Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Steki z karkówki w ziołowym sosie - VIDEO, Przepis z pieczone mieso z krolika, Sałatka kebab - VIDEO, Faszerowane bakłażany zapiekane z beszamelem, drob piersi z kurczaka, gotowanych pieczarek, przepisy polska kuchnia, sałatka ze schabem, Przepis z fix knorr zapiekanki, Przepis z zupa zalewajka, Gulasz wieprzowy z majerankiem i śmietaną , Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Couq au vin - Kurczak w winie, Zupa cebulowa, Makaron na zielono z kurczakiem, Zupa z parówkami, Przepis z potrawy z woka, Przepis z ciasto bez masy, Przepis z sos do zapiekanki, Barszcz, Przepis z salatka z makaronem i łososiem, Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Ciasto na pizze, Calzone z pieczarkami , kurczak z warzywami na patelnie, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z czas pieczenia, Zupa grochowa, Gyros, ryby kuchnia, pierś z kurczaka z pieczarkami i serem, Zawijasy z cykorii i szynki, Łódeczki z ogórka z łososiem, Zrazy z indyka z kaszą jaglaną, grzybami i tymiankiem, lekkie danie, Kotlety, Zupa szczawiowa, Sałatka z tuńczykiem, Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną, Spagetti z tyńczykiem, Spaghetti a la carbonara, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Serowy mus z awokado, Chiński color makaron, Frytki czosnkowe , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z ciasta francuskiego, Kaczka, Przepisy świąteczne, Przepis z poledwiczki wieprzowe medaliony, slodka kapusta, Krupnik, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, Sos cebulowy z suszonymi pomidorami, Dolmadakia –greckie gołąbki, Sałatka Gyros, Placki, Quesadillas - VIDEO, Tortilla - VIDEO, Przepis z farsz do pasztecików z miesem, Kasza