Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z grzybami i fasolą, Przepis z zapiekanka z makaronem serem, Przepis z farsz mięsny do krokietów, jajka olej mąka, Przepis z i suszonymi pomidorami, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Lasagne, Szybki chłodnik ogórkowy, Przepis z smażona pierś z kurczaka, Dipy, Golonka wieprzowa z żurawiną, Zapiekanka rodzinna, Zupa kalafiorowa, Papryka, Przepis z żółta przyprawa, Warzywne curry z ryżem, Barszcz aromatyzowany liśćmi Kenyi, Zupa cebulowa, Naleśniki, Grillowane udka imbirowe, Kocia lasagne , Sos maltański, ser żólty, Steki z masłem ziołowym, sałatka po meksykańsku, zupy krem przepisy -, Gołąbki, Przepis z desery czekolada, Tagine z kurczakiem i warzywami, Pieczone ziemniaki ze szpinakiem i serem feta - VIDEO, Karp w galarecie, Duszony indyk z cebulą i papryką, Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi, Przepisy świąteczne, sałatka z szynka parmeńską -, Przepis z kurczak z warzywami, Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem, Zupa szczawiowa, Kurczak, Pomidorowy sos do pizzy, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z desery i ciasta, Schabowe Roladki z Pieczarkami, Enchiladas z chilli con carne, Farfalle z serem i szpinakiem , Zupa grochowa, Nadziana Papryka , Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sałatka z granatem, Zupa ogórkowa, Przepis z kasz kuskus, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pieczeń, Lekka sałatka a’la kebab , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z dania glowne z kurczakiem, Przepis z dania o, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Karmelowa kawa mrożona, smazona kapusta, obiad kurczak z piekarnika, Grillowany kurczak w curry , Przepis z rosol polski