Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś duszona z jabłkami

Gęś duszona z jabłkami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gęś duszona z jabłkami - składniki:

  • rosół - 1 litr
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • majeranek - 1 łyżeczka

Gęś duszona z jabłkami - Sposób przygotowania:

  1. Gęś umyj. Posyp dokładnie przyprawą Knorr.
  2. Cebulę obierz i drobno pokrój w kostkę.
  3. Rozgrzej w rondlu smalec i obsmaż gęś razem z cebulą.
  4. Podlej rosołem i duś do miękkości.
  5. Do miękkiego mięsa dodaj obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka, cynamon i gałkę muszkatołową oraz majeranek. Duś wszystko jeszcze przez chwilę, aż jabłka zmiękną, ale się nie rozpadną.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ DUSZONA Z JABŁKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gęś duszona z jabłkami
    1.Gęś umyj. Posyp dokładnie przyprawą Knorr.
  • 2
    Gęś duszona z jabłkami
    2.Cebulę obierz i drobno pokrój w kostkę.
  • 3
    Gęś duszona z jabłkami
    3.Rozgrzej w rondlu smalec i obsmaż gęś razem z cebulą.
  • 4
    Gęś duszona z jabłkami
    4.Podlej rosołem i duś do miękkości.
  • 5
    Gęś duszona z jabłkami
    5.Do miękkiego mięsa dodaj obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka, cynamon i gałkę muszkatołową oraz majeranek. Duś wszystko jeszcze przez chwilę, aż jabłka zmiękną, ale się nie rozpadną.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Zapiekanki z porem, Sos czosnkowy , Lasagne, Przepis z sos z szalotek, Gulasz, pomidory z jajkami, Przepis z piers z kurczaka z papryka na patelni, smażony zó, Szaszłyki z indyka i truskawek, Pasztet, drobiowa, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Szybki kurczak z marchewką , Sałatka cytrusowa z imbirem, Sos Czosnkowy, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatka z brokułami - VIDEO , Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Przepis z ziemniaki ugotowane, jajka faszerowane rybą wędzoną, Zupa pomidorowa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pomidor sparzony i pokrojony w plastry, Kurczak marynata, Karp, Świderki w sosie grzybowym , Przepis z leczo z wołowiną, Przepis z łatwy przepis na pieczeń, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, mięso z indyka, Lasagne drobiowa, Ciasto na pizze, Przepis z kurczak latwy, Pieczony kurczak z sezamem i warzywami, Befsztyk po angielsku, Dipy, Sos z pieczarek i kiełbasy, Chłopska strawa, Lekka zupa pomidorowa, Żeberka - VIDEO, Szybki obiad, Naleśniki, Ziemniaki, Zupy, krojonymi pomidorami, Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym, Przepis z pasztet warzywny, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Ciasto bomba, Przepis z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej), Sos ogórkowo - pieczarkowy, Przepis z mieso wieprzowina, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z pieczony schab plastry -, Przepis z PO GRECKU, Przepis z z fileta, Żeberka - VIDEO, Cielęcina z grzybami, Żurek, Sos winogronowy, Przepis z jajka na miekko, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika