Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - składniki:

  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 4 ziarna
  • kminek - 1 szczypta

Gulasz po węgiersku - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy tłuszcz się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  3. Podsyp mięso mąką, dodaj kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  4. Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  5. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy tłuszcz się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  • 3
    Gulasz po węgiersku
    3.Podsyp mięso mąką, dodaj kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Gulasz po węgiersku
    4.Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 5
    Gulasz po węgiersku
    5.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki, FLACZKI !!!, Zupa cebulowa Buni, Makaron z sosem śmietanowym, marynata do udek z kurczaka, Zupa z soczewicy, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Żeberka w grzybowym sosie, Sałatka grecka, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, surowy boczek faszerowany, kurczak paski, Łosoś, knorr placki, Pierogi z jagodami, Schab, Sałatka kebab - VIDEO, Pieprz i sól, Świąteczny sos mole, Przepis z ryba cytryna, Przepis z kotlety z jajkami, Przepis z pierś z kurczaka w mące, Przepis z mintaj pieczony w piekarniku, Przepis z makaron z t, pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Sałatka z porów, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Sznycelki z królika, risotto warzywami, Parówki w cieście francuskim z salami i papryką , Przepis z obiad z ryżem, Kapuśniak ze świeżej kapusty, Zupa ziemniaczana zabielana, Zupa pomidorowa, Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli, Kluski , Dania z makaronem, Zupa z dyni, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zupa gulaszowa z papryką , Przepis z ser sałatkowy, przyprawy do kapuśniaka, Przepis z kuchnia tv pl cukinia, Omlet z grillowanym bakłażanem, Słodkie węgierskie knedle ze śliwką, Sos czosnkowy , Pasta z orzeszkami ziemnymi, Soczewica po arabsku, Sałatka z porów, Bigos, Zupa grochowa, Torcik z wafli, Przepis z gotowane ziemniaki, Dynia, Potrawka z kurczaka, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Gyros, Przepis z sałatka na grilla z pomidorów i serem feta, Przepis z pierś z kurczaka z kurkami, Sałatka z brokułów i kalafiora, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, zapiekanka warzywa ser, Sałatka grecka z fetą