Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku - VIDEO

Gulasz po węgiersku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - VIDEO - składniki:

  • wołowina pokrojona w kostkę (1x1cm) - 600 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę - 300 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 2 sztuki
  • ziemniaki pokrojone w małą kostkę - 300 gramów
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 300 gramów
  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 szczypty
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 4 szczypty
  • kminek

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  3. Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  4. Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  5. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  • 3
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    3.Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    4.Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 5
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    5.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: