Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Marynowane żeberka, Przepis z zapiekana kapusta, Sałatka z brokułami - VIDEO , Greckie burgery wołowe, Przepis z obiad bez ziemniakow, Przepis z czarne spagetti, Przepis z szynka wieprzowa pieczona, Zupa z soczewicy, Placuszki z cukinii, Ryba po grecku, sałatka z octem winnym z ogórkiem i pomidorami, Pina Colada z lodami waniliowymi, wędzony filet z łososia, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Marchewkowy chłodnik z nutą imbiru, Zupa grochowa, Tajska zupa z owocami morza, Krokiety z szynką, sałatki do mięsa, Rolada z jajek, co zrobic na obiad ze schab, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, żeberka pieczone, Ryż, Pieczeń z dzika w sosie z róży, Spaghetti a la carbonara, Mielone figurki na listku sałaty, Muffinki dyniowe, Cielęce roladki, sałatka ser camembert, Kasza, Przepis z migdałów, Rolada ziemniaczana, Ziemniaki, babeczki, Sałatka grecka z fetą, Przepis z mielone w cebuli, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Bolognese w greckim stylu, Zupa z dyni II, Wegetariański pilaw z bakaliami , Pyszne Pierniczki, Kremowa zupa z dyni, Polędwiczki, Burritos, Zapiekanka warzywna z ziołami, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z przystawki ze śledziem, Przepis z kiszenie ogorkow, Żurek śląski z kiełbasą, Szpinak, kuchnia polska mielony, Przepis z sola ma, Salsa, Grillowane roladki z cukinii i serka, Sałatki z makaronem, Przepis z ser pl, Przepis z zapiekanka na kolację, Ryba po grecku, Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, Przepis z ryby w zalewie, Lasagne, Kaczka