Dodaj do ksiązki kucharskiej Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,, - składniki:

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,, - Sposób przygotowania:

  1. Trochę grzebania przy tym jest ale moim zdaniem warto .Ja na co prawda z reguły robię przy okazji gotowania bulionu lub rosołu - ale czasem nastawiam wywar na galaretkę specjalnie .
  2. Umyte mięso ,, obrane i umyte warzywa , kostkę rosołową zalać wodą i gotować na bardzo małym gazie ok. 1 godziny aż mięso będzie miękkie na tyle , że będzie odchodzić od kości . Wywar ( rosół ) przecedzić . Płyn doprawić do smaku Delikatem, pieprzem mielonym . Dodać roztarte mini kostki Czosnek i Pietruszka .
  3. Wyjęte z wywaru mięso obrać - odkładając tłuste skóry , chrząstki , kości .Czyste mięso pokroić lub rozetrzeć na miazgę ( jak kto lubi ) .Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody i jak napuchnie to przełożyć go garnuszka z wrzącym rosołem. Mieszając poczekać aż się rozpuści .
  4. W miseczkach ( filiżankach , pojemniku ) ułożyć na dnie pokrojoną w plasterki marchew i wsypać trochę pokrojonej natki pietruszki - na to rozdrobnione mięso - resztę natki i marchewki. Zalać galaretą .
  5. Odstawić by ostygła . Zimną przykryć lub zamknąć wieczkiem pojemnika ( bo inaczej lodówka przejdzie zapachem czosnku ) .Zostawić na kilka godzin by galareta dobrze zastygła .
  6. Podawać z sokiem z cytryny , octem - jak kto lubi
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETKI Z KURCZAKA ,, KOLACYJNE ,, - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    1.Trochę grzebania przy tym jest ale moim zdaniem warto .Ja na co prawda z reguły robię przy okazji gotowania bulionu lub rosołu - ale czasem nastawiam wywar na galaretkę specjalnie .
  • 2
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    2.Umyte mięso ,, obrane i umyte warzywa , kostkę rosołową zalać wodą i gotować na bardzo małym gazie ok. 1 godziny aż mięso będzie miękkie na tyle , że będzie odchodzić od kości . Wywar ( rosół ) przecedzić . Płyn doprawić do smaku Delikatem, pieprzem mielonym . Dodać roztarte mini kostki Czosnek i Pietruszka .
  • 3
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    3.Wyjęte z wywaru mięso obrać - odkładając tłuste skóry , chrząstki , kości .Czyste mięso pokroić lub rozetrzeć na miazgę ( jak kto lubi ) .Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody i jak napuchnie to przełożyć go garnuszka z wrzącym rosołem. Mieszając poczekać aż się rozpuści .
  • 4
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    4.W miseczkach ( filiżankach , pojemniku ) ułożyć na dnie pokrojoną w plasterki marchew i wsypać trochę pokrojonej natki pietruszki - na to rozdrobnione mięso - resztę natki i marchewki. Zalać galaretą .
  • 5
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    5.Odstawić by ostygła . Zimną przykryć lub zamknąć wieczkiem pojemnika ( bo inaczej lodówka przejdzie zapachem czosnku ) .Zostawić na kilka godzin by galareta dobrze zastygła .
  • 6
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    6.Podawać z sokiem z cytryny , octem - jak kto lubi
  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z zapiekanka ziemniak, wołowina po chińsku z warzywami -, Przepis z kuchnia polska placki, Karp w galarecie, Przepis z ser żółty faszerowany pieczarkami, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Chińskie sajgonki, Zapiekana zupa serowa, Łatwa faszerowana cukinia po włosku , Zupa pomidorowa, Risotto, Wołowina Ame Hnat, Przepis z naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, jajka bez jajek, Pieczeń, Cukinia na parze w sosie toskańskim, Budyń z tapioki i owoców longana, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , gulasz do kopytek, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z sałatka z zielonego ogórka, Apetyczny mus z tuńczyka, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Galaretkowe witrażyki, Sincronizadas, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Surówka z kapusty i pomidorów, Grillowana sałatka, Gulasz, Kluski , zapiekanka z miesem, sum smazony, Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową, Przepis z mielone z papryk, Gulasz, Naleśniki, Kurczak w panierce z krakersów, Tłusty czwartek, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Wigilijna czarna kapusta ., mielony z cebula, Schab, makaron tagliatelle z kurczakiem, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Czerwony barszcz z kapustą i boczkiem , Przepis z Polska zupa pomidorowa, Przepis z fasola w sosie, pieczarek, Potrawka z kurczaka, Sałatka z krewetkami i cukinią, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Pierś z kurczaka, Kalafior, Jadło drwala z wołowiny, Ogórek, Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, krewetki na ciepło, Sałatka z brokułami - VIDEO , zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Zapiekanka z pieczarkami, Zupa kalafiorowa