Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku - VIDEO

Gulasz po węgiersku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - VIDEO - składniki:

  • wołowina pokrojona w kostkę (1x1cm) - 600 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę - 300 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 2 sztuki
  • ziemniaki pokrojone w małą kostkę - 300 gramów
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 300 gramów
  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 szczypty
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 4 szczypty
  • kminek
  • woda - 1 litr

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  3. Podsyp mięso mąką, dodaj kostki Knorr, czosnek, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  4. Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  5. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  • 3
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    3.Podsyp mięso mąką, dodaj kostki Knorr, czosnek, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    4.Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 5
    Gulasz po węgiersku - VIDEO
    5.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos leningradzki II, Przepis z sos brokulowy, Twarożek ziołowy, sałatka z brokułami i tuńczykiem, Sos ogórkowy z zasmażką, Przepis z przepis na kluski ś, Galaretkowe witrażyki, Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku, Zupa grochowa, chleb pi, szpinak tradycyjny, Wołowina w marynacie klasycznej , obiad z krewetek, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Quesadille z opiekaną fasolą, Przepis z salatka wegetarianska, Zupa kalafiorowa, Papryka, Zupa z soczewicy, Przepis z kotleciki z jajek i ryżu, Zupa włoska Stracciatella, zupa shreka, z masą, Ryba po grecku, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, zupa bulgarska, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Babka kawowa z lodami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z sałatka z kraba, Gulasz, Szpinak, Grecki sos do ryby, zapiekanki z pieczarkami i serem, Zapiekanka rodzinna, Aperitif z anyżówki, Przepis z wykwintne zupy, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Makaron z krewetkami i sezamem, Zapiekanka meksykańska, puszki czerwonej fasoli, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Kaczka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Ryba, Sałatka ze szpeclami, Przepis z ryz przepisy, Kurczak, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Cannelloni z kremowym szpinakiem , Schab, puszyste na, Przepis z jak gotowa ry, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z przepisy na rybę, Kurczak w winnej galarecie, Pieczone udka z boczkiem, mięso mielone z jajkiem, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pstrąg, Pikantne muffinki z niespodzianką, Naleśniki, Zupa krem