Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa warzywna z ziemniakami, Przekąski, Golonka, Placki ziemniaczane, Pstrąg, Domowy ketchup, gulasz z piersi kurczaka, Przepis z salatki z salata, latwa, Naleśniki, Aloo Paratha, Sałatka z bakłażanów inaczej, Karkówka, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z bezy, Przepis z sałatki z kukurydza, szybki obiad z kurczaka, sosy do jajek, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka jarzynowa z czarnymi oliwkami, Pierogi z soczewicą, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Lasagne, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z obiad mięso z ryżem, Baskijska tarta z kremem custard, Przepis z jogurt gr, Przepis z kuchnia hiszpanska, Tortilla w sosie fasolowym, Przepis z al dente, Pasztet jesienny, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Serowy szpinak , Kanadyjska szarlotka, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Schab w pięciu smakach, Beuof a’la mode – klasyczna pieczeń wołowa, Przepis z pieczona jagnięcina -, Zupa pomidorowa, Dipy, Przepis z knorr kurczak w ziolach, Ryż, Kotlety, Zupa krem, Przepis z obiad s, Salsa, Klopsy z ryżem w sosie cytrynowym, Zapiekanka Gyros , Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Karp, Przepis z kurczak ud, Leczo, Kremowa zupa z dyni, Sałatka z warzywami i wołowiną, „Jasa” – kura po senegalsku, Przepis z salatka cezar, Zapiekanka Gyros , kapusta włoska, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Przepis z np ciasta, sos sojowy, Leczo - VIDEO , Sos chrzanowy