Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta z nóżek

Galareta z nóżek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Galareta z nóżek - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 75 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 1 ziarno
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • chuda wieprzowina bez kości - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Galareta z nóżek - Sposób przygotowania:

  1. Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
  3. Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA Z NÓŻEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab w kajzerce, smażona pierś z kurczaka, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , kurczak przepisy przepis, krewetki koktajlowe, Serowe amerykańskie placki, Sałatka z łososiem i kuskusem, Kurczak ze szpinakiem, Ciasto na pizze, Kremowy stroganoff z ryżem, Kebab, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Arbuzowy koszyk, Kurczak z mango , Przepis z plastry łososia, Sałatka Gyros, Zupa pieczarkowa, sos curry do kurczaka, Przepis z niskokaloryczne sałatki, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , faszerowana papryka serem, Satay - szaszłyki, Kurczak, Zupa grochowa, Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej , kapusta wi, Curry z jajek, Ryż ugotowany, Papryka z jajkiem, Kasza, zupa z kapusty, Zapiekanki, Zupa cebulowa, Polędwiczki wieprzowe, Schab, Golonki wieprzowe z kapustą i grochem, Przepis z roladki z mięsa wołowego, Zapiekanka meksykańska, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Zupa cebulowa, Przepis z sałatka makaron kokardki, Rosyjska sałatka jarzynowa, Przepis z puszki na przyprawy, Jajka w pikantnej marynacie, Makaron z boczkiem i ziołami , Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, obiad rosol, Mieszanka warzywna po liońsku, Zupa krem, sosy winegret, Pasta porzeczkowa, Kluseczki a la Stroganoff, Gyros, szklanki oliwy, Pikantne ziemniaki z papryką, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Ciasto na pierogi, Przepis z knorr z pieczarkami, Przepis z ciasto z olejem, Rosół, Kotlet de volaille - VIDEO, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Placki ziemniaczane