Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku - VIDEO

Gulasz po węgiersku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - VIDEO - składniki:

  • wołowina pokrojona w kostkę (1x1cm) - 600 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę - 300 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 2 sztuki
  • ziemniaki pokrojone w małą kostkę - 300 gramów
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 300 gramów
  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 szczypty
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 4 szczypty
  • kminek

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  3. Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  4. Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  5. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  • 3
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    3.Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    4.Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 5
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    5.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z karkówka w śmietanie, Przepis z pieczarki w bu, Pikantne salami, Papryka, Szpinak, Buraczki z sosem włoskim i bazylią, Karkówka, Przepis z pierogi ze szpinakiem przepis, Przepis z marchwie, Przepis z migdały w płatkach, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Rybne kokardki z warzywami, Ryba po grecku, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sos na zimno do karpia, Dipy, kurczak w oliwkach, Masło orzechowe, Sznycle z cząstkami papryki, Placuszki z cukinii, Zupa grzybowa, Soczysty kurczak Tikka Masala , Makaron, Pomidory pieczone po kalifornijsku, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, Przepis z makarony sery, Sałatka z awokado i krewetkami, Przepis z sos pieczeniowy bulionetka, Zupa gulaszowa, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Sałatka bawarska, kurczak z maslem, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , kurczak z sosami, Karkówka w sosie słodko-kwaśnym, Dania z ryżem, Przepis z sos czerwona cebula, Przepis z przepis na ciasta, Spaghetti Bolognese, Kremowa zupa z dyni, Makaron w sosie pomidorowym z ziołami , zapiekanka z ziemniakami miesem i pieczarkami, Leczo, ciasto francuskie z mięsem, Kurczak z grilla po indyjsku, Naleśniki, Przepis z zupa krem z brokulów, Przepis z sałatki z fetą grecka, ciasto francuskie mrożone, Kapusta z grochem, Gyros, Przepis z pulpety z miesa mielonego, Gulasz po polsku - VIDEO, Polenta z pesto, Sandacz z krabami w papilotach, Sałatka jarzynowa, Naleśniki zapiekane z serem, Pomidorowy sos do pizzy, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Fasola szparagowa w pikantnym sosie, Kosmiczne ślimaki, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z knorr przyprawy do ryb, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą