Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Gołąbki z kapusty włoskiej - składniki:

  • kapusta włoska liście - 10 sztuk
  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • oliwa - 3 łyżki

Gołąbki z kapusty włoskiej - Sposób przygotowania:

  1. Z liści kapusty wytnij grubsze nerwy lub rozbij liście kapusty tłuczkiem do mięsa. Zanurz liście na kilka minut we wrzątku. Następnie zahartuj jej w zimnej wodzie.
  2. Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż na gorącym oleju.
  3. Do miski dodaj mięso, smażoną cebulę oraz ryż. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  4. Z farszu uformuj wałeczki. Ułóż farsz na liściach kapusty. Liście kapusty zwiń.
  5. Pozostałą cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie dodaj 1 litr wrzącej wody oraz bulionetkę Knorr. Całość dokładnie mieszam.
  6. Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z KAPUSTY WŁOSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    1.Z liści kapusty wytnij grubsze nerwy lub rozbij liście kapusty tłuczkiem do mięsa. Zanurz liście na kilka minut we wrzątku. Następnie zahartuj jej w zimnej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    2.Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż na gorącym oleju.
  • 3
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    3.Do miski dodaj mięso, smażoną cebulę oraz ryż. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 4
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    4.Z farszu uformuj wałeczki. Ułóż farsz na liściach kapusty. Liście kapusty zwiń.
  • 5
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    5.Pozostałą cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie dodaj 1 litr wrzącej wody oraz bulionetkę Knorr. Całość dokładnie mieszam.
  • 6
    Gołąbki z kapusty włoskiej
    6.Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z orzechami i jabłkami, Zupa pieczarkowa, Przepis z surówka do schabu, Tofu z sosem sojowym, przystawki ciepłe, Przepis z zasmażka ciemna, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Dipy, Zapiekanka z fetą, Szpinak, Sałatka gyros z kurczaka, Krem z dyni z mlekiem kokosowym - VIDEO, Zawijaski z łososiem, Przepis z kotleciki z jajek i ryżu, Zajebiste pizza, Zupa tajska z kurczakiem, Zupa pieczarkowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Risotto, puszki na przyprawy, Sałatka Nicejska, drób przepis, sos do makaronu rurki, Jajka w pomidorach, Żurek z kaszą i mięsno – grzybowymi kulkami, Pikantne sakiewki, puszki czerwonej fasoli, Zapiekanka po rzymsku, Warzywa z sosem z żółtej fasoli, Kluski , Zupa z soczewicy, Pulchne faworki, knorr przyprawy do makaronu, Shoarma z mieszanego mięsa , Karp w galarecie, Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach, pizza chlebowa, Kurczak, naleśniki z mięsem mielonym, Kapusta z grochem, Lekka zupa pomidorowa, pieczarki zi, Przepis z dania z mięsem, Polędwiczka z ziemniaczkami w sosie pieczarkowym, Tortilla, Zupa z fasoli i chorizo, Zupa pomidorowa klasyczna, hummus, Chińskie sajgonki, Przepis z rosol z kostki rosołowej, Przepis z gotowe kuchnie, Królewski koktajl z krabów, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, czerwonej fasoli, sałatki z łososiem, Ziemniaki, Pierogi, Przepis z pietruszka sos, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Apetyczna sałatka z młodych buraczków, Mielone, knorr bolognese, Bigos domowy, Przepis z polędwiczki drobiowe