Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Białe gazpacho, Grzanki z serem Mozzarella, Piersi z kurczaka w krakersach, mięso jajko, Kurczak patelnia, Przepis z knorr przepisy zupy, SAŁATKA Z PORY, Pomidorowy sos do pizzy, Przekąski, Sałatka z tuńczykiem, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z wegetariański, Gofry ze szpinakiem i łososiem, obiad po polsku, Makaron z pieczoną kaczką, Krupnik domowy , Meksykańska sałatka z kaktusem, Przepis z schab z papryka, Przepis z chińskie przystawki, Przepis z sos-do-makaronu, Ryba po grecku, zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z grill wo, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z pieczeń z jajkiem, Zapiekanka z makaronem, Zupa tajska z kurczakiem, Pomidorowy sos do pizzy, Ogniste warzywa w garam masala, Zupa ogórkowa, Gyros, Tagine z kurczakiem, migdałami i morelami, ryba z maslem, mielony i pieczony boczek, Przepis z ryz przepisy, Przepis z desery czekolada, "Łódeczki" - Sola w sosie cytrynowym, Sałatka grecka z fetą, Sos vinaigrette z ziołami, Zupa kalafiorowa, Mintaj pieczony z papryką, Karkówka, Sos beszamelowy , Placki po węgiersku, kurczak z rosolu, Kurczak leżący na Boczku, Sałatki z makaronem, Placki po węgiersku z kurczakiem, Makaron z pieczoną kaczką, Przystawki, Sos szpinakowy, Zupa cebulowa na śmietanie, Bigos - VIDEO, KURCZAK W CIEŚCIE Z SAŁATKĄ, przyprawa na m, Leczo, Gofry po włosku , sos brokulowy, Przepis z SER TY, Risotto, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z sałatka z papryką i kukurydzą - -, Kurczak, Barszcz biały