Dodaj do ksiązki kucharskiej Groch z kapustą

Groch z kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Groch z kapustą - składniki:

  • groch - 2 szklanki
  • cebula - 1 sztuka
  • majeranek - 1 łyżka

Groch z kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj.
  2. Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostek Knorr.
  3. Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę. Najlepiej użyj do tego dużego rondla.
  4. Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu.
  5. Dodaj majeranek i powoli duś, aż wszystkie smaki dobrze się połączą, a groch zagęści całą potrawę.
Dodaj do książki kucharskiej

GROCH Z KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Groch z kapustą
    1.Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj.
  • 2
    Groch z kapustą
    2.Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostek Knorr.
  • 3
    Groch z kapustą
    3.Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę. Najlepiej użyj do tego dużego rondla.
  • 4
    Groch z kapustą
    4.Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu.
  • 5
    Groch z kapustą
    5.Dodaj majeranek i powoli duś, aż wszystkie smaki dobrze się połączą, a groch zagęści całą potrawę.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa z buraczkow, Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty, Przepis z ryż z patelni, Placki po węgiersku, Przepis z mieso na gulasz, Klopsy z soji, burito z mięsem mielonym, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Leczo, Mieszanka fasolowa, Pirackie danie jednogarnkowe, Kotlety pieczarkowo-sojowe, Brukselka z kurczakiem, Przepis z grill kurczak, Zupa pomidorowa, Pstrąg, marynata do pieczenia schabu, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Zapiekanka makaronowa, Kanapka na bogato, Przekąski, Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem, Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku, mieso boczek, Barszcz, Przepis z ziemniak zapiekany, Duszone grzyby, Zupa krem, Karp, Zupa z dyni, sos gnocchi, Zapiekanka po rzymsku, Dipy, Przepis z smażony makaron na patelni, papryka z miesem mielonym, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z serem, Przepis z zupa brokułowa -, sałatka z pieczarkami gotowanymi, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Dynia, Pasztet ze szpinaku i łososia , Przepis z dorsz smażony w cieście naleśnikowym, Karp w szarym sosie, Saltimbocca - „niebo w gębie”., Sos czosnkowy , Żeberka z dzika duszone II, Indyk, Sos musztardowy, Spaghetti z tuńczykiem, Lekkie Gazpacho, Bigos, Przepis z zupa z piersi kurczaka, Filet z indyka duszony z warzywami, Soczysty kurczak z patelni z sosem, Gyros, Wigilijna kapusta z grzybami i grochem, Ziemniaki w kremie kokosowym, sałatka z fileta z kurczaka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, PO GRECKU, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Faworki z indyka, sałatki ryżowe