Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz, Parówki w cieście serowym, Makaron ze szparagami, Zupa tajska z kurczakiem, Przepis z Sałatki ziemniaki, Obiad, Przekąski, Sałatka z sosem musztardowym, Prosta sałatka Capresse z grillowaną cukinią , Przepis z łosoś wędzony seler naciowy, sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Delikatna pieczarkowa sałatka, Skrzydełka z dipem czosnkowym, Naleśniki z cynamonowymi jabłkami, Pieczona karkówka z czosnkowymi ziemniakami, hummus, zupa na udku, Mielone, Przepis z danie z mozzarellą, Przepis z gesi, gulasz z piersi indyka, Zapiekanka z leśnych grzybów, Zapiekanka rodzinna, Przepis z smażenie dorsza, Kurczak pieczony z szałwią i cytryną, Ryba po grecku, obiad wykwintny, Babeczki z cukinii, Przepis z schab pieczony w winie, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, surówki do grilla, Zupa tajska z kurczakiem, Sałatka z tuńczykiem, Leczo, Przepis z salatki swiateczne, indyjski chleb, Potrawka z kurczaka, Marchewki z klonowym karmelem, Karkówka, przepisy kuchnia rosyjska, kurczak z Ry, Przepis z makaron z serem, Eliksir na sedno sprawy - Zupa krem z selera , Chilli Con Carne - VIDEO, Wykwintny sum w sosie śmietanowym, ryba panierowana, Pikantna zupa serowa z pomidorami, Kotlet de volaille - VIDEO, Salsa, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z przepis na krewetki mrożone, kurczak mole, Toffi, Zupa grochowa, Pstrąg, zupa z pieczarkowa, Miodowe kiełbaski, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Lasagne, Zupa krem z dyni - VIDEO, Jajka, Mielone z marchewką i cukinią, Sałatki, Risotto z kurczakiem i warzywami