Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz

Gulasz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz - składniki:

  • wołowina gulaszowa - 250 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • mielona ostra papryka - 1 łyżka
  • olej - 1 łyżka

Gulasz - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.
  2. Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.
  3. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.
  4. Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.

2

Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.

3

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.

4

Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Koktajl owocowo szpinakowy, Rosół, Zupa cebulowa, Gulasz po polsku - VIDEO, Kluski z makiem po kujawsku, Przepis z obiad ziemniaki z sosem, Sałatka Gyros, Kurczak, Kalafior, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów, schab pieczony z kością, piersi z, Leśne smaczki w naleśnikach, Kwaśnica z grzybami, Przepis z kurczak pieczony w piekarniku, Pierogi z jagodami, Pasta z fety z orzechami, Pomidorowe pstrągi, Sałatka Nicejska, Przepis z sos do zrazow, Przepis z desery na s, Pasztet marchewkowo orzechowy, sałatki hiszpańskie, piers z kurczaka z serami, Indyk, Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , Zupa cebulowa, Zupa kalafiorowa, Przepis z knorr z patelni, Kebab, Kaczka pieczona z jabłkami, sos do szaszlykow, na miodzie, kurczak na marchewce, Naleśniki chińskie - VIDEO, Placki po węgiersku, Pasta porzeczkowa, Polędwiczki, Kebab w kajzerce, Przepis z gruba, "Kurczaczki", Pikantne śledzie w ognistej zalewie, „Potrójna” szkolna kanapka, sos do pieczonej karkówki, Przepis z obiad stek wolowy, Kluski z serka, Przepis z plastry łososia, Placki ziemniaczane, Gyros, Kurczak z cukinią w sosie serowym, Zapiekane cykorie, Chłopski kociołek, Szaszłyk z kurczaka z owocami, Łosoś, ryba w piekarniku, Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej, Przepis z filet z kurczaka -, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z żółta fasolka szparagowa, Przepis z Sałatki z fasola, Canelloni z farszem mięsnym, Zupa pomidorowa, Smaczna rybna zupa