Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Lody ananasowe z wafelkami "Lodowy wiatrak", Mini biszkopciki z lodami i owocami, Placki z białym serem i siemieniem lnianym, Naleśniki, Przepis z królik pieczony -, Wątróbka cielęca szpikowana boczkiem, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Chrupiące krakersy z pastą twarożkową, Mielone, Pasta rybna makrela + ser, jajka obiad, Hiszpański chłodnik z papryki, Przepis z szaszłyk wieprzowy, Polędwiczki, Kotlety mielone z oliwkami mego Taty , Musaka, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z knorr sałatki przepisy, Przepis z ciasto na paszteciki z mięsem, Śródziemnomorskie tartaletki warzywne, Obiad, bomba malinowa, Żeberka - VIDEO, Surówka z buraków i chrzanu, Karmelowe gofry belgijskie, Tortilla, kilki, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Pieczona jagnięcina z czerwona cebulą, zapiekanka z makaronem I SEREM ZOLTYM, Ryba, Musaka, obiad tarta, Sos ziemniaczany do pieczeni, Kalafior, Sos czosnkowy na wódce, pulpety z indyka gotowane -, obiad wegetariański, pieczen wolowa, Przepis z przepisy na karkówkę, Chińskie sajgonki, Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem , Przepis z latwe przepisy, Przepisy świąteczne, Żurek, Przepis z łatwe sałatki warzywne, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, obiady gotowane na parze - -, ciasto sh, Sos beszamelowy , Barszcz biały, Zapiekane parówki , sos z prawdziwków, Sałatka z sosem musztardowym, Sałatka gyros warstwowa, przepisy zupy, Placek po cygańsku, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Pomidorowy sos do pizzy, farsz do ciasta francuskiego, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z pomidor zupa, Karp, Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón)