Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Przepis z zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Przepis z ryby kuchnia, Sałatki z makaronem, placki z serem żółtym, Łosoś, Sałatka z porów, gotowany por, Burger w bułce z nudli, Przepis z gotowane mieso, Krewetkowa przystawka, Rosół, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, Marynata tandoori, Bulion z suszonych grzybów , Pomidorowo – ziemniaczana tarta, Zrazy podhalańskie po makowsku , Makaron, Leczo - VIDEO , Przepis z rumsztyki, Dania z ryżem, Sałatka Gyros, Zapiekanka niemiecka, sos grzybowy z prawdziwków, Przepis z kuchnia kanadyjska, Zapiekanka po rzymsku, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Dipy, Kotlet de volaille - VIDEO, Galaretkowe witrażyki, Indyk, Ziemniaczana zapiekanka z kurczakiem , Przepis z piers z indyka, Kasza, Przepis z kaski kurczaka, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, poledwiczki wieprzowe medaliony, Frytki chińskie, Rolada ziemniaczana, Przepis z gulasz węgierski, Potrawy wigilijne, Przepisy świąteczne, Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , Tosty z pastą grzybową, Śledzie, Fettuccine Alfredo, Sałatka grecka, pieczarka, przyprawa do kurczaka duszonego, zupa na kości, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z kotlet z ryby, Musaka, Huzarskie juki z zielonym pieprzem, krem z g, jajko kurczak, Zupa z białą fasolą, Pikantne kalmary w sosie słodko kwaśnym, Przepis z mięso w warzywach, Karp w jasnym sosie z rodzynkami , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Francuskie rogaliki z szynką i serem , Tradycyjne kanapki