Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka w piwie

Golonka w piwie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka w piwie - składniki:

  • piwo jasne - 0.5 litra
  • miód - 150 mililitrów
  • musztarda ziarnista - 100 gramów
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz w ziarenkach - 6 sztuk
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • tłuszcz do smażenia

Golonka w piwie - Sposób przygotowania:

  1. Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  2. Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  3. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  4. Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA W PIWIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka w piwie
    1.Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  • 2
    Golonka w piwie
    2.Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  • 3
    Golonka w piwie
    3.Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  • 4
    Golonka w piwie
    4.Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z jablko, Przepis z zapiekanka z dyni, Faszerowane pieczarki z serowym dipem , Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Spaghetti z tuńczykiem, Zupa wielowarzywna, Naleśniki faszerowane, Znakomity dorsz z Saragossy, łosoś smażony na patelni, Przepis z kotlet z jajka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z przepisy orientalne, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z sum smazony, przystawki mięsne, Śledzie, Zupa pieczarkowa, Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską, Zupa pomidorowa, makaron smażony, Sos rokpolowy do potraf z grilla, Przepis z kurczak łatwy, Kieszonki z żółtym serem i oliwkami, Sałatka z porów, Sałatka z ogórków, Cytrusowe szaszłyki z kurczaka, Zapiekanka z makaronu - VIDEO, Sałatka z fasoli i łososia, Ryż, Szpinak, Ryba po grecku, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, Przepis z knorr pasta, sałatka z granatem, Sałatka Gyros, owocowy deser, Chińska zupa rybna, Kurczak w potrawce z grzybów, Placki ziemniaczane, Kociołek obfitości, Śledzie faszerowane kiełbasą, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Pierogi leniwe na parze, Zupa grochowa, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Sałatka Nicejska, Przepis z ciasto z delicjami, Sos beszamelowy , Kotlety, Kapusta z grochem, Pierogi z jagodami, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Pomidorowy sos do pizzy, Zupy, PYSZNA PRZEKĄSKA, zapiekanka ryżowa, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, kurczak w woreczku, sałatka z krewetkami koktajlowymi