Dodaj do ksiązki kucharskiej Fondue serowe

Fondue serowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Fondue serowe - składniki:

  • papryka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego (ok. 200 g) - 4 sztuki
  • Sos serowy Knorr - 1 sztuka
  • marchew (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • serek topiony śmietankowy - 2 sztuki
  • Pomidory cherry - 10 sztuk
  • mleko - 500 mililitrów
  • bagietka - 1 sztuka
  • patyczki do szaszłyków - 1 sztuka

Fondue serowe - Sposób przygotowania:

  1. Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  2. W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  3. Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
Dodaj do książki kucharskiej

FONDUE SEROWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Fondue serowe
    1.Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.
  • 2
    Fondue serowe
    2.W garnku podgrzej mleko, dodaj Sos serowy Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.
  • 3
    Fondue serowe
    3.Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SEROWY KNORR

    Sos serowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

rak gotowany, kurczak ostry, Zupa szczawiowa, Chrupiące zapiekane pieczarki, Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem, Pierś z kurczaka, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, masa do andruta z mlekiem w proszku, Zapiekanka meksykańska, Zupa pieczarkowa, Sos ze świeżych zielonek, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Spód z zielonego ziarna, Schab, szklanka oliwy, Duszone warzywa, Kluski , Sos beszamelowy , Duszone warzywa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Kalafior, Gulasz myśliwski z kiełbasą , ryba po g, Potrawy wigilijne, Pieczeń, Polędwiczki, Greckie suvlaki, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, sałatka z owocami, Jajko w siedzonku ze szpinakiem i pomidorami, Przepis z bigos na kiełbasie, Pikantne spaghetti z meksykańską nutą, Przepis z baklazan faszerowany, zupa z kiszonej kapusty, Przepis z mielone gotowane, Zupa z dyni, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Sałatka gyros z kurczaka, ziemniaki pi, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z obiad miesa, Gulasz po polsku - VIDEO, Przystawki, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Ryba, Przepis z bazylii, Gorący kociołek, Ciasto ot tak, Przepis z z czosnkowymi, Makaron z duszonymi kurkami, Polędwica w cieście kruchym, Masełko czosnkowe z awokado, na ostro, poledwica w, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Pasztet z kurczaka w marchewce, ser mozzarella, sałatka z winogron, Ziemniaki, Krem brokułowy, makaron fasola czerwona, Przepis z sos śmietanowo brokułowy, Spaghetti , filety z kurczaka