Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz jagnięcy z cukinią

Gulasz jagnięcy z cukinią

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz jagnięcy z cukinią - składniki:

  • wytrawne czerwone wino - 2 szklanki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz
  • olej - 3 łyżki

Gulasz jagnięcy z cukinią - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz mięso, pokrój je w równej wielkości kostkę, a następnie posyp Przyprawą do gyrosa Knorr.
  2. Umyj cebule i cukinie, po czym pokrój je w krążki.
  3. Rozgrzej olej w rondlu, włóż jagnięcinę i przesmaż ze wszystkich stron.
  4. Zalej mięso winem i bulionem, dodaj listki laurowe i oprósz pieprzem. Duś przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
  5. Podsmaż cukinię z cebulą na patelni i dodaj do gulaszu. Gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym podawaj gulasz z kuskusem lub inną kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ JAGNIĘCY Z CUKINIĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i osusz mięso, pokrój je w równej wielkości kostkę, a następnie posyp Przyprawą do gyrosa Knorr.

2

Umyj cebule i cukinie, po czym pokrój je w krążki.

3

Rozgrzej olej w rondlu, włóż jagnięcinę i przesmaż ze wszystkich stron.

4

Zalej mięso winem i bulionem, dodaj listki laurowe i oprósz pieprzem. Duś przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.

5

Podsmaż cukinię z cebulą na patelni i dodaj do gulaszu. Gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym podawaj gulasz z kuskusem lub inną kaszą.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO GYROSA KNORR

    Przyprawa do gyrosa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Penne z fix spaghetti Napoli, Kebab, Żeberka - VIDEO, Królewski tort, Przepis z krem z k, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, sos fix, bomba malinowa, Tajski sos Sa-teh, Zupa krem z dyni - VIDEO, Węgierskie naleśniki a'la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga , Naleśniki, Przepis z karkowka w piwie, Sałatka bułgarska, Rolada ziemniaczana, Kurczak, sos z zielonek, risotto z kurczakiem, Ryż smażony z warzywami, Schab, ryż z kurczakiem, Sałatki, Przepis z zupa bulionowa, Przepis z sos do gulaszu, pasta z tuńczyka do chleba, Pikantne skrzydełka, Przepis z zupa je, Szybki obiad, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Sałatka z kapusty pekińskiej , Sałatka gyros warstwowa, udziec z indyka z kością, Szpinak, salatka z pora, Risotto cebulowe z kiełbasą, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Ryba gotowana w Wermucie, Sałatki z kurczakiem, Bigos - VIDEO, Przepis z pierś ze szpinakiem i serem, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przepis z sos do ryby z smietana, Pieczeone parówki ze śliwką, Przepis z schab i, Przepis z sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorami, kurczak strona, Alasz, Zupa brokułowa, Carbonara, Przepis z zupa ogórkowa zabielana, Ryba po grecku, polędwiczki wieprzowe duszone, przepisy ugotowani, Dynia, Pomidorowy krem ze śmietaną, Schab z suszonymi owocami, Rybne poduszeczki z sosem sweet chilli, Sosy, Kurczak w panierce serowej, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Peklowana szynka z sosem grzybowo żurawinowym , Tortilla - VIDEO, Leczo - VIDEO