Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z sosem pomidorowym

Gołąbki z sosem pomidorowym

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Gołąbki z sosem pomidorowym - składniki:

  • mięso mielone - 400 gramów
  • majeranek - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • margaryna - 50 gramów
  • mąka - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta duża - 1 sztuka
  • pasztet - 150 gramów
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • sól - 1 szczypta

Gołąbki z sosem pomidorowym - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.
  2. Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.
  3. Gołąbki smaż na patelni.
  4. W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
  5. Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.

2

Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.

3

Gołąbki smaż na patelni.

4

W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.

5

Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dip ananasowy, Panierowana ryba z sosem tatarskim , zupa z pora, Polędwiczki, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Pyszna sałatka francuska , Krewetki w sosie imbirowym, Przepisy świąteczne, Przepis z marchewka tarta, boze n, Sosy, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Zupa grochowa, Makaron z sosem pieczarkowym, Zupa pieczarkowa, Przepis z obiad ryby, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Przepis z pierś z kurczaka, Warzywa, Gulasz po polsku - VIDEO, Czereśnie z kremem z migdałów, Zupa pomidorowa, Koreczki z rokpolem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Gulasz węgierski, kotlety mielone z feta, Pierś z kurczaka, Przepis z kulebiak z mięsem, Sos Robert, Przepis z sałatka z mozzarella, Przepis z roszponka salata, Sałatka Gyros, Placki ziemniaczane, Łosoś po japońsku z wasabi , Kurczak z grzybami, makaronem i zielonym groszkiem , Karp, Przepis z pierogi z serem, Rolada ziemniaczana, Przepis z sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Zupa z dyni, Nudle knorr, Zupa ogórkowa, Żeberka, Fałszywe tiramisu, Zupa pieczarkowa, Przepis z kuchnia niemiecka, Placki drożdżowe z cukinią, Kurczak a la polonaise - VIDEO, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Ratatui a’la Gousto, pieczone skrzydełka w miodzie -, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Omlet z parmezanem i cukinią, Przepis z smażone kawalki piersi z kurczaka, Przepis z sosy z kurczaka, Kapusta z grochem, MIĘSO MIELONE PIECZARKI, Przepis z piersi z, Puszyste leniwe z cynamonem , pieczona ryba w marynacie, Potrawka z kurczaka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Pstrąg zapiekany na ziemniakach, przyprawy do cielęciny