Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka brokułowo-fasolkowa, Zupa grzybowa, Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami , Keks, Sos z białego wina ze skórką pomarańczową, Placuszki z cukinii, Flaczki wołowe, Zupa rybna, Obiad, Kapuśniak carski, Tarta ziemniaczana z pieczarkami, Szybki obiad, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zapiekanka z salami, Carbonara, makaron śmietana mieso mielone, kotlet de V, Gołąbki, Przepis z krem do w-z, krem z czerwonej cebuli, Zupa krem, Tłusty czwartek, Kremowa zupa kurkowa, Zupa pomidorowa, Spaghetti Bolognese, Zawijaski z łososiem, Babka majonezowa, Jajka w pomidorach, Placek po zbójnicku z dodatkiem wina, Sałatka kebab - VIDEO, przepis na filet z kurczaka, Przepis z knorr ziemniaki, makaron z, Zapiekanka z cukinii z ziołami, Polędwiczka z grzybami, Przepis z naleśniki bez mleka -, Zawijaski z łososiem, Kasza, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Zupa pieczarkowa, obiad z szynką wieprzową, Ziemniaki zapiekane w ziołach, sos do tacos, ligawa wołowa, Babka majonezowa, Zapiekane parówki , Warzywa, Przepis z makaron do, Zupa kalafiorowa, wołowina pieczona w piekarniku, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Przepis z ryba po g, Kotlet de volaille - VIDEO, kuchnia polska śledzie, Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem, Przepis z przepisy plackow, Sos Marika, Rolada cappuccino, Przepis z filet ryby, Zupa tajska z kurczakiem, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Przepis z knorr przepisy kurczak, Indyk, Gulasz po polsku - VIDEO