Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Gołąbki z kapusty włoskiej - składniki:

  • ugotowany biały ryż - 5 łyżek
  • cukier - 1 łyżeczka
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki

Gołąbki z kapusty włoskiej - Sposób przygotowania:

  1. Liście kapusty sparz kilka minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu wytnij grubsze nerwy lub rozbij lekko tłuczkiem.
  2. Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż.
  3. Do miski dodaj mięso, zeszkloną cebulę, jajka oraz ryż. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  4. Z farszu uformuj wałeczki, a następnie układaj na liściach kapusty. Liście kapusty zawiń.
  5. Podsmaż pozostałą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie wlej litr wrzącej wody i dodaj Bulionetki do duszonych mięs Knorr, aby nadać daniu głębokiego smaku.
  6. Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty, a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z KAPUSTY WŁOSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    1.Liście kapusty sparz kilka minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu wytnij grubsze nerwy lub rozbij lekko tłuczkiem.
  • 2
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    2.Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż.
  • 3
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    3.Do miski dodaj mięso, zeszkloną cebulę, jajka oraz ryż. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  • 4
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    4.Z farszu uformuj wałeczki, a następnie układaj na liściach kapusty. Liście kapusty zawiń.
  • 5
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    5.Podsmaż pozostałą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie wlej litr wrzącej wody i dodaj Bulionetki do duszonych mięs Knorr, aby nadać daniu głębokiego smaku.
  • 6
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    6.Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty, a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka – Smak Wiosny, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Sałatki, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, mieso mielonego, Tortilla - VIDEO, Amerykańska szarlotka, Zupa z dyni, Mielone, kurczak curry z ryżem, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Makaron z groszkiem i kurczakiem, Zupa z dzika II, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z obiad z jajkiem, Lekka zupa pomidorowa, przystawki na grilla, Kasza, Przepis z ryż brązowy, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Przepis z leczo z papryki czerwonej, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Sałatka fasolowo-ryżowa, Leczo, Pasta z białej fasoli z boczkiem , Sos porzeczkowy, Proste kotleciki z jajka, Makaronowa zapiekanka z curry, Tortilla z nadzieniem z kurczaka , Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Schab, Kluski , pieczona ryba z warzywami, Przepis z bulionetka, zapiekanka miesna, Placki, Przepis z na przyprawy, NA FASOLE, Krupnik z pieczarkami, Przepis z kurczak papryka, Przepis z kurczak-piers, Ryba po grecku, Sos beszamelowy , Szybki obiad, Przepis z mięso ze szpinakiem, Rzymska pieczeń, Zupy, Tortilla - VIDEO, Przepis z łosoś sałatkowy, Ryż, Żeberka, mielone kotlety rybne, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Melon z szynką, Zupa pieczarkowa, Karp, Kieszonki schabowe z rokpolem, Przepis z knorr przyprawa do, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Meksykańska pomidorowa, obiad z piersia z kurczaka, Zapiekanka z pieczarkami, Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem