Dodaj do ksiązki kucharskiej Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Grzyby marynowane - składniki:

  • grzyby - 500 gramów
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • olej - 200 mililitrów
  • ocet winny - 5 łyżek
  • sok z cytryny - 0.3 szklanki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • sól - 0.5 łyżeczki

Grzyby marynowane - Sposób przygotowania:

  1. Czosnek posiekaj, wymieszaj z olejem, octem, sokiem z cytryny, liściem laurowym i solą.
  2. Marynatę zagotuj.
  3. Grzyby obierz i oczyść.
  4. Marynatę przecedź i podgotuj w niej grzyby.
Dodaj do książki kucharskiej

GRZYBY MARYNOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Czosnek posiekaj, wymieszaj z olejem, octem, sokiem z cytryny, liściem laurowym i solą.

2

Marynatę zagotuj.

3

Grzyby obierz i oczyść.

4

Marynatę przecedź i podgotuj w niej grzyby.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: