Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gołąbki bez zawijania - składniki:

  • mały koncentrat pomidorowy - 1 sztuka
  • woda - 500 mililitrów
  • sól i pieprz do smaku
  • olej - 3 łyżki

Gołąbki bez zawijania - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
  2. Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej, głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 mililitrami), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
  3. Duś pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 mililitrami,) w zależności od potrzeb.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki bez zawijania
    1.Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
  • 2
    Gołąbki bez zawijania
    2.Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej, głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 mililitrami), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
  • 3
    Gołąbki bez zawijania
    3.Duś pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 mililitrami,) w zależności od potrzeb.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA KNORR

    Fix Gołąbki bez zawijania Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Udka, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Kaczka pieczona z jabłkami, Flan de Vainilla, Chłodnik gościnny, Stroganoff z kiełbasy, Ciasto na pizze, Przepis z pierś z kurczaka w ananasie, Przepis z bułka z pieczarkami, Karp, Dynia, Makaron z serem, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, makaron z kurczak, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sałatka Nicejska, Przepis z szynka do wedzenia, Pieczeń, Eleganckie rurki Cannelloni na sposób florencki, Przepis z desery w pucharkach, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Placki po węgiersku, Przepis z mieso z piekarnika, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Spaghetti z tuńczykiem, biała kiełbasa czas gotowania, Placek po zbójnicku z pieczarkami i rozmarynem, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, gotowanie okrasa pl, Sos boloński, Dipy, Naleśniki, Zupa krem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Kwas z kluskami, obiad z mięsem schabowym, Kuskus z kurczakiem na ostro, Kapusta z grochem, Przepis z masy do ciast, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Przepis z przepis na kuchni, Rosół, Frytki z kurczaka, Zupa z piwa, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Drobiowa zapiekanka, Sorbet owocowo-kokosowy, Kotlety, Halibut z sosem cajun, knorr pasta, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Spaghetti z owocami morza, chrupiący kurczak chiński, Placki po węgiersku, MARYNATA NA STEK, papryka mielone, Zapiekanka po rzymsku, mieso ser, Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów, Przepis z seler kiszony, Mintaj w płatkach kukurydzianych, Zupa cebulowa, Przepis z penne czosnek, obiad szynka konserwowa