Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gołąbki - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • mąka - 2 łyżki
  • bulion - 2 litry
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę obierz z pierwszych liści, wytnij głąb i sparz we wrzącej wodzie, następnie obierz z liści. Z każdego liścia zetnij gruby nerw.
  2. Ryż dodaj do mielonego mięsa razem z jajkami i podsmażoną wcześniej cebulą pokrojoną w kostkę.
  3. Fix Knorr wymieszaj w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodaj do mięsa.
  4. Farsz dokładnie wymieszaj i porcjami nakładaj na liście kapusty. Liście szczelnie zawijaj.
  5. Przygotowane gołąbki układaj w naczyniu żaroodpornym i zalej bulionem. Dodaj zmiażdżony czosnek, liść laurowy i ziele angielskie.
  6. Przykryte naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmij gołąbki.
  7. Do wywaru dodaj koncentrat i całość zagęść mąką wymieszaną w zimnej wodzie. Zagotuj. Do sosu przełóż gołąbki i chwilę duś.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki
    1.Kapustę obierz z pierwszych liści, wytnij głąb i sparz we wrzącej wodzie, następnie obierz z liści. Z każdego liścia zetnij gruby nerw.
  • 2
    Gołąbki
    2.Ryż dodaj do mielonego mięsa razem z jajkami i podsmażoną wcześniej cebulą pokrojoną w kostkę.
  • 3
    Gołąbki
    3.Fix Knorr wymieszaj w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodaj do mięsa.
  • 4
    Gołąbki
    4.Farsz dokładnie wymieszaj i porcjami nakładaj na liście kapusty. Liście szczelnie zawijaj.
  • 5
    Gołąbki
    5.Przygotowane gołąbki układaj w naczyniu żaroodpornym i zalej bulionem. Dodaj zmiażdżony czosnek, liść laurowy i ziele angielskie.
  • 6
    Gołąbki
    6.Przykryte naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmij gołąbki.
  • 7
    Gołąbki
    7.Do wywaru dodaj koncentrat i całość zagęść mąką wymieszaną w zimnej wodzie. Zagotuj. Do sosu przełóż gołąbki i chwilę duś.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX KOTLETY MIELONE KNORR

    Fix Kotlety mielone Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli, zapiekanka ryżowa, pieczarki zi, Zupa pomidorowa, Przepis z zapiekanka knorr, Zupa szczawiowa, Przepis z jablko, Surówka z pora, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff, Przepis z biały ser, Kotleciki wieprzowo - jarzynowe grillowane , Sałatka gyros z chińską nutą, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Karp, majonez do sosu, Zupa gulaszowa, Banany pod zimną kołderką, przystawki mięsne, Zupy, Przepis z gotowe kuchnie, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, sałatka z granatem, Przepis z czosnek z pomidorami, Barszcz biały, Kebab, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, po prostu gotuj, Zupa pieczarkowa, kurczak w woreczku, Kapusta z grochem, Karp po żydowsku, Gulasz, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z makaron smażony, Azjatycka zupa , Sałatka gyros warstwowa, Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty , ciasto francuskie z kurczakiem, Przepis z sałatka z cykorią i pomidorami, kuchnia ryba, Placki ziemniaczane, Żeberka - VIDEO, Surówka z pora, Zupa cebulowa, Rosół, Ognista sałatka z kurczakiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Krem brokułowy, Krem pomidorowy z kluskami lanymi, Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami, Vichyssoise, czyli ziemniaczano - porowy krem, Przepis z knorr przyprawy do makaronu, Kluski , Przepis z mieso z piekarnika, Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies, Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami, Kanapki na imprezę z salami, Mini naleśniki na imprezę, Brokuły, Kasza, Żurek z chrzanem, Mix makaronowy zapiekany z warzywami , Spaghetti z tuńczykiem