Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz cygański

Gulasz cygański

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gulasz cygański - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • cebule - 2 sztuki
  • pieprz
  • pęczek natki pietruszki
  • olej
  • bazylia - 1 szczypta

Gulasz cygański - Sposób przygotowania:

  1. Filety pokrój w paski i podsmaż na gorącym oleju przez 10-15 minut. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i lekko oprósz mąką.
  2. Następnie przełóż je do garnka, zalej wodą, tak by przykryła mięso i dodaj bulionetkę Knorr.
  3. Drobno pokrój cebule, marchew i surowe papryki. Dodaj do mięsa, po czym uduś, aby wszystko stało się miękkie.
  4. Dodaj kukurydzę oraz fasolę i dopraw całość szczyptą bazylii, pieprzem. Na koniec posyp gulasz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ CYGAŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz cygański
    1.Filety pokrój w paski i podsmaż na gorącym oleju przez 10-15 minut. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i lekko oprósz mąką.
  • 2
    Gulasz cygański
    2.Następnie przełóż je do garnka, zalej wodą, tak by przykryła mięso i dodaj bulionetkę Knorr.
  • 3
    Gulasz cygański
    3.Drobno pokrój cebule, marchew i surowe papryki. Dodaj do mięsa, po czym uduś, aby wszystko stało się miękkie.
  • 4
    Gulasz cygański
    4.Dodaj kukurydzę oraz fasolę i dopraw całość szczyptą bazylii, pieprzem. Na koniec posyp gulasz natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DROBIOWA KNORR

    Bulionetka drobiowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: