Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

jaja w galarecie, Ekspresowy Barszcz Ukraiński, Przepis z ciekawe przepisy na zapiekanke, Cannelloni zapiekane pod beszamelem, Potrawy wigilijne, Leczo - VIDEO , Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z sałatka sałata lodowa, Sos beszamelowy , Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Kanapka dla dzieci "Order za odwagę!", Kotlety mielone z serem feta, Kotlety, Bulion drobiowy, obiad mięsny, Bolońskie penne z brokułami, Sałatka z cytrusami, Letnia sałatka na grilla, Smoothie z papają, Zupa cebulowa, pieczone skrzydelka z indyka, kurczak w oliwie, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Drożdżowe roladki z cukinią i serem feta, przepisy na św bożego narodzenia, Przepis z pierś z kurczaka z oscypkiem i żurawiną, Placki, Grochówka w amerykańskim stylu, Zupa Harira z ciecierzycą, Zupa krem, Zapiekanka z ziemniakow, Pieczeń, przepisy na pierś z kurczaka z grilla, Karp, Przepis z schab bez kości, Przepis z jak gotowac, spaghetti w papryce, Kolorowe ruloniki z szynką, pierś z kurczaka ze szpinakiem, Zupa wigilijna z zielonego groszku, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Rolada ziemniaczana, Przepis z krem z k, Ryba, Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami, Kanapka dla dzieci "Order za odwagę!", Domowy hot dog, Dania z ryżem, Gołąbki z rybą, Sałatka z tuńczykiem, penne bazylia, Przepis z chleb z mąki żytniej razowej, Rosół, Warzywne curry z ryżem, Rozgrzewający dżem z goździkami, Przepis z jajka ze szczypiorkiem, Kurczak zapiekany w sosie śmietanowym, ryba bez warzyw, Tajski smażony makaron z kurczakiem, Indyk, schab i, Przepis z knorr przypraw, Gyros