Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz jagnięcy z cukinią

Gulasz jagnięcy z cukinią

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz jagnięcy z cukinią - składniki:

  • wytrawne czerwone wino - 2 szklanki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz
  • olej - 3 łyżki

Gulasz jagnięcy z cukinią - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz mięso, pokrój je w równej wielkości kostkę, a następnie posyp Przyprawą do gyrosa Knorr.
  2. Umyj cebule i cukinie, po czym pokrój je w krążki.
  3. Rozgrzej olej w rondlu, włóż jagnięcinę i przesmaż ze wszystkich stron.
  4. Zalej mięso winem i bulionem, dodaj listki laurowe i oprósz pieprzem. Duś przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
  5. Podsmaż cukinię z cebulą na patelni i dodaj do gulaszu. Gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym podawaj gulasz z kuskusem lub inną kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ JAGNIĘCY Z CUKINIĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i osusz mięso, pokrój je w równej wielkości kostkę, a następnie posyp Przyprawą do gyrosa Knorr.

2

Umyj cebule i cukinie, po czym pokrój je w krążki.

3

Rozgrzej olej w rondlu, włóż jagnięcinę i przesmaż ze wszystkich stron.

4

Zalej mięso winem i bulionem, dodaj listki laurowe i oprósz pieprzem. Duś przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.

5

Podsmaż cukinię z cebulą na patelni i dodaj do gulaszu. Gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym podawaj gulasz z kuskusem lub inną kaszą.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa zalewajka, Sałatka z buraczkami i malinami , dipy do miesa, Przepis z gulasz z mięsa mielonego, Gulasz z dynią, Dania z ryżem, Przepis z drob piersi z kurczaka, przepisy polska kuchnia, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Suflet ziemniaczany , Przepis z pieczone mieso z krolika, Pierożki samosy, Ser zapiekany w cieście, pomidory w puszce, Dipy, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z mieso na kebaba przepis, Przepis z krem z g, Przepis z piers z indyka, Kotlety, Szpinak, Zupa pieczarkowa, ciasto bez masy, Kotlet de volaille - VIDEO, Melitzanosalata- czyli pyszny czosnkowo-bakłażanowy dip do mięs i warzyw, Żeberka, szaszłyki z kurczaka w piekarniku -, Szaszłyki wołowe, Lekka zupa pomidorowa, Kurczak na sposób rzymski, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zapiekanka rodzinna, Przepis z poledwiczki wieprzowe medaliony, Polędwiczka po chińsku, Żurek, Zupa pomidorowa, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, sałatka ze schabem, gotowane mieso, Sałatki z makaronem, zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Zupa pomidorowa, Kalafior, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Ryż smażony z warzywami, Cytrynowe ciasto na podwieczorek, Chrupiące kanapki z łososiem , Wiosenny bigos z młodej kapusty, Saltimbocca czyli „niebo w gębie”, Sos beszamelowy , mięso w warzywach, Mostek z farszem, Sos do spaghetti II, Kaczka, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Sałatka błyskawica, Zupa jarzynowa, Warzywne curry z ryżem, sos do zapiekanki, Jesienna sałatka z groszkiem, Pstrąg, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Sałatka z kukurydza, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński