Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mizeria z ogorka ze smietana -, Przepis z obiad z ryby, Pożywna i szybka sałatka szefa, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Drobiowe roladki, FLACZKI !!!, Przepis z makarony z pomidorami, Sałatka dla zdrowia, Pilaw po rosyjsku , Papryka, ryby warzywa, Przepis z indyk pierś, Przepis z biała fasola z puszki, Krem brokułowy, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Ciasto na pizze, Zupa brokułowa, Deser z lodami truskawkowymi "Świnka", Przepis z makaron z serem na słodko, sos pomidorowy do ryb, knorr przyprawy do makaronu, Łosoś, filet z kurczaka duszony z warzywami, Kosmiczne ślimaki, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, sezamki, Sos miętowy, Zupa pieczarkowa, Przepisy świąteczne, podudzia z kurczaka, Przepis z gołąbki z młodej kapusty bez zawijania knorr, Zupa pieczarkowa, Barszcz z uszkami z grzybami i kapusta , Kotlety z borowików, Wyśmienita zapiekanka śledziowa, Przepis z duszona cebula, szpinak z sosem, Karp, Udka, Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Mini-tarty z bakłażana i cieciorki, Polędwiczka z grzybami, Przepis z zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonym, Lasagne, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Przepis z obiad kapusta, Polędwiczka z grzybami, Przepis z piersi z kurczaka nadziewana serem, kielbasa i co, Krupnik, Lasagne drobiowa, Falafel – kotleciki z kozim serem i kolendrą, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Pstrąg, Salsa, Słodkie placuszki z truskawkami, Sałatka Gyros, Przepis z dania z ziemniaków gotowanych, Przepis z kurczak z jajkiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Makaron z sosem śmietanowym, Tortilla