Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - składniki:

  • wołowina pokrojona w kostkę (1x1cm) - 600 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę - 300 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki pokrojone w małą kostkę - 300 gramów
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 300 gramów
  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 4 ziarna
  • kminek - 1 szczypta

Gulasz po węgiersku - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  3. Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  4. Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  5. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  • 3
    Gulasz po węgiersku
    3.Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Gulasz po węgiersku
    4.Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 5
    Gulasz po węgiersku
    5.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Zapiekanka Ziemniaczana ze śmietaną, Ryż, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Gołąbki, Szpinak, Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską, Kotlety, Kanapka warzywna , Pasta jabłkowa z selerem naciowym, Spaghetti z tuńczykiem, Zupa pomidorowa, Gołąbki z młodej kapusty w pomidorach, Tortilla, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Spaghetti z tuńczykiem, Smaczna marchewka z boczkiem, pasty wloskie, Przepis z lody z maszyny, obiad knorr, Kanapka dla dzieci "Sowa", Zupa z pieczonego bakłażana, Przepis z ser pleśniowy gorgonzola, makaron z makaronem, Kurczak, Chłodna sałatka, Wieprzowina po chińsku z makaronem, Makaron z pomidorami i mascarpone, Jajka, Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli, Przepis z papryki zielonej, Przepis z parówki w sosie pomidorowym, przepisy ryba gotowana, Gulasz po węgiersku - VIDEO, wołowa, gulasz po cygańsku, Przepis z śniadanie, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny, Kanapka dla dzieci "Myszka na twarożku", Musaka, Dip bananowy, Grzybowa z kaszą i ziemniakami , Twarogowo-cynamonowe kuleczki, Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym, obiad z kopytkami, Przepis z garnki do gotowania zupy, Zupa jarzynowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Grillowane żeberka wieprzowe, Sałatka z kurczakiem i ryżem, sałatka bezmięsna, Sałatka kebab - VIDEO, mieso drobiowe, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, grzanki knorr, Śledzie, Golonka duszona po chińsku, Przepis z z sałatą, Przepis z piersi z kurczaka z dipem, cukinia z pomidorami i serem, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Papryka, Pierś z kurczaka pieczona