Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Z ŁOPATKI, Jajka faszerowane z łososiem, Tarta ziemniaczana z boczkiem, Polędwiczki, łosoś dzwonki, Przepis z fajne przepisy, Królewski tort, Sałatka z fasolki , Przepis z przepisy z bulionami, Polędwiczka z grzybami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Babka majonezowa, Cytryna, Karkówka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zajebiste pizza, ryba gotowana w mleku, Pieczone ziemniaczki , Pasztet, Pikantne sakiewki, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, mięso mielone z indyka, Grochówka , Sałatka Cezar - VIDEO, smażone warzywa z kurczakiem, pomidory z, czosnkowy sos, Sos beszamelowy , Przepis z kapusta pe, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Zawijaski z łososiem, Naleśniki, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Przepis z kotlet jajeczny, Papryka, Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto, Karp, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kasza, Krewetki w ostrym sosie, Ryba po grecku, Jaja z łososiem i oliwkami, Przepisy świąteczne, Placki, Krem toffi, Gulasz po polsku - VIDEO, sosy do mięsa mielonego, Krupnik, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Krewetki z awokado i grejpfrutem, Przepis z fix schab a la strogonoff, Placki ziemniaczane, Przepis z czosnek gotowany w oliwie, Zupa pieczarkowa, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z rozgrzewające zupy, Pieczone ziemniaki po amerykańsku , Przepis z pieczywo tostowe, Zawijaski z łososiem, Przepis z mięso wołowe bez kości, Austryjacka zupa ziemniaczana , Kiszone grzyby leśne