galaretkowe witrażyki, Zupa z kiszonych ogórków, sos pikantny do kurczaka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, marynowanie kurczaka, Sałatki z makaronem, Kotlet de volaille - VIDEO, Zupa brokułowa, Sandacz z krabami w papilotach, Zapiekanka meksykańska, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), placek po węgiersku z kurczakiem