Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa czosnkowa z serem, co do ziemniaków, Zrazy z pieczarkami i cukinią, Spaghetti bolognese inaczej, Papryka, Pierogi, Wigilijna czarna kapusta ., ryba zapiekana w piekarniku, Sałatka na Jesień, ryż - obiad, PO GRECKU, Zapiekanka makaronowa, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, zupa serowa z serków topionych -, zapiekanka ryżowa, Ryż smażony z warzywami, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Lasagne z beszamelem, Stracciatella - zupa, żeberka pieczone -, Sałatka z porów, Owsianka z gruszką (5 przemian), Przepis z ryż curry, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Chłodnik z pomidorów, Ryba po grecku, Przepis z kurczak z czosnkiem, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, przepis na zapiekanke z piekarnika, Przepis z makaron obiad, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, piers z kurczaka dla dzieci, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Potrawy wigilijne, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa cebulowa z tostami, KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, Kluski leniwe z pieczonymi owocami , Zupa kalafiorowa, Pstrąg, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa, jajka z serem, Kurczak marynata, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Makaron, Pierniczki, Leczo z cukinii, Tajski sos na słodko, Ogórek, Pasztet z warzywami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Spaghetti a la carbonara, Przepis z placek po zbójnicku przepis, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Placki, Mintaj zapiekany z ziemniakami, Przepis z obiad z kabaczka, Dipy, Przepis z miesa na zimno, FLACZKI !!!, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Gyros, Bigos