Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gołąbki z pieczarkami - składniki:

  • kapusta włoska - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 2 szklanki
  • margaryna - 3 łyżki

Gołąbki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  2. Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr aż będą miękkie.
  3. Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  4. Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie zdejmując po kolej górne ugotowane liścia. Z listków odetnij grube części.
  5. Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  6. Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i jak się zagotuje – przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tip: Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z pieczarkami
    1.Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z pieczarkami
    2.Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr aż będą miękkie.
  • 3
    Gołąbki z pieczarkami
    3.Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  • 4
    Gołąbki z pieczarkami
    4.Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie zdejmując po kolej górne ugotowane liścia. Z listków odetnij grube części.
  • 5
    Gołąbki z pieczarkami
    5.Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  • 6
    Gołąbki z pieczarkami
    6.Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i jak się zagotuje – przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut.
    Tip: Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak ca, sos do gotowanego kurczaka, Sałatka Maciejki, gs nadziewana, Placki ziemniaczane, Placki ziemniaczane, Przepis z kurczaka z warzywami, Kosmiczne ślimaki, Mielone, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z deser owoce i czekolada, przepisy kuchnia tv, tradycyjny schabowy, Przepis z ciast, Sałatka warzywna z tuńczykiem, fasola mung, Jajka, Przepis z filet z kurczaka z jajkiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z sos sojowy przepis, Warzywne rurki, Żeberka, Golonka, Placki ziemniaczane z marchewką i boczkiem, Lasagne, Kurczak po chińsku, Deser jogurtowy, Sałatka Gyros, Barszcz, Makaron z brokułami, Salsa, Szczupak w jarzynach po polsku, Zapiekanka z ziemniakow, Panierowany camembert z winogronami, Chińskie sajgonki, Krem brokułowy, Placek drożdżowy z rabarbarem, la stroganoff, Spaghetti , Przepis z filety z dorsza, orzechowy, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Przepis z rolady ze schabu, kurczak z warzywami w sosie sojowym, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, Placek z gulaszem, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Przepis z makaron i ser żó, Sałatka Nicejska, Aromatyczny kalafior w cieście, Łosoś w ziołach, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sos chrzanowy z burakami i octem, Pikantny gulasz z indyka, Przepis z rolada w ciescie francuskim, Sos jabłkowy, Tłusty czwartek, spaghheti, Pierogi z jagodami, Sałatka szefa kuchni , Mazurek, Risotto, ciasta ze zdjęciami, Niespodzianka z cukinią