Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka w kapuście

Golonka w kapuście

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka w kapuście - składniki:

  • majeranek - 15 gramów
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz w ziarenkach - 7 ziaren
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • masło - 15 gramów
  • mąka - 30 gramów

Golonka w kapuście - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa, oprócz cebuli, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 3 litrami wody. Dodaj przyprawy, oprócz majeranku. Następnie dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i ugotuj bulion.
  2. Dodaj oczyszczone golonki i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu kiedy zrobią się miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru, aby trochę ostygło.
  3. Poszatkuj kapustę, dodaj do pozostałego wywary po gotowaniu mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  4. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Z masła i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty. Dopraw majerankiem.
  5. Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA W KAPUŚCIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka w kapuście
    1.Warzywa, oprócz cebuli, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 3 litrami wody. Dodaj przyprawy, oprócz majeranku. Następnie dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i ugotuj bulion.
  • 2
    Golonka w kapuście
    2.Dodaj oczyszczone golonki i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu kiedy zrobią się miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru, aby trochę ostygło.
  • 3
    Golonka w kapuście
    3.Poszatkuj kapustę, dodaj do pozostałego wywary po gotowaniu mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  • 4
    Golonka w kapuście
    4.Pokrój cebulę w drobną kostkę. Z masła i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty. Dopraw majerankiem.
  • 5
    Golonka w kapuście
    5.Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sosy do mięsa mielonego, Bigos - VIDEO, Pierogi, Carbonara, Zawijaski z łososiem, Placki ziemniaczane, Pasta z cieciorki, Zupa cebulowa, Pierogi z drobiem i suszonymi pomidorami , Sałatka z sosem musztardowym, Włoskie ciastka z warzywami, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Kurczak duszony z jabłkami, Udka, Przepis z Cytryna, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, ryba gotowana w mleku, Gyros, Faszerowane pomidory z kurczakiem, Pita z jagnięciną i warzywami, Sałatka Cezar - VIDEO, Sos czosnkowy na wódce, Najprostsza sałatka grillowa, Miodowy sos na bazie winegret, fix schab a la strogonoff, Zapiekane parówki , Zupa cebulowa, czosnkowy sos, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sos czosnkowy na wódce, pieczywo tostowe, Sałatka grecka, kapusta pe, Knedle z sosem myśliwskim , mięso wołowe bez kości, Przepis z mięso mielone z indyka, Kaczka, Rolada drobiowa z pistacjami, rozgrzewające zupy, czosnek gotowany w oliwie, pomidory z, Zupa buraczana z czerwona cebulą, Przepis z przepisy z bulionami, Przepis z smażone warzywa z kurczakiem, Krem serowy, Potrawka z kurczaka, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, bomba malinowa, Kanapki dla dzieci "Szachownica", Kremowa zupa z dyni, Przepis z fajne przepisy, Sos czosnkowy , Placki, Przepis z łosoś dzwonki, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Pierogi calzone, Bigos, pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, kotlet jajeczny, Dynia, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z Z ŁOPATKI, Kluski , Kotlety z kury nadziewane wątróbką