Dodaj do ksiązki kucharskiej Groch z kapustą

Groch z kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Groch z kapustą - składniki:

  • groch - 2 szklanki
  • cebula - 1 sztuka
  • majeranek - 1 łyżka

Groch z kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj.
  2. Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostek Knorr.
  3. Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę. Najlepiej użyj do tego dużego rondla.
  4. Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu.
  5. Dodaj majeranek i powoli duś, aż wszystkie smaki dobrze się połączą, a groch zagęści całą potrawę.
Dodaj do książki kucharskiej

GROCH Z KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Groch z kapustą
    1.Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj.
  • 2
    Groch z kapustą
    2.Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostek Knorr.
  • 3
    Groch z kapustą
    3.Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę. Najlepiej użyj do tego dużego rondla.
  • 4
    Groch z kapustą
    4.Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu.
  • 5
    Groch z kapustą
    5.Dodaj majeranek i powoli duś, aż wszystkie smaki dobrze się połączą, a groch zagęści całą potrawę.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kostki mas, latwe ciasta, Łazanki, Risotto z wołowiną i pieczarkami, mlode ziemniaki, Pierś z kurczaka, Przepis z gotowanie mies, Placek po zbójnicku wersja 1, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Mięsno – paprykowe kuleczki, Przepis z Ząbek czosnku, Sos beszamelowy , Ciasto cytrynowo-jogurtowe, Zawijaski z naleśników, zapiekanka ze szpinakiem, Soczysty kurczak z patelni dla leniuchów (à la po kijowsku) - VIDEO, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Meksykańskie kąski, Karp, Duszona soczewica z bakłażanem i serem feta, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, Nuggetsy z kokosem , Przepis z łosoś wędzony w cieście francuskim, zupy wiosenne, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z makaron z pieczarkami, Gulasz, Przepis z makaron z kurczaka, Przekąski, sos gulaszowy, Pomidory w zielonej oprawie, Gratin dauphinois, czyli zapiekanka po francusku, Przepis z Obiad- z miesa mielonego wolowego, Gołąbki Mocy Świątecznej, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Pieczeń wołowa z sosem, sosy na grilla, Przepis z farszu, Przepis z sałatka z sałaty lodowej i kurczaka, Szpinak, Przepis z obiad zapiekanki, Przystawki, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupa brokułowa, Tortilla, Ziołowe ziemniaki pieczone, Pasztet, Makaron, Sałatka Gyros, kurczak z ryżem po chinsku, Wiosenna przekąska, Przepis z po chinsku, Zawijane kanapki na każdą imprezę, Przepis z kapusta po, Leczo, Przepis z ryż z warzywami na patelnie, Kurczak, Pierś z kurczaka pieczona, Krem brokułowy, Owocowe szaszłyki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Łosoś, Kotleciki indycze w kokosie, Orientalne warzywa stir-fry