Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Gołąbki z kapusty włoskiej - składniki:

  • ugotowany biały ryż - 5 łyżek
  • cukier - 1 łyżeczka
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki

Gołąbki z kapusty włoskiej - Sposób przygotowania:

  1. Liście kapusty sparz kilka minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu wytnij grubsze nerwy lub rozbij lekko tłuczkiem.
  2. Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż.
  3. Do miski dodaj mięso, zeszkloną cebulę, jajka oraz ryż. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  4. Z farszu uformuj wałeczki, a następnie układaj na liściach kapusty. Liście kapusty zawiń.
  5. Podsmaż pozostałą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie wlej litr wrzącej wody i dodaj Bulionetki do duszonych mięs Knorr, aby nadać daniu głębokiego smaku.
  6. Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty, a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z KAPUSTY WŁOSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    1.Liście kapusty sparz kilka minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu wytnij grubsze nerwy lub rozbij lekko tłuczkiem.
  • 2
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    2.Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż.
  • 3
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    3.Do miski dodaj mięso, zeszkloną cebulę, jajka oraz ryż. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  • 4
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    4.Z farszu uformuj wałeczki, a następnie układaj na liściach kapusty. Liście kapusty zawiń.
  • 5
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    5.Podsmaż pozostałą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie wlej litr wrzącej wody i dodaj Bulionetki do duszonych mięs Knorr, aby nadać daniu głębokiego smaku.
  • 6
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    6.Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty, a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z obiad z kabaczka, zapiekanka ryżowa, Stek z sosem pieprzowym, ryż curry, makaron obiad, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Przepis z co do ziemniaków, Przepis z jajka z serem, ryż - obiad, Nadziewane paluchy, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Pomidorowy sos do pizzy, placek po zbójnicku przepis, żeberka pieczone -, Mielone, Zapiekanka z ziemniakow, Krupnik, Winegret imbirowy, Zapiekanki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zapiekanka ziemniaczano – wołowa, Polędwiczka z grzybami, Lasagne drobiowa, Bigos - VIDEO, Penne w pieczonych pomidorach, Zapiekanka rodzinna, Dynia z papryką w śmietanie, ryba zapiekana w piekarniku, Ziemniaki gratin , Duszone warzywa, Sałatki z makaronem, Polędwiczka z grzybami, Przepis z piers z kurczaka dla dzieci, Przepis z Kurczak marynata, Sałatka owocowa z lodami waniliowymi, sos do placków ziemniaczanych, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Łosoś, Serek bananowy – bardzo zdrowy, Bulion z suszonych grzybów , Sałatka z ryżem i tuńczykiem, zupa czosnkowa z serem, Makaron, Marchewka na gorąco ze śmietaną, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Zapiekana ryba z brokułami i słodką papryką, Leczo, Papryka, Kaczka, FLACZKI !!!, Łosoś w kieszonce, Ryba po grecku, Karp w galarecie, kurczak z czosnkiem, Naleśniki, Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Makaron z sosem śmietanowym, Spaghetti a la carbonara, Przepis z PO GRECKU, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku, Zupa-krem fasolkowo-groszkowa, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Przepis z miesa na zimno