Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka w piwie

Golonka w piwie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka w piwie - składniki:

  • piwo jasne - 0.5 litra
  • miód - 150 mililitrów
  • musztarda ziarnista - 100 gramów
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz w ziarenkach - 6 sztuk
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • tłuszcz do smażenia

Golonka w piwie - Sposób przygotowania:

  1. Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  2. Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  3. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  4. Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA W PIWIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka w piwie
    1.Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  • 2
    Golonka w piwie
    2.Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  • 3
    Golonka w piwie
    3.Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  • 4
    Golonka w piwie
    4.Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, piersi kurczaka z zupą cebulową knorr, Przepis z makaron z bo, Filet w „płaszczyku”, Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem , Pstrąg, Karkówka, Przepis z piersi z kurczaka- duszona, Rolada mięsna z ciasta francuskiego, Sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną , Przepis z makaron spagetti, Proste kotleciki z jajka, Karp, Jajka, kuchnia hiszpanska, Przepis z halibut pieczony w piekarniku, sos spaghetti z pomidorów, Przepis z mięso drobiowe, Sałatka Nicejska, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z Kebab z sosem czosnkowym Knorr, Kokosowe Pankejki, przepis na smażoną rybę, Leczo - VIDEO , Zupa cebulowa, Matar Panir - potrawa z indyjskiego sera, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Sałatka Gyros, Barszcz, ryż kurczak pieczarki, Gulasz, ser rokpol, Przepis z FASZEROWANY MAKARON, slodko, ryba mintaj, Kanapka "Zwędzony łosoś", Sałatki z makaronem, Mleczny napój fistaszkowy, świnki, Zapiekanka z pieczarkami, Ogórek, Placki serowe, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Przepis z drobiowa bulionetka, Sałatki, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z obiad letni, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Zapiekanka z ziemniakow, filet s kurczaka, Naleśniki, Chińskie sakiewki - VIDEO, Przepis z sos do polędwiczek wieprzowych, Przepis z biała kapusta zasmażana, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Spaghetti z tuńczykiem, Spaghetti alla carbonara 2, Sałatka kalafiorowa w wersji hiszpańskiej, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Carbonara, Barszcz biały, Naleśniki z ziemniaków, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Plemienie uralskie