Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gołąbki z pieczarkami - składniki:

  • śmietana 12% - 2 szklanki
  • margaryna - 3 łyżki
  • woda - 1 szklanka

Gołąbki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  2. Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr, aż będą miękkie.
  3. Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  4. Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie, zdejmując po kolej górne ugotowane liście. Z listków odetnij grube części.
  5. Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  6. Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i gdy się zagotuje, przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z pieczarkami
    1.Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z pieczarkami
    2.Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr, aż będą miękkie.
  • 3
    Gołąbki z pieczarkami
    3.Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  • 4
    Gołąbki z pieczarkami
    4.Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie, zdejmując po kolej górne ugotowane liście. Z listków odetnij grube części.
  • 5
    Gołąbki z pieczarkami
    5.Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  • 6
    Gołąbki z pieczarkami
    6.Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i gdy się zagotuje, przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kotlet de V, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, do ziemniakow, Carbonara, Przepis z przystawki na grilla, SŁODKA BOMBKA :), Knedle wrocławskie, Futomaki , Przepis z bulionetka, Tłusty czwartek, Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą, Przepis z sos do miesa z kurczaka, Gnocchi pomidorowo- bazyliowe, BUŁKA Z JAJEM :), Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Bawarska zupa z soczewicy , Łosoś, Przepis z kurczak curry z ryżem, Leniwe gwiazdeczki z owocami , Sałatka łososiowy przysmak, Zupa krem z dyni - VIDEO, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Karp, Golonka, Przepis z knorr ryby, Krupnik, Makaron z sosem śmietanowym, Zapiekanka z pieczarkami, Przepis z piers kurczaka z ryżem, marynata do pieczenia schabu, Ryż, obiad ze szpinakiem, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Przepis z obiad gotowany, Chłopska zapiekanka, Pikantna ryba z salsą brzoskwiniową, Sałatka kebab - VIDEO, Lody truskawkowe z wafelkami "Motyl", kotlety de, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Proste kotleciki z jajka, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Kutia, Wiosenna sałatka z kapustą pekińską, pieczona ryba z warzywami, Kurczak, Przepis z filet z kurczaka, Papryka, Zupa jarzynowa, Pizza Tricolore, Spaghetti a la carbonara, Pulpety z kurczaka w zielonym curry, Sos śmietanowo – jajeczny z pietruszką, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z sos do mielonych, Przepis z ryż do, smażone warzywa na patelni, sałatki z krewetek, Ryż azjatycki, Sałatka gyros z kurczaka, Barszcz biały, Ryba po grecku