Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zrazy z razowym chlebem, Sałatki z makaronem, Placki ziemniaczane, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Przepis z owocowy deser, sałatka z krewetkami koktajlowymi, Spaghetti z tuńczykiem, Zapiekana ryba z brokułami i słodką papryką, kotlet z jajka, Meksykański kociołek, Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z przepisy orientalne, Surówka z kapusty pekińskiej, Kociołek gulaszowy z kaszą - VIDEO, Sałata zielona z kiełkami, Warzywa zapiekane pod beszamelem, makaron smażony, Golonka, Przepis z sum smazony, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Sałatka do obiadu, zapiekanka ryżowa, Gulasz po polsku - VIDEO, sos z serków topionych na zapiekanki, Sałatka Gyros, Sos czosnkowy , Zupa pieczarkowa, łosoś smażony na patelni, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji, Sałatka Nicejska, Soczysty kurczak w curry , naleśniki z mięsem mielonym, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatka Cezar - VIDEO, Kotlety, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Makaron, kurczak w woreczku, Szybka karpatka, Sałatki, przystawki mięsne, Kiełbaski norymberskie z kapustą, Pierś z kurczaka, Przepis z sałatka z granatem, Przepis z kurczak łatwy, Sałatka ziemniaczana z orzechami włoskimi , Przepis z jablko, Warzywa, Kociołek łososiowo-pomidorowy, Zupa grzybowa, Zupa brokułowa, Jajka, Smażony kurczak w „pięciu smakach”, Zupa z dyni, Jajka z serem i szczypiorkiem, Krokiety z raków, Łosoś, Przepis z ciasto z delicjami, knorr pasta, Klopsiki z kurczaka z sosem, Przepis z zapiekanka z dyni