Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Marchewka z groszkiem w sosie żurawinowym , Przepisy świąteczne, Przepis z grill sa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej), Delikatny schab, Ryż z indykiem i brzoskwinią, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym, Wiejska sałatka z fetą Horiatiki, Zupa cebulowa, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z sałatka z szynka parmeńską -, zapiekanka makaronowa z kurczakiem, Potrawy wigilijne, Papryka, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Placki, Zupa cebulowa, Love in Thailand, Kotlety grzybowe, Zapiekanka makaronowo - grzybowa, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z latwe gotowanie, Karp w galarecie, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Schab, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, jajka z piekarnika, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, czosnek kurczak, makaron z mięsem mielonym, Śledzie z papryką i ogórkiem, Zupa cebulowa, Letnia sałatka ekspresowa, Placki ziemniaczane, Ziemniaki zapiekane w ziołach, makaron z o, Sałatka ziemniaczana , Przepis z rozgrzewające zupy, Zapiekanka makaronowa, ryż do obiadu, nalesniki z szpinakiem, Zupa kalafiorowa, Sorbet truskawkowy z szampanem, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pieczone udka z boczkiem, Ryba po grecku, pieczone mięso wieprzowe, zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonym, Przepis z latwe ciasta na biszkopcie, Przepis z soczewica zielona, Korki z jajek na pomidorach, Dynia, Szpinak, po prostu gotuj, Pizza frutti di mare , sos do zapiekanki makaronowej, Sałatka z dynią w curry, Łódeczki z ogórka z łososiem, Przepis z kuchnia w, Barszcz, Curry z cukinią i fasolką szparagową