Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Gołąbki z kapusty włoskiej - składniki:

  • kapusta włoska liście - 10 sztuk
  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • oliwa - 3 łyżki

Gołąbki z kapusty włoskiej - Sposób przygotowania:

  1. Z liści kapusty wytnij grubsze nerwy lub rozbij liście kapusty tłuczkiem do mięsa. Zanurz liście na kilka minut we wrzątku. Następnie zahartuj jej w zimnej wodzie.
  2. Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż na gorącym oleju.
  3. Do miski dodaj mięso, smażoną cebulę oraz ryż. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  4. Z farszu uformuj wałeczki. Ułóż farsz na liściach kapusty. Liście kapusty zwiń.
  5. Pozostałą cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie dodaj 1 litr wrzącej wody oraz bulionetkę Knorr. Całość dokładnie mieszam.
  6. Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z KAPUSTY WŁOSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    1.Z liści kapusty wytnij grubsze nerwy lub rozbij liście kapusty tłuczkiem do mięsa. Zanurz liście na kilka minut we wrzątku. Następnie zahartuj jej w zimnej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    2.Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż na gorącym oleju.
  • 3
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    3.Do miski dodaj mięso, smażoną cebulę oraz ryż. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 4
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    4.Z farszu uformuj wałeczki. Ułóż farsz na liściach kapusty. Liście kapusty zwiń.
  • 5
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    5.Pozostałą cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie dodaj 1 litr wrzącej wody oraz bulionetkę Knorr. Całość dokładnie mieszam.
  • 6
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    6.Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Mielone, Marynowana grillowana papryka, mlode ziemniaki, Szaszłyki z kurczaka na grilla , zupa pomidorowa na kosci, Pulpety z indyka w sosie marinara, Przepis z pieczeń w sosie, Zupa pieczarkowa, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sałatki z makaronem, Przepis z ryż - obiad, Szarlotka tradycyjna, Sałatka gyros z kurczaka, Zupa cebulowa, Lody czekoladowe "Żółw" , Sałatka z brokułami - VIDEO , Kotlety, Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego, Tradycyjne Spaghetti Bolognese, Obiad, sałatka z tuńczyka z kapusta pekińska, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Ciasto na pizze, obiad gotowany, Zapiekanka a’la lasagne , Przepis z młode ziemniaki, Łosoś, Domek z naleśników ze szpinakiem, Krem z sera twarogowego, Tłusty czwartek, Krem z dyni z grzankami, Przepis z fajne przepisy, Spaghetti z sosem paprykowym, Spaghetti a la carbonara, marynata do pieczenia schabu, Przepis z omlety z jajek, miesa na zimno, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Żurek, Rogaliki, Miłosny naleśnik, sałatka ser szynka, bajeczny ryż, Masło orzechowe, Sałatka gyros warstwowa, Zielone curry z kurczakiem, Pikantny sos bolognese , Sałatka grecka z fetą, Przepis z z sosem chrzanowym, Przepis z sałatka awokado, Przepis z pieczone skrzydełka z kurczaka -, Placki, Przepis z sos na miodzie, Sałata lodowa z awokado, Prosciutto z szynką parmeńską i melonem, Przepis z makarony włoskie, Nadzienie z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Zupa pomidorowa, ser gouda, Przepis z jajka z patelni, Karp w galarecie, co z pieczarek, Sałatka Gyros