Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy , makarony z czosnkiem, Tradycyjny barszcz czerwony – ekspresowy, Żeberka - VIDEO, Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorami , sos z zeberek wieprzowych, Przepis z piers kurczaka w bulionie, sos na śmietanie, Spaghetti z tuńczykiem, Risotto, Lasagne, Przepis z DESERY Z JABLKAMI, Leczo z cukinii, Grillowany bakłażan z czosnkiem , Schab, kurczak z kostki, Przepis z mieso mielone w cieśćie francuskim, Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i czosnkiem , Przepis z buraczki w śmietanie, Spaghetti bolognese, Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem - VIDEO, Tortilla, Najlepsze lody waniliowe z ciepłą konfiturą jabłkową i kruchymi ciasteczkami, Mule w sosie winnym, kurczak w oliwkach, Zupa cebulowa, Lasagne drobiowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, ziemniaki z tymiankiem, Przepis z sałatka z groszkiem i kukurydzą, Przepis z krem z marchwi, Tradycyjne lody truskawkowe z musli, Makaron ze śmietaną i cukrem, zapiekanka makaron z serem, Kwaśnica, Kaczka, Pasztet, Grillowane kiełbaski z serem feta , Kapusta z grochem, Żeberka - VIDEO, Szpinak po katalońsku, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Pęczak ze śliwkami, Zapiekanki, Mielone, Przepis z obiad wieprzowina, surówka z sosami knorr, Udka, Włoski deser z lodami tiramisu, Przepis z zapiekanka z brokułami i kurczakiem, Przepis z marynata do ka, Wyśmienite ceviche, Chłodnik pomidorowy , sałatka z rzodkiewek, Ostry Stroganoff, Sos z tuńczyka, Sorbet z lychee i kokosa, Gotowane pulpety w sosie napoli , Kasza jaglana na mleko kokosowym, Polędwiczki wieprzowe, Kasza, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, sałatka z groszkiem konserwowym, Przepis z tort dla dzieci