Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przepis na wz, Tłusty czwartek, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, pieczone pałki z kurczaka, puszyste, Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa, Sos czosnkowy , Przepis z sałatki z gr, Sznycel cielęcy z grilla , Spaghetti z owocami morza, Zapiekanka morska, Kotlet de volaille - VIDEO, Gołąbki, Przepis z sos na frytki, Pikantne żeberka, Sałatka kebab - VIDEO, Salsa, kurczak z oliwkami, Przepis z Kurczak patelnia, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zupa pomidorowa, Jajka, Dania z ryżem, Szybkie curry warzywne, Pieczeń wołowa z sosem, Kaczka pieczona z jabłkami, Apetyczna zupa z karpia, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Wywar z grzybów, Kebab, Sałatkaz gotowanym kurczakiem , Zupa pieczarkowa, Kremowy makaron z krewetkami i chili , Łosoś, Przepis z Sałatki z fasola, Proste kotleciki z jajka, Przepis z POLEDWICA Z SOSEM, kurczak w brytfannie, Szybkie gołąbki, Przepis z kuchnia sałatki, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Naleśniki, placek z truskawkami, Potrawy wigilijne, zupa minestrone knorr, Ciasto na pizze, łyżka miodu, Przepis z sałatki z łososiem, Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem, Zapiekanki, Jajecznica z boczkiem, Zapiekanka Gyros , Sałatka z opiekanej papryki, Soczewica z cytryną, Przepis z mieso do ziemniakow, Przepis z opakowania na obiad, zapiekanka z ravioli, Potrawka z kurczaka, Kremowa zupa z dyni, obiad w pół godziny, Przepis z przyprawa kurczaka gyros, Apetyczny karp na sposób żydowski, Rosół królewski, ogórków