Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schab, Przepis z kurczak w occie balsamicznym, Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci , Pałki Cygana, Potrawy wielkanocne, Kaszka kuskus z kurczakiem i warzywami na ostro, Sałatka Gyros, Przepis z kurczak w brytfannie, Zupa Harira z ciecierzycą, Przepis z czarna oliwka, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Zupa Harira z ciecierzycą, gulasz z kurczaka z pieczarkami, Śledzie, Jajecznica z cebulką, Przepis z sałatka z wołowina, pierś z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym, Makaron z owocami morza , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kutia, ZIEMNIAKI W SMIETANIE, Przepis z garnki, Przepis z bulion Knorr, sos po chińsku, Sałatka grecka, TAPAS: Bakłażany z grilla, Ryż z suszonymi owocami, Placuszki z cukinii, Naleśniki, Duszona fasolka w pomidorach, Przepis z gotuj, Przepis z pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, TAPAS: Wątroba z oregano, Przepis z obiad w pół godziny, mięso gulaszowe, pesto z bazylii, Zupa gulaszowa, Surówka z ogórkiem szklarniowym, kuchnia polska, Leczo, Dania z makaronem, Zupa cebulowa, Przepis z kapusta włoska, Babeczki czekoladowe z lodami w trzech smakach, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Wołowina po burgundzku, Galareta z kurczakiem z grilla, obiad d, Krem brokułowy, Ziemniaki, Zupa Harira z ciecierzycą, Tortilla, zapiekane ziemniaki w piekarniku, Przepis z sałatki z białą fasolą, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Kebab, Żeberka, Sałatka gyros z kurczaka, Drób pieczony garnirowany, Pikantne skrzydełka z serowym dipem, Burger w teksańskim stylu, Kutia, Indyk, Potrwaka w szwjcarkim stylu