Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - składniki:

  • wołowina - 600 gramów
  • boczek wędzony - 300 gramów
  • woda - 1 litr
  • ziemniaki - 300 gramów
  • cebula - 300 gramów
  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki

Gulasz po węgiersku - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy tłuszcz się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały, dodaj słodką paprykę a następnie wszystko podsyp mąką, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która nada daniu wyrazisty smak, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  3. Zalej 700 ml wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  4. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy tłuszcz się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały, dodaj słodką paprykę a następnie wszystko podsyp mąką, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która nada daniu wyrazisty smak, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 3
    Gulasz po węgiersku
    3.Zalej 700 ml wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 4
    Gulasz po węgiersku
    4.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przepis smazona ryba, Serowy szpinak , Grzanki z ratatują, potrawy bez miesa, Kebab, Łosoś w skorupce z ciasta francuskiego, Sos Harissa, Gołąbki, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sałatka gyros z kurczaka, Sos brokułowy, Ogórek, Zupa fasolowa, sałatka z grillowanym schabem i oliwkami , Tłusty czwartek, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zupa pieczarkowa, Suflet lodowy, Przepis z chili przyprawa, Sos Harissa, Kapuśniak staropolski , piersi z kurczaka z warzywami -, Przepis z zapiekanka z tartych ziemniakow, Sos beszamelowy , Przekąski, Ryba po grecku, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z łosoś wędzony ze szpinakiem, Przekąska pieczarkowa z grzankami., Sałatka Gyros, Bułeczki z pietruszką, przystawka z serami, Przepis z pieczarki pokrojone w ćwiartki, zupa grochowa z ziemniakami, Jajka, Placki, Zupa szczawiowa, Kotlety mielone z młodymi ziemniakami , Przepis z obiad pierś z kurczaka, Proste kotleciki z jajka, Pieczony pstrąg, Przepis z zapiekanka z makaronem kurczakiem, Przepis z fasolka ja, Przepis z eskalopki z polędwicy, Przepis z dania grillowe, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z ser domowy, Naleśniki doskonałe, Zupa szczawiowa, Tortilla 5 smaków, Sos pieczarkowo-cebulowy, Ekspresowe pełnoziarniste spaghetti z pomidorami i sezamem, jajko w sa, Lody owocowe, Przepis z sosy do pieczeni jasny, Przepis z makaron podsmażany, Łosoś, Przepis z puszyste placki z jablkami, Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, kukurydziane placki tortilla, Karp w galarecie, Naleśniki chińskie - VIDEO