Dodaj do ksiązki kucharskiej Grecki sos do ryby

Grecki sos do ryby

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: garlic

Grecki sos do ryby - składniki:

  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • cukier - 1 szczypta
  • pieprz do smaku
  • oliwa - 2 łyżki

Grecki sos do ryby - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.
  2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.
  3. Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.
  4. Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.
Dodaj do książki kucharskiej

GRECKI SOS DO RYBY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój cebulę na talarki. czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce.

2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. następnie dodaj marchewkę i pietruszkę.

3

Dodaj połowę soku pomidorowego, dopraw sokiem cytrynowym, pieprze, cukrem oraz Delikatem Knorr.

4

Dopraw wszystko solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: