Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z sosem pomidorowym

Gołąbki z sosem pomidorowym

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Gołąbki z sosem pomidorowym - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • majeranek - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • margaryna - 50 gramów
  • mąka - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta duża - 1 sztuka
  • pasztet - 150 gramów
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • sól - 1 szczypta

Gołąbki z sosem pomidorowym - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.
  2. Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.
  3. Gołąbki smaż na patelni.
  4. W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
  5. Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.

2

Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.

3

Gołąbki smaż na patelni.

4

W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.

5

Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pierś z kurczaka zapiekana z serem, Tłusty czwartek, Kosmiczne ślimaki, Spaghetti a la carbonara, dorsz smażony w cieście naleśnikowym, Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami, Zupa krem serowo-cukiniowa, Przepis z ryż z patelni, Kotleciki rybne z kolendrą , Rolada ziemniaczana, Przepis z mieso na gulasz, Ciasteczka przekładane malinami i lodami czekoladowymi, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Zupa pieczarkowa, Śledzie, Przepis z mieso boczek, Sorbet porzeczkowy z białą czekoladą i pistacjami , Zupa pieczarkowa, Potrawy wielkanocne, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Zapiekanka ziemniaczana à la kebab, Spaghetti z suszonymi pomidorami , Salsa, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Kluski , ryba po japońsku , zupa z buraczkow, Przepis z smażony makaron na patelni, Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, sałatka z pieczarkami gotowanymi, Racuchy z cukinii, Przepis z zupa brokułowa -, Hiszpańska zupa fasolowa, Przepis z burito z mięsem mielonym, Karkówka, Gyros, Kosmiczne ślimaki, Przepis z ziemniak zapiekany, Lekka zupa pomidorowa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Banany z miodem, Lasagne, sałatki ryżowe, Przepis z grill kurczak, Naleśniki z mascarpone i bazylią, Golonka, papryka z miesem mielonym, Kotlet de volaille - VIDEO, Zawijane kanapki na każdą imprezę, Owocowa sałatka z krewetkami, Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami, Klops ziemniaczany z kaszą, PO GRECKU, Sałatka Gyros, Sos czosnkowy z chilli, Tajska zupa z owocami morza, Greckie burgery wołowe, Naleśniki chińskie - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Korczak Generała Tso, Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym, Przepis z zupa z piersi kurczaka, Zupa grochowa, sos gnocchi