Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz jagnięcy z cukinią

Gulasz jagnięcy z cukinią

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz jagnięcy z cukinią - składniki:

  • wytrawne czerwone wino - 2 szklanki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz
  • olej - 3 łyżki

Gulasz jagnięcy z cukinią - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz mięso, pokrój je w równej wielkości kostkę, a następnie posyp Przyprawą do gyrosa Knorr.
  2. Umyj cebule i cukinie, po czym pokrój je w krążki.
  3. Rozgrzej olej w rondlu, włóż jagnięcinę i przesmaż ze wszystkich stron.
  4. Zalej mięso winem i bulionem, dodaj listki laurowe i oprósz pieprzem. Duś przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
  5. Podsmaż cukinię z cebulą na patelni i dodaj do gulaszu. Gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym podawaj gulasz z kuskusem lub inną kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ JAGNIĘCY Z CUKINIĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i osusz mięso, pokrój je w równej wielkości kostkę, a następnie posyp Przyprawą do gyrosa Knorr.

2

Umyj cebule i cukinie, po czym pokrój je w krążki.

3

Rozgrzej olej w rondlu, włóż jagnięcinę i przesmaż ze wszystkich stron.

4

Zalej mięso winem i bulionem, dodaj listki laurowe i oprósz pieprzem. Duś przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.

5

Podsmaż cukinię z cebulą na patelni i dodaj do gulaszu. Gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym podawaj gulasz z kuskusem lub inną kaszą.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak z mango , Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Makaron z kurczakiem, porcja rosołowa z kurczaka, Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą, Kostka do, Przepis z makaron wloski, Zapiekanka rodzinna, Rosół, Proste kotleciki z jajka, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Dorada po burgundzku, Zupy, Zapiekanki, zapiekanka z brokula, Kalafior, Zupa cebulowa, Przepis z krem z czerwonej cebuli, Faszerowane jajka, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, ryba pomidory, gotowane mięso mielone, filet ryby, Quesadillas - VIDEO, Chińskie sakiewki, farsz do naleśników, Przepis z pieczen ze schabu, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kluski na parze z jogurtem truskawkowym, Pasta sardelowa, Bigos, Przepis z sałatki z łososia wędzonego, Carbonara, Ogórek, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Przepis z NA FASOLE, Schab w pięciu smakach, Sałatka Gyros, Zupa z dyni, Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Przepis z zapiekanka miesem, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z hiszpanskie, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Tosty z serem i sosem oliwkowym, Wątróbka drobiowa z cukinią, Zrazy z chrzanem, Przepis z Rama Culinesse, Ryba w sosie koperkowo-serowym, Zapiekanka Gyros , Fasolka w sosie, Risotto, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Kaczka pieczona w piekarniku -, Przepis z smazone pieczarki z cebula, Przepis z rosyjska kuchnia, Sos beszamelowy , Pasztet, mieso mielone ostre, Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem