Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka gyros warstwowa, Zupa ogórkowa, talarki w śmietanie, Kremowa zupa z dyni, Przepis z sos pieczarkowy do kopytek, Barszcz biały, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Jajka w sosie koperkowym, Barszczyk z gwiazdkami, Zupa kalafiorowa, Gulasz, Kalmary z bagietką i czosnkiem, Przepis z przyprawy kuchenne, Przepis z kapusta z jablkiem, kurczak serem, Chińskie naleśniki dwuwarstwowe, Przepis z grzanki z chlebem, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z sosy do klopsików, surówka do kurczaka pieczonego, Przepis z RYż MIESEM MIELONYM, Dip ziołowy do ziemniaków, Bigos - VIDEO, Przepis z danie z mięsem mielonym, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sałatka grecka, Pieczarki smażone z tymiankiem, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Zapiekanka chlebowa z pieczarkami, Sałatka fasolowa z jabłkami, kurczak w saszetkach, obiad z ziemniaków, jajka z szynką, Przepis z makaron z sosem spaghetti, Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem, Przepis z makaron z kurczakiem i sa, Sałatka z ogórków gruntowych, Pasztet, Sałatka Gyros, Gyros, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Zapiekanka z pieczarkami, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Sałatka z brokułami i jajkiem, zapiekanka rybna z warzywami, Kasza, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z ciasto do pierogi, Wątróbka z bekonem, Curry z soczewicy i jajek, Surówka trójskładnikowa, Placki, Krupnik, Paluszki z kurczaka , Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Zapiekanka ziemniczana, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z sałatka z papryką i kukurydzą - - -, Kapusta z grochem, przyprawa do mas, Papryka, por naciowy