Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z sosem pomidorowym

Gołąbki z sosem pomidorowym

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Gołąbki z sosem pomidorowym - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • majeranek - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • margaryna - 50 gramów
  • mąka - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta duża - 1 sztuka
  • pasztet - 150 gramów
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • sól - 1 szczypta

Gołąbki z sosem pomidorowym - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.
  2. Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.
  3. Gołąbki smaż na patelni.
  4. W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
  5. Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.

2

Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.

3

Gołąbki smaż na patelni.

4

W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.

5

Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryż smażony z warzywami, Sałatki z makaronem, naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, makaron tagliatelle z kurczakiem, Ziemniaki zapiekane na ostro, Sałatka grecka z fetą, mielony z cebula, Ostre pałki z kurczaka, Przepis z fasola w sosie, Włoskie rurki z salami i warzywami, Zapiekanka meksykańska, Sosy, Leczo - VIDEO , Obiad, Lasagne, Sałatka witaminowa, Zupa cebulowa, Golonka z piwem i tymiankiem, Ziemniaczane rosti z rozmarynem , zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Zupa cebulowa, Wyśmienity filet z kaczki z sosem rabarbarowym i ziemniaczanym rosti, Papryka, Zapiekana tołpyga z cukinią , Przepis z krewetki na ciepło, Przepis z kuchnia polska placki, wołowina po chińsku z warzywami -, Przepis z pieczarek, Jajka faszerowane i smażone, Przepis z mielone z papryk, Przepis z jajka bez jajek, Zupa pieczarkowa, Przepis z sałatka z zielonego ogórka, Masło anchois, Bigos, Gyros z kurczakiem, zapiekanka ziemniak, jajka w sosie szczypiorkowym, zapiekanka z miesem, Krewetki królewskie z markują i ziemniakami, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Jajka, Gulasz wieprzowy ze śmietaną, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Zupa krem, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, ser żółty faszerowany pieczarkami, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Sałatka z kurczakiem i kukurydzą, Sos truskawkowy, Leczo - VIDEO , Przepis z sum smazony, Sałatki z kurczakiem, Przepis z gulasz do kopytek, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Sałatka ziemniaczana z boczkiem , Dania z makaronem, Zapiekanka makaronowa, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Krupnik, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Naleśniki z krewetkami