Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka w kapuście

Golonka w kapuście

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jeśli lubisz aromat kminku, dodaj szczyptę do sosu.

Golonka w kapuście - składniki:

  • seler - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 30 gramów
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • woda - 2 litry

Golonka w kapuście - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy i ugotuj bulion.
  2. Do gotowego wywaru włóż oczyszczone golonki. Aby nadać daniu wyrazisty smak dodaj Bulionetki do mięs duszonych Knorr i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu gdy będą miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru.
  3. Kapustę włóż do wywaru z mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  4. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Z masła i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty.
  5. Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA W KAPUŚCIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka w kapuście
    1.Warzywa umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy i ugotuj bulion.
  • 2
    Golonka w kapuście
    2.Do gotowego wywaru włóż oczyszczone golonki. Aby nadać daniu wyrazisty smak dodaj Bulionetki do mięs duszonych Knorr i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu gdy będą miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru.
  • 3
    Golonka w kapuście
    3.Kapustę włóż do wywaru z mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  • 4
    Golonka w kapuście
    4.Pokrój cebulę w drobną kostkę. Z masła i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty.
  • 5
    Golonka w kapuście
    5.Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryba z warzywami po francusku, kurczak z pomarańczami, Krewetki z fasolą szparagową, Sałatka z porów, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Lussi, Carpaccio z łososia, Carbonara, poledwiczki z grilla, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sałatka orzeźwiająca, Przepis z mięso mielone wołowe, Przepis z salatka z pomidorow i ogorkow, sos do tacos, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Indyk, Sałatka Nicejska, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Nadziewane pstrągi, Sarmale , Przepis z deser z mlekiem, Przepis z przepisy plackow, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Szybkie skrzydełka w coli, Sałatki, Sałatka z kurczakiem i ryżem, ryba pieczona w piekarniku filet, Risotto z szafranem, pieczarki kurczak, Przepis z zupa brokułowa z grzankami, Zupa z dyni, Karp, Pulpety drobiowe z papryką, Zapiekanka rodzinna, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Pasztet z kaczki, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Przepis z można, Przepis z kotlet de V, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, mieso mielone z szynki, Odzyskany chlebek, Bawarski kąsek, Przepis z czarna rzepa, Przepis z golabki bez mięsa, placek z truskawkami, Zupa grochowa, tradycyjny schabowy, Sałatka gyros warstwowa, Barszcz biały, Sos czosnkowy , Zupa pomidorowa, Zupa krem, Sos winegret , Pasztet, Pasta z białej fasoli z boczkiem , Pstrąg, Ciasto półkruche, Sobre barriga, Przepis z sałata lodowa i kurczakiem, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Ogórek, Przepis z filet z kurczaka duszony, Ryż smażony z warzywami