Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab, Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z knorr przepisy, Puszyste placuszki z gruszkami, Udka, Dipy, Boczniaki z sosem sojowym, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Sałatka Gyros, łatwe i szybkie obiady, Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach, Pierogi, Kanapka z grillowanymi warzywami doskonała na drugie śniadanie, potrawka z kurczaka z ryżem -, Sałatka kebab - VIDEO, Włoska sałatka z cieciorką, Mielone, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Kotlet de volaille - VIDEO, Omlet farmera, Żeberka - VIDEO, Kaczka pieczona z jabłkami, sałatki z ryżem, Przepis z mielony, Ciasteczka orzechowe, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Zupa pomidorowa, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kotlety cebulowe, Spaghetti a la carbonara, Karp, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Przepis z sałatki z sałaty lodowej -, Keks, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Pieczeń, kurczak z warzywami, Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem , Zapiekane risotto z kiełbasą, Cepeliny z jabłkiem, Przepis z zupa brokułowa -, Przepis z sałatki z kapustą pekińską, poledwiczki wieprzowe, Jajka, Owoce morza w pomidorach, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z szynka wieprzowa, Sałatki z kurczakiem, sałatka z piersi kurczaka, mięso mielone wołowe, szybki i łatwy obiad, Zupa krem, Przepis z soczewica zielona, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Miniżeberka z sosem BBQ , Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Przepis z sałatki z kapusty pekinskiej, Wielkanocny schab pieczony , przystawki z ciasta francuskiego, Kotlety mięsno-rybne, Przepis z łatwy przepis na spaghetti z mięsem mielonym, Grillowane pomidory, Naleśniki chińskie - VIDEO