Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierś z kurczaka, Przepis z makaron z bo, Surówka z pora z marchewką i jabłkiem , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Pierogi z jagodami, sos do polędwiczek wieprzowych, Przepis z ser rokpol, Sos czosnkowy , Sałatka gyros warstwowa, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Sos pomidorowo – oliwkowy do makaronu, Przepis z slodko, Warzywa, Sałatka Gyros, Pieczone nektarynki, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Wrap BLT z soczystym kurczakiem, ryż kurczak pieczarki, Jajka, Pieczona łopatka wieprzowa , Naleśniki, Mango chutney II, Sos z rabarbaru, Zupa grzybowa, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, obiad letni, Grillowana sałatka, Sałatki, Tortilla, Przepis z halibut pieczony w piekarniku, Przepis z FASZEROWANY MAKARON, Placki po węgiersku, piersi z kurczaka- duszona, przepis na smażoną rybę, Przepis z sos spaghetti z pomidorów, Przepis z biała kapusta zasmażana, drobiowa bulionetka, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Sałatka z kuskus z dynią i daktylami , Zapiekanka rodzinna, Schab ze śliwką, Duszone warzywa, Świąteczne roladki w galarecie, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zapiekanka rodzinna, Ciasto na pizze, Galaretkowe witrażyki, piersi kurczaka z zupą cebulową knorr, Makaron z serem mascarpone i kurczakiem, Przepis z kuchnia hiszpanska, Przepis z makaron spagetti, Przepis z ryba mintaj, filet s kurczaka, Kebab z sosem czosnkowym Knorr, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Szybki obiad, mięso drobiowe, Masa serowa, Sałatka ze słodkich ziemniaków z wieprzowiną, Zapiekanka ziemniaczana , Sałatka z kapusty pekińskiej , Udka, Duszone warzywa