Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gołąbki z pieczarkami - składniki:

  • śmietana 12% - 2 szklanki
  • margaryna - 3 łyżki
  • woda - 1 szklanka

Gołąbki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  2. Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr, aż będą miękkie.
  3. Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  4. Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie, zdejmując po kolej górne ugotowane liście. Z listków odetnij grube części.
  5. Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  6. Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i gdy się zagotuje, przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z pieczarkami
    1.Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z pieczarkami
    2.Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr, aż będą miękkie.
  • 3
    Gołąbki z pieczarkami
    3.Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  • 4
    Gołąbki z pieczarkami
    4.Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie, zdejmując po kolej górne ugotowane liście. Z listków odetnij grube części.
  • 5
    Gołąbki z pieczarkami
    5.Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  • 6
    Gołąbki z pieczarkami
    6.Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i gdy się zagotuje, przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ryby szczupak, Przepis z przepisy na pieczonego indyka, Przepis z kurczak z grilla w marynacie, Sałatka Gyros, Zupa gulaszowa, salatka z makaronem chinskim, Ryż, Sałatka z brokułami - VIDEO , Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, salatka warzywa gotowane, Befsztyk z warzywami, Makaron penne w kremowym sosie z karczochami , Zupa z soczewicy, mieso mielone warzywa, Sałatka rosyjska, Przepis z przystawka z serów, Przepis z Deser z truskawek na zimno, Sałatka grecka z fetą, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Pierś z kurczaka, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Przepis z ser cheddar przepisy, Gorące rynki ., Sałatka meksykańska z kurczakiem, Spaghetti z suszonymi pomidorami , Zupa ogórkowa, cukinia cebula, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kremowa zupa z dyni, Zupa serowa z makaronem, danie obiad, przepisy na kurczaka, Placki ziemniaczane, ser w zalewie, Sos pieczarkowy ostry, Kwaśna zupa z czerwoną fasolą, Nadzienie serowe, Przepis z mieso szynka, Przekąski, Tagliatelle z rozmarynem, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Wielkanocny żurek z boczniakami, Kurczak zapiekany z żółtym serem, Przepis z obiad z kurczaka i papryki, Przystawki, Proste kotleciki z jajka, Magiritsa – zupa z pomidorów, Leczo z cukinii, omlet z białek, Sałatka z boczniakami a’la cezar, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Sos beszamelowy , Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Szpinak, spaghetti z serem przepis, Kotlety, żółtka, Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną, Sałatki z makaronem, Bigos, Przepis z sosy z miesem wieprzowy, placki z warzywami, Puree z kalafiora