Dodaj do ksiązki kucharskiej Gęś pieczona faszerowana kaszą

Gęś pieczona faszerowana kaszą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gęś pieczona faszerowana kaszą - składniki:

  • suszone grzyby - 6 sztuk
  • kasza krakowska - 2 szklanki
  • białko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżeczka

Gęś pieczona faszerowana kaszą - Sposób przygotowania:

  1. Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  2. Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  3. Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  4. Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  5. Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  6. Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.
Dodaj do książki kucharskiej

GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.

2

Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.

3

Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.

4

Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.

5

Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.

6

Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Czosnek, Naleśniki, Przepis z przystawki na grilla, Przepis z przystawka na zimno, Placki, Przepis z marynata do kurczaka, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Knedle po bawarsku, Ryba po grecku, Przepisy świąteczne, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Ryba z granatami, po prostu gotuj, Sałatka z wołowiny, Sałatka grecka, Przepis z schab bez kości, Keks pieczarkowy, Zupa pomidorowa z jajami, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Makaron z sosem śmietanowym, Sos beszamelowy , zapiekanki z piersią kurczaka, Salsa, Jajka, sosy do jajek, Przepis z tatar z mięsa wołowego, Gruszki po francusku, Zupa pieczarkowa, Zupa rybna, Zupa brokułowa, Zapiekanka ziemniaczana , zupa z świeżych ogórków, Boczniak w panierce, Przepis z mięso ze szpinakiem, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z obiad z spagetti, Zupa z dyni, kurczak ryżem, salatki z szynka -, do makaronu, SAŁATKA li, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Masło śledziowe, Góralskie krokiety, Pierś z kurczaka pieczona, Indyk, Korki z jajek na pomidorach, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Potrawy wigilijne, Rolada ziemniaczana, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką, chleb pi, Przepis z gotowana papryka, Pasztet, Penne z tuńczykiem, Sałatka grecka, Krupnik, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Zupa z soczewicy, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, masy do ciast