Dodaj do ksiązki kucharskiej Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,, - składniki:

Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,, - Sposób przygotowania:

  1. Trochę grzebania przy tym jest ale moim zdaniem warto .Ja na co prawda z reguły robię przy okazji gotowania bulionu lub rosołu - ale czasem nastawiam wywar na galaretkę specjalnie .
  2. Umyte mięso ,, obrane i umyte warzywa , kostkę rosołową zalać wodą i gotować na bardzo małym gazie ok. 1 godziny aż mięso będzie miękkie na tyle , że będzie odchodzić od kości . Wywar ( rosół ) przecedzić . Płyn doprawić do smaku Delikatem, pieprzem mielonym . Dodać roztarte mini kostki Czosnek i Pietruszka .
  3. Wyjęte z wywaru mięso obrać - odkładając tłuste skóry , chrząstki , kości .Czyste mięso pokroić lub rozetrzeć na miazgę ( jak kto lubi ) .Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody i jak napuchnie to przełożyć go garnuszka z wrzącym rosołem. Mieszając poczekać aż się rozpuści .
  4. W miseczkach ( filiżankach , pojemniku ) ułożyć na dnie pokrojoną w plasterki marchew i wsypać trochę pokrojonej natki pietruszki - na to rozdrobnione mięso - resztę natki i marchewki. Zalać galaretą .
  5. Odstawić by ostygła . Zimną przykryć lub zamknąć wieczkiem pojemnika ( bo inaczej lodówka przejdzie zapachem czosnku ) .Zostawić na kilka godzin by galareta dobrze zastygła .
  6. Podawać z sokiem z cytryny , octem - jak kto lubi
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETKI Z KURCZAKA ,, KOLACYJNE ,, - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    1.Trochę grzebania przy tym jest ale moim zdaniem warto .Ja na co prawda z reguły robię przy okazji gotowania bulionu lub rosołu - ale czasem nastawiam wywar na galaretkę specjalnie .
  • 2
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    2.Umyte mięso ,, obrane i umyte warzywa , kostkę rosołową zalać wodą i gotować na bardzo małym gazie ok. 1 godziny aż mięso będzie miękkie na tyle , że będzie odchodzić od kości . Wywar ( rosół ) przecedzić . Płyn doprawić do smaku Delikatem, pieprzem mielonym . Dodać roztarte mini kostki Czosnek i Pietruszka .
  • 3
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    3.Wyjęte z wywaru mięso obrać - odkładając tłuste skóry , chrząstki , kości .Czyste mięso pokroić lub rozetrzeć na miazgę ( jak kto lubi ) .Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody i jak napuchnie to przełożyć go garnuszka z wrzącym rosołem. Mieszając poczekać aż się rozpuści .
  • 4
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    4.W miseczkach ( filiżankach , pojemniku ) ułożyć na dnie pokrojoną w plasterki marchew i wsypać trochę pokrojonej natki pietruszki - na to rozdrobnione mięso - resztę natki i marchewki. Zalać galaretą .
  • 5
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    5.Odstawić by ostygła . Zimną przykryć lub zamknąć wieczkiem pojemnika ( bo inaczej lodówka przejdzie zapachem czosnku ) .Zostawić na kilka godzin by galareta dobrze zastygła .
  • 6
    Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,,
    6.Podawać z sokiem z cytryny , octem - jak kto lubi
  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, Rosół, Przepis z obiad piers kurczak, francuska z, zapiekanka z parowkami, Pizza alla siciliana, latwy, Lekka sałatka à la kebab , Przepis z kurczak w sosie pomidorach, Pizza z cukinią i serem, Przekąski, Krem brokułowy, sos domowy, Ryż smażony z warzywami, Kebab, Kebab w kajzerce, obiad szynka wieprzowa, Przepis z pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, Rybne babeczki, Przepis z makaron z pesto z bazylia, Brick z tuńczykiem, PAPRYKA CUKINIA POMIDORY, Makaron w sosie pomidorowym z ziołami , Barszcz biały, Pasta z cieciorki, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z krokiety z pieczarkami i jajkiem, Sałatka jajeczna z burakami, BUŁKA Z JAJEM :), Sałatka Cezar - VIDEO, Nugettsy, Stek pieprzowy z polędwicy, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Carbonara, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Kotlet z pieczarkami i serem , Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, pieczenie mięsa wieprzowego, żeberka pieczone -, Makaron, Hiszpański leszcz, Sos beszamelowy , sałatka z sosem winegret, Szpinak, Przepis z makaron z tuńczykiem i pomidorami, Pierś z kurczaka pieczona, Kasza, Okoń zapiekany ze szpinakiem, kurczak duszony w warzywach, Przepis z piers z kurczaka ze szpinakiem, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Leczo z cukinii, Przepis z kuchnia t, Polędwiczki wieprzowe, Ryba po grecku, Duszone udka w owocach, Przepis z makaron z miesem i warzywami, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kurczak, Przepis z sałatki z ryżu, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Kurczak w mulligatawny, Kosmiczne ślimaki, Ryba