Dodaj do ksiązki kucharskiej Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,, - składniki:

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,, - Sposób przygotowania:

  1. Trochę grzebania przy tym jest ale moim zdaniem warto .Ja na co prawda z reguły robię przy okazji gotowania bulionu lub rosołu - ale czasem nastawiam wywar na galaretkę specjalnie .
  2. Umyte mięso ,, obrane i umyte warzywa , kostkę rosołową zalać wodą i gotować na bardzo małym gazie ok. 1 godziny aż mięso będzie miękkie na tyle , że będzie odchodzić od kości . Wywar ( rosół ) przecedzić . Płyn doprawić do smaku Delikatem, pieprzem mielonym . Dodać roztarte mini kostki Czosnek i Pietruszka .
  3. Wyjęte z wywaru mięso obrać - odkładając tłuste skóry , chrząstki , kości .Czyste mięso pokroić lub rozetrzeć na miazgę ( jak kto lubi ) .Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody i jak napuchnie to przełożyć go garnuszka z wrzącym rosołem. Mieszając poczekać aż się rozpuści .
  4. W miseczkach ( filiżankach , pojemniku ) ułożyć na dnie pokrojoną w plasterki marchew i wsypać trochę pokrojonej natki pietruszki - na to rozdrobnione mięso - resztę natki i marchewki. Zalać galaretą .
  5. Odstawić by ostygła . Zimną przykryć lub zamknąć wieczkiem pojemnika ( bo inaczej lodówka przejdzie zapachem czosnku ) .Zostawić na kilka godzin by galareta dobrze zastygła .
  6. Podawać z sokiem z cytryny , octem - jak kto lubi
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETKI Z KURCZAKA ,, KOLACYJNE ,, - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    1.Trochę grzebania przy tym jest ale moim zdaniem warto .Ja na co prawda z reguły robię przy okazji gotowania bulionu lub rosołu - ale czasem nastawiam wywar na galaretkę specjalnie .
  • 2
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    2.Umyte mięso ,, obrane i umyte warzywa , kostkę rosołową zalać wodą i gotować na bardzo małym gazie ok. 1 godziny aż mięso będzie miękkie na tyle , że będzie odchodzić od kości . Wywar ( rosół ) przecedzić . Płyn doprawić do smaku Delikatem, pieprzem mielonym . Dodać roztarte mini kostki Czosnek i Pietruszka .
  • 3
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    3.Wyjęte z wywaru mięso obrać - odkładając tłuste skóry , chrząstki , kości .Czyste mięso pokroić lub rozetrzeć na miazgę ( jak kto lubi ) .Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody i jak napuchnie to przełożyć go garnuszka z wrzącym rosołem. Mieszając poczekać aż się rozpuści .
  • 4
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    4.W miseczkach ( filiżankach , pojemniku ) ułożyć na dnie pokrojoną w plasterki marchew i wsypać trochę pokrojonej natki pietruszki - na to rozdrobnione mięso - resztę natki i marchewki. Zalać galaretą .
  • 5
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    5.Odstawić by ostygła . Zimną przykryć lub zamknąć wieczkiem pojemnika ( bo inaczej lodówka przejdzie zapachem czosnku ) .Zostawić na kilka godzin by galareta dobrze zastygła .
  • 6
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    6.Podawać z sokiem z cytryny , octem - jak kto lubi
  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kocia lasagne , Gulasz a’la Stroganoff, Kanapka włoska , Zupa grochowa, Przepis z żółta przyprawa, Sos beszamelowy , Bigos - VIDEO, Tropikalny pucharek z lodami, krewetki smazone, Przepis z sposob na knorr, Gyros z kurczakiem, Pasta szprotkowa, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Zapiekanka z tuńczykiem, Placek po zbójnicku wersja 1, kuskus z warzywami, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Świderki w sosie z dyni, Przepis z sos z piersi z kurczaka, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Dynia, mięso wołowe przepisy, chleb cz, Krem delikatny, Dipy, „Jasa” – kura po senegalsku, Pierogi z jagodami, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Przepis z danie z piekarnika, Pstrąg, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Obiad, cebula pieczarki mięso, Kremowa zupa z dyni, ryż curry, Farfalle boscaiola, Polędwiczki, Przepis z kasz kuskus, Przekąski, Szampański sos , Zapiekane naleśniki po bolońsku, Przepis z rosol polski, Przepis z mięso wieprzowe, Przepis z smażona pierś z kurczaka, Faszerowane bakłażany z jajkiem, Strudelki z jabłkami po kanadyjsku, Roladki z kurczaka z piekarnika, Kulebiak z farszem mięsnym i jajkami , Sałatka grecka z fetą, Żeberka, Soczysty kurczak z patelni z rozmarynowo-cytrynowym sosie , Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem, Przepis z obiad z piersią kurczaka, Proste kotleciki z jajka, Przepis z ziemniaki mięso mielone, dieta niskokaloryczna przepisy, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, skrzydelka z piekarnika, Gulasz ziemniaczano grzybowy, ryż do, Placki ziemniaczane, Kalafior, Chleb marchewkowo czosnkowy, Zupa krem