Dodaj do ksiązki kucharskiej Góralskie proziaki

Góralskie proziaki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Góralskie proziaki - składniki:

  • mąka - 1 kilogram
  • sól - 1 łyżeczka
  • soda - 1 łyżeczka
  • kwaśne mleko - 1 opakowanie

Góralskie proziaki - Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki zarób dokładnie na jednolite, średnio gęste ciasto.
  2. Podsyp odrobiną mąki, rozwałkuj niezbyt cienko i potnij w kwadraty.
  3. Smaż na patelni lub piecz przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

GÓRALSKIE PROZIAKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wszystkie składniki zarób dokładnie na jednolite, średnio gęste ciasto.

2

Podsyp odrobiną mąki, rozwałkuj niezbyt cienko i potnij w kwadraty.

3

Smaż na patelni lub piecz przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: