Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Żeberka, Szparagowe risotto, Zupa krem z dyni - VIDEO, Leczo z cukinii, Przepis z sos chrzanowy do mięsa, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Kruche ciasteczko z lodami waniliowymi, Pieczony schab z dynią i majerankiem, sałatka z fileta z kurczaka, Łosoś à la carbonara , Barszcz biały, Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami, Przepis z potrawka z kurczaka z ryżem -, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Przepis z szpinak na obiad, Sos beszamelowy , Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Potrawy wielkanocne, Gyros, Kotlety, Kopytka, pasztet z jajek, Gorące rynki ., Przepis z marynata do pieczenia schabu, Potrawy wigilijne, Włoskie spaghetti bolognese, Placki ziemniaczane z sosem wiosennym, Przepis z sałatki ryżowe, Przepis z zupa brokułowa -, Bigos hultajski, pomidory z jajkami, PO GRECKU, Makaron łososiowy, sojowe, Kluski , Placek po zbójnicku wersja 1, gęś pieczona, Bigos, Duszone żebra z cebulą , sałatka z jajkiem i sałatą, Cielęca potrawka – ragout, Sosy, co z ryżu, Pasztet, Przepis z mielone w cebuli, Przepis z smażony makaron na patelni, Zupa pomidorowa, łatwe dania z kurczaka, Gołębia Zapiekanka, Kremowa zupa z dyni, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z zielona papryka, Tortilla - VIDEO, Jajka, marynaty do mi, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Sałatka grecka, Ciasto na pierogi, Przepis z gotowana ryba, Kofta z sosem śmietanowo - pomidorowym, Przepis z mielone z jajkami, Mini hot – dogi, Kurczak pieczony na butelce