Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Gołąbki z kapusty włoskiej - składniki:

  • kapusta włoska liście - 10 sztuk
  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • oliwa - 3 łyżki

Gołąbki z kapusty włoskiej - Sposób przygotowania:

  1. Z liści kapusty wytnij grubsze nerwy lub rozbij liście kapusty tłuczkiem do mięsa. Zanurz liście na kilka minut we wrzątku. Następnie zahartuj jej w zimnej wodzie.
  2. Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż na gorącym oleju.
  3. Do miski dodaj mięso, smażoną cebulę oraz ryż. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  4. Z farszu uformuj wałeczki. Ułóż farsz na liściach kapusty. Liście kapusty zwiń.
  5. Pozostałą cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie dodaj 1 litr wrzącej wody oraz bulionetkę Knorr. Całość dokładnie mieszam.
  6. Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z KAPUSTY WŁOSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    1.Z liści kapusty wytnij grubsze nerwy lub rozbij liście kapusty tłuczkiem do mięsa. Zanurz liście na kilka minut we wrzątku. Następnie zahartuj jej w zimnej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    2.Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż na gorącym oleju.
  • 3
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    3.Do miski dodaj mięso, smażoną cebulę oraz ryż. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 4
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    4.Z farszu uformuj wałeczki. Ułóż farsz na liściach kapusty. Liście kapusty zwiń.
  • 5
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    5.Pozostałą cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie dodaj 1 litr wrzącej wody oraz bulionetkę Knorr. Całość dokładnie mieszam.
  • 6
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    6.Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kalafior w sosie pomidorowym, kurczak w ca, Naleśniki chińskie - VIDEO, Świderki w sosie z dyni, Szybkie ciasto z truskawkami, Przepis z zupa grzybowa z suszonych grzybow, Przepis z pierś kurczaka z piekarnika, Przepis z jogurt gr, Boże Narodzenie śledź, Dip jajeczny z curry, Boczek gotowany na parze, Kurczak, Pieczeń, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, przystawka na zimno, krewetki po hiszpańsku, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Polewka starorosyjska, Zupa pomidorowa, Zając w winie, Sałatka z porów, Ryba po grecku, Przepis z mięso wołowe przepisy, Sałatka z kapusty pekińskiej , desery i ciasta, zapiekanka miesna, Kebab z grilla , oregano kostka Knorr, Przepis z makaron z chili, Kebab, desery czekolada, Żeberka w musztardzie , Przepis z filet z dorsza z piekarnika, Letnia sałatka na grilla, Przepis z sosy jogurtowe, Rurki z pieczarkami , Przepis z mieso wieprzowe duszone, Sosy, schab z koscia przepisy, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Sałatka z porów, Sałatka gyros warstwowa, Francuska Tarta z Porem, Kluski , Śledzie, Kanapka dla dzieci "Sowa", ryż do, Rybne szaszłyki, Farsz turecki z baraniny, Przepis z pomidory suszone z serem, Krupnik, Zapiekanka ryżowa mojej Mamy , Mrożona kawa z lodami, Sos beszamelowy , PIECZONY FILET, Placki, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Dip kokosowy, Kurczak pieczony, Zupa brokułowa, Kremowa zupa z dyni, Dania z makaronem, Koktajl lodowy z miętą i truskawkami , Kapusta z grochem