Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gołąbki z pieczarkami - składniki:

  • kapusta włoska - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 2 szklanki
  • margaryna - 3 łyżki

Gołąbki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  2. Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr aż będą miękkie.
  3. Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  4. Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie zdejmując po kolej górne ugotowane liścia. Z listków odetnij grube części.
  5. Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  6. Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i jak się zagotuje – przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tip: Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z pieczarkami
    1.Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z pieczarkami
    2.Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr aż będą miękkie.
  • 3
    Gołąbki z pieczarkami
    3.Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  • 4
    Gołąbki z pieczarkami
    4.Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie zdejmując po kolej górne ugotowane liścia. Z listków odetnij grube części.
  • 5
    Gołąbki z pieczarkami
    5.Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  • 6
    Gołąbki z pieczarkami
    6.Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i jak się zagotuje – przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut.
    Tip: Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z udka z kurczaka smazone na patelni, Pierogi na słodko, marynata do pieczenia schabu, Placki ziemniaczane, Conchiglioni , Ogórek, Spaghetti Bolognese, Ryba po grecku, Zupa Harira z ciecierzycą, Śledzie, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Polędwiczki wieprzowe, Bigos domowy, Sałatka z ogórków gruntowych, Przepis z fix schab a la strogonoff, kotlet de V, obiad gotowany, łopatka, cytryn, Zupa jarzynowa, Sałatka z brokułami i jajkiem, Rybny wywar, Sosy, Pieczone słodkie ziemniaki z grzybami , Ryż, jajek ugotowanych na twardo, Gyros, Wątróbki drobiowe w sosie, Ryż z chińskim sosem, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Puerco de la costa, Szybki obiad, Przepis z ciasta na proszku do pieczenia, Gulasz po polsku - VIDEO, Schab, Rosół z kury aromatyzowany anyżem, Sałatka z buraczków konserwowych, Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, Ryba w warzywnej potrawce , makaron ser żółty papryka czosnek, Przepis z con carne, Ziemniaki, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Enchiladas z chilli con carne, Przepis z kurczak curry z ryżem, Pasta z cieciorki, marynowany imbir, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Przepis z leczo z wołowiną, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Placki po węgiersku, Sos beszamelowy , Chilli Con Carne - VIDEO, sałatka selerowa, Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego, Ryba w jogurcie, pomidory sałatka, Warzywa, Sałatka szpinakowa z malinami i twarogiem, Karp oblany masłem, obiad ze szpinakiem, Pierogi