Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi, Salsa, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Przepis z nadziewane mięsa, szczypiorek drobny, Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą , mięso rosołowe, Zupa grzybowa, farsz do naleśników, Papryka, Przepis z gotowane warzywa, Przepis z makarony z serem żó, Przepis z mięso z warzywami, Zupa meksykańska z kukurydzą, Udka, Ryż smażony z warzywami, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z zupa na zeberkach, losos dzwonki, Babka Wielkanocna, Przepis z obiad kalafior, Sałatka gyros z kurczaka, Jaja ze szpinakiem, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z sałatka z sałatą lodową, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z grill żeberka, Pomidorowo – ziemniaczana tarta, Jajka, Przepis z gotowanej wody, Cały okoń z grilla , marchew w słoiku, Brownie z orzechami laskowymi, Makaron w kremowym sosie pomidorowym , ryż zapiekany, Kaczka, Barszcz biały, Naleśniki, Miłosny naleśnik, Meksykański kurczak w sosie mole (czekoladowym) - VIDEO, Zupa pomidorowa, Indyk, Bigos, Grillowane szaszłyki z warzyw marynowane w chilli, kolendrze i miodzie, Barszcz biały w chlebie , Przepis z sałatka z pomidorami i serem mozzarella, Chińska zupa cytrynowa, Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń , Soczysty kurczak w majonezie , Rurki z pieczarkami, Carbonara, Przepis z zapiekanka jogurt naturalny, Przepis z zapiekanka naczynie żaroodporne, Przepis z sałatka z ryżem, Sos do spaghetti II, Polędwiczka z grzybami, Krem marchewkowy z kuminem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Lekka zupa pomidorowa, spagethii, Kotlet de volaille - VIDEO, Potrawka z cielęciny , Zupa dyniowa z orzechami, Aromatyczny krupnik z miętą