Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - składniki:

  • wołowina - 600 gramów
  • boczek wędzony - 300 gramów
  • woda - 1 litr
  • ziemniaki - 300 gramów
  • cebula - 300 gramów
  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki

Gulasz po węgiersku - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy tłuszcz się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały, dodaj słodką paprykę a następnie wszystko podsyp mąką, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która nada daniu wyrazisty smak, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  3. Zalej 700 ml wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  4. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy tłuszcz się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały, dodaj słodką paprykę a następnie wszystko podsyp mąką, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która nada daniu wyrazisty smak, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 3
    Gulasz po węgiersku
    3.Zalej 700 ml wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 4
    Gulasz po węgiersku
    4.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: