Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka w piwie

Golonka w piwie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka w piwie - składniki:

  • piwo jasne - 0.5 litra
  • miód - 150 mililitrów
  • musztarda ziarnista - 100 gramów
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz w ziarenkach - 6 sztuk
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • tłuszcz do smażenia

Golonka w piwie - Sposób przygotowania:

  1. Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  2. Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  3. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  4. Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA W PIWIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka w piwie
    1.Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
  • 2
    Golonka w piwie
    2.Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  • 3
    Golonka w piwie
    3.Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
  • 4
    Golonka w piwie
    4.Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Rosół, Wafle orzechowe , Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , kapusta po kaszubsku, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zapiekane risotto z kiełbasą, roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej, Indycze króliczki na brokułowej trawie, Deser czekoladowy z bitą śmietanką, Karkówka, Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu, smazona cukinia, duszona w cebuli, Jesienna zupa z kaszą, sos do makaronu knorr, Bigos, Zapiekanka po rzymsku, Kapusta z grochem, Przepis z jagniecina smażona, Spaghetti Bolognese, Sałatka gyros warstwowa, ciasto czarno białe, wołowina z suszonymi owocami, Dania z ryżem, Rolada z jajek, Wrześniowy sos do jagnięciny, Delikatny gotowany szczupak z grzybkami, Kawa z whisky i lodami waniliowymi, sałatka z sosem knorr, Przepis z zupa cygańska, Potrawka z kurczaka z warzywami , Słodka zupa wiśniowa, Zupa pieczarkowa, Przepis z zupa kanadyjska, Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego, Fix soczysta karkówka z warzywami knorr, Przepis z kapusta pekińska surówka -, BIGOSIK a'la Dijon czyli bigos z kiszonej kapusty, zapiekanka z cz, Szpinak, Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym, Ogórek, Przekąski, mięso w soli, Przepis z Zupy rybna, Lasagne, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Kotlety, udka z kurczaka pieczone w piekarniku, sałatka ziemniaczana z kaparami, Sałatki, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, zupa warzywna, Pierogi z kapustą i grzybami, makaron na obiad, Placuszki z cukinii, Mielone, Rolada ziemniaczana, Przepis z miesa smazone, Risotto z kurczakiem i warzywami, Kremowy stroganoff z ryżem, Nadziewane jajka, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa hrabiego Tyszkiewicza