Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dwukolorowy kisiel, Sałatka z tuńczykiem, Jajka, Kluski z ziemniaków nadziewane farszem rybnym, Ciasteczka przekładane malinami i lodami czekoladowymi, kurczak z r, Przepis z gotowane szparagi, Zupa ziemniaczana zabielana, Kutia, Pstrąg, Żurek, Przepis z przygotowanie makaronu, Pomidorowy sos do pizzy, grill wo, Pasta śródziemnomorska, Przepis z ciasta desery, Zupa cebulowa, nugetsy przepis, Żeberka, Grillowane żeberka BBQ, Przepis z obiad pl, Przepis z ziemniaki zapiekane z boczkiem, schab pieczony z sosem chrzanowym, Lody owocowe podawane na mandarynkach, Rolki sushi z tuńczykiem, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Risotto z kurczakiem i warzywami, Kanapka dla dzieci "Biedronka", Przepis z Wino z kurczaka, Pierogi z kapustą i grzybami, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Kosmiczne ślimaki, Pierogi, Sałatka oliwkowa z pomidorami i serem feta , Gołąbki, korzen pietruszki, Ogórek, Żeberka - VIDEO, 3 bit, Świąteczna kapusta z grzybami, potrawka z ryżu, pierogi ciasto przepis, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Bigos domowy, Gulasz, Przepis z na placki, Ryba, Rolada z indyka, sos do zapiekanki z makaronem i kurczakiem, Zupa jarzynowa, mieso w cieście, Przepis z nie ca, Ciasto na pizze, obiad miesny, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, mieso mielone zapiekane w piekarniku, Smoothie z zieloną herbatą, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Polędwiczki, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatka z ogórków po seczuańsku, Przepis z surowa ryba, Smażony bakłażan w jogurcie, Amur po rybacku