Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ziemniaki zapiekane w ziołach, Pierogi z kapustą i grzybami, Stek ananasowy, salatka z brokul, danie z tuńczykiem, Gulasz drobiowy z brokułami, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Sosy, Barszcz biały, Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr, obiad schab pieczony, Zupa pieczarkowa, Placki zbójnickie, Delikatny indyk w maladze, Zielona sałatka z winogronami , Potrawy wigilijne, skrzydelka z grilla, szynka domowa, Makaron z wędzonym kurczakiem i szczypiorkiem , kukurydzy z puszki, Zapiekanka Gyros , Kaczka duszona z grzybami, Przepis z sos jasny, Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną , potrawy z grzybami marynowanymi, Pieczeń rzymska z oliwkami, Kwas z kluskami, Przepis z zupa chińska przepis, Leczo, Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem, Placki po cygańsku z grzybami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, pasta z kostki knorr i kurczak, jak zrobic omlet z jajek, Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Kompot z malin, Pierś,pieczarki , pyszne danie , Śledzie, Chińskie sajgonki, Przepis z sos na spod pizzy, Sałatka z tuńczykiem, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z na szybko, ryż jajka cebula, Ryba po grecku, Zawijane szaszłyki z boczku i pora, Musaka, Szybki obiad, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z dania azjatyckie, sosy sos ciemny, sok z pomarańczy, Placuszki z jabłkiem i bananem, Przekąski, Duszone ziemniaki po francusku, Barszcz, Przystawki, Jajka, Spaghetti z tuńczykiem, pasta z makreli wędzonej, Sałatka z jagodami, szpinakiem i serem , Masło rakowe, piers z kurczaka faszerowana warzywami, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą