Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka w piwie

Golonka w piwie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka w piwie - składniki:

  • piwo jasne - 0.5 litra
  • miód - 150 mililitrów
  • musztarda ziarnista - 100 gramów
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz w ziarenkach - 6 sztuk
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • tłuszcz do smażenia

Golonka w piwie - Sposób przygotowania:

  1. Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  2. Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  3. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  4. Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA W PIWIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka w piwie
    1.Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  • 2
    Golonka w piwie
    2.Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  • 3
    Golonka w piwie
    3.Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  • 4
    Golonka w piwie
    4.Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

przepis na kuchni, Sos włoski do spaghetti, pierś z kurczaka w ananasie, Przepis z biała kiełbasa czas gotowania, Przepis z Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Przepis z obiad z mięsem schabowym, Krem brokułowy, masy do ciast, Sałatka z komosą i szparagami, Zupa krem, seler kiszony, Przepis z mieso ser, Pomidorowy sos do pizzy, „Potrójna” szkolna kanapka, Lasagne drobiowa, Zapiekane tortille, Zapiekanka po rzymsku, Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym, szynka do wedzenia, zapiekanka makaronowa z piersią z kurczakiem, Dorsz z warzywami, Placki, MARYNATA NA STEK, Potrawa z cienkich, małych listków mięsa, Zapiekanka z ziemniakow, Ogórek, Ryba po grecku, Sałatka z krewetkami, Duszone klopsiki w sosie pomidorowym, Zupy, Leczo, Sałatki z makaronem, Przepis z bułka z pieczarkami, Kutia, Sałatka z makreli z suszoną żurawiną, Dynia, knorr pasta, Słoneczne kanapki z warzywami do szkoły, Przepis z penne czosnek, Ziemniaki, papryka mielone, Zapiekanka dla milusińskich, Przepis z mieso z piekarnika, Krewetkowy wok, Ciasto na pierogi, Sałatka z makreli, Spaghetti a la carbonara, chrupiący kurczak chiński, Szybki obiad, obiad szynka konserwowa, Plemienie uralskie, Sałatka z komosą i szparagami, Przepis z makaron z kurczak, Zapiekane cykorie, Chłopski kociołek, desery w pucharkach, gotowanie okrasa pl, Omlet z grillowanym bakłażanem, Zimowa zupa mega kurkowa , Kapusta z grochem, Soczysty kurczak z patelni na rukoli, Gyros, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Szpinak z boczkiem, pomidorkami i serem blue