Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka w kapuście

Golonka w kapuście

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jeśli lubisz aromat kminku, dodaj szczyptę do sosu.

Golonka w kapuście - składniki:

  • seler - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 30 gramów
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • woda - 2 litry

Golonka w kapuście - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy i ugotuj bulion.
  2. Do gotowego wywaru włóż oczyszczone golonki. Aby nadać daniu wyrazisty smak dodaj Bulionetki do mięs duszonych Knorr i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu gdy będą miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru.
  3. Kapustę włóż do wywaru z mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  4. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Z masła i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty.
  5. Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA W KAPUŚCIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka w kapuście
    1.Warzywa umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy i ugotuj bulion.
  • 2
    Golonka w kapuście
    2.Do gotowego wywaru włóż oczyszczone golonki. Aby nadać daniu wyrazisty smak dodaj Bulionetki do mięs duszonych Knorr i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu gdy będą miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru.
  • 3
    Golonka w kapuście
    3.Kapustę włóż do wywaru z mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  • 4
    Golonka w kapuście
    4.Pokrój cebulę w drobną kostkę. Z masła i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty.
  • 5
    Golonka w kapuście
    5.Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: