Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

dobra kuchnia, Schab, Musaka, Przepis z mieso do ziemniakow, Zupa cebulowa, Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera, Dania z ryżem, Kapusta po hrabiowsku, Sałatka Gyros, Piwna polewka, Rurki w sosie pieczarkowym z suszonymi pomidorami , Szaszłyki z kurczaka z boczkiem, Spaghetti , Szybki obiad, Polędwiczki wieprzowe, Zupa grzybowa, Zupa cebulowa, łopatka przepisy, zapiekanka mięso mielone - -, kurczak w kokosie, Pomidorowy sos do pizzy, mięso z łopatki wieprzowej, Chowder z kukurydzą, Przepis z makaron na obiad z sosem, Jesienna biesiada, Lasagne drobiowa, Pasztet, Przepis z przyprawy pieprz, Sos ciemny z winem, leniwe pierogi, Sałatka kebab - VIDEO, Sałatka z kiełbasą , Omlet z warzywami i ryżem, Przepis z ciasto na obiad, Przepis z sos chilli, Przepis z krewetki nieobrane, Prosta sałatka Caprese z grillowaną cukinią , Przepis z sos do pieczonego mi, Placki Dosa z ryżu i soczewicy, Spaghetti a la carbonara, Zupa kalafiorowa, Zapiekanka rodzinna, Zapiekanka Gyros , Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie, Przepis z meksykanskie burrito, Przepis z zapiekanka z ma, Przepis z roladki z mięsa wołowego, pieczarki z patelni, Truskawki z madryckim winem, ziołami i skórką pomarańczową, Szybkie curry warzywne, pieczony filet z kurczaka, Ucha „pijana”, Krokiety hetmańskie, Kebab, Przepis z obiad z z kurczaka, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Przepis z piersi kurczaka z farszem, Carbonara, Zupa z soczewicy, Przepis z z indyka, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Zapiekanka z brukselką, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Kluski