Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gołąbki z pieczarkami - składniki:

  • kapusta włoska - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 2 szklanki
  • margaryna - 3 łyżki

Gołąbki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  2. Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr aż będą miękkie.
  3. Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  4. Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie zdejmując po kolej górne ugotowane liścia. Z listków odetnij grube części.
  5. Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  6. Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i jak się zagotuje – przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tip: Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z pieczarkami
    1.Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z pieczarkami
    2.Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr aż będą miękkie.
  • 3
    Gołąbki z pieczarkami
    3.Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  • 4
    Gołąbki z pieczarkami
    4.Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie zdejmując po kolej górne ugotowane liścia. Z listków odetnij grube części.
  • 5
    Gołąbki z pieczarkami
    5.Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  • 6
    Gołąbki z pieczarkami
    6.Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i jak się zagotuje – przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut.
    Tip: Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z pesto z pomidorami, Pasta szprotkowa, Gulasz, Pierś z kurczaka z kiełkami , Babeczki z cukinii, Przepis z smażone na głębokim oleju, Polędwiczki wieprzowe, Placuszki z cukinii, Ziemniaki po gó, bomba malinowa, Ryż, Azjatycki gulasz wieprzowy, Sałatki, sok z truskawek, Babka majonezowa, Chrupiące zapiekane pieczarki, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Placki owsiane z warzywami, Włoskie rurki z salami i warzywami, Makaron z pieczoną papryką i fetą, Pstrąg, Rosół, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Gulasz z szynki z papryką i plackami , Ryba po grecku, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Placuszki z cukinii, Kasza, Przepis z boczek ze śliwką, Spaghetti , zupa ziemniaczana z boczkiem, Psari plati – ateńska ryba po grecku, Skrzydełka z grilla, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, Przepis z zupa fasola, Przepis z zdrowe zupy, Pikantne nuggetsy z kurczaka, Przepis z ciasto na pi, Spaghetti a la carbonara, Zupa jarzynowa I, Apetyczna caponata, kurczak po tajsku, Przepis z zielone pesto, Kurczak satay, Zapiekanka z różnego rodzaju wędlin, bez miesa, Zupa cebulowa, Pierogi z kapustą i grzybami, mloda, Przepis z deser-ciasta, Parówki w cieście serowym, Udka, Śledzie, Przepis z kurczak po ugotowaniu, Tortilla, Zupa ogórkowa - VIDEO, sałatka z krewetek koktajlowych, Sałatka z truskawkami, serem i orzechami, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Przepis z kurczak z piekarnika przepisy, Przepis z sos do kurczaka z warzywami, kurczak pikantny, Lasagne drobiowa, Carbonara