Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gołąbki z pieczarkami - składniki:

  • śmietana 12% - 2 szklanki
  • margaryna - 3 łyżki
  • woda - 1 szklanka

Gołąbki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  2. Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr, aż będą miękkie.
  3. Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  4. Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie, zdejmując po kolej górne ugotowane liście. Z listków odetnij grube części.
  5. Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  6. Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i gdy się zagotuje, przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z pieczarkami
    1.Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
  • 2
    Gołąbki z pieczarkami
    2.Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr, aż będą miękkie.
  • 3
    Gołąbki z pieczarkami
    3.Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
  • 4
    Gołąbki z pieczarkami
    4.Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie, zdejmując po kolej górne ugotowane liście. Z listków odetnij grube części.
  • 5
    Gołąbki z pieczarkami
    5.Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
  • 6
    Gołąbki z pieczarkami
    6.Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i gdy się zagotuje, przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

FARSZ DO JAJEK, Kolorowa zapiekanka makaronowa, o jajku na twardo, Przepis z mielone mieso, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, sałatka z awokado i kurczakiem, pieczona karkówka w plastrach, Ratatuja, sałatki z ryżem, Przepis z kurczak przepisy przepis, Zupa pieczarkowa, Przepis z grill kurczak, Proste kotleciki z jajka, Kurczak, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Kalafior, Zrazy wołowe po myśliwsku, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Zawijasy z dynią, Przepis z sos po chińsku, Przepis z zapiekanka z makaronem i kiełbasą, Przepis z gotowanie przypraw, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po polsku, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Udka, Przepis z panierka do ryby, Zupa gulaszowa, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Przepis z obiad z tunczyka, Karp z pieczarkami, Zapiekanka z „ niczego’’, Polędwiczka z grzybami, Przepis z sojowe, Mintaj z ryżem, Zupa jarzynowa, kurczak curry z makaronem, Lasagne, Udka z cukinią, Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO, Solony łosoś z Karoliny Północnej, Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry, Przepis z makaron ryzowy, Kasza, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, dania z makaronem i kurczakiem, Leczo z cukinii, Królik w czereśniach, Ziemniaki, Krupnik, Karp, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zapiekanka rodzinna, sos do gotowanego kurczaka, Przepis z kurczak dy, Wigilijna czarna kapusta ., Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Zapiekanka makaronowa, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Zupa z soczewicy, Zupa cebulowa, Przepis z kurczak-piers, Sałatka gyros z kurczaka, Sałatka z dynią i kremowym łososiem