Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - składniki:

  • wołowina pokrojona w kostkę (1x1cm) - 600 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę - 300 gramów
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki pokrojone w małą kostkę - 300 gramów
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 300 gramów
  • mąka pszenna - 80 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 4 ziarna
  • kminek - 1 szczypta

Gulasz po węgiersku - Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  2. Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  3. Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  4. Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  5. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ PO WĘGIERSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz po węgiersku
    1.Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
  • 2
    Gulasz po węgiersku
    2.Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
  • 3
    Gulasz po węgiersku
    3.Podsyp mięso mąką, dodaj Kostki paprykowe Knorr, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Gulasz po węgiersku
    4.Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
  • 5
    Gulasz po węgiersku
    5.Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS Z PAPRYKĄ KNORR

    Kostka do mięs z papryką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zupa grzybowa z mrożonych grzybów, Zapiekanka rodzinna, Przepis z sałatka z ziołami, Przepis z warzywa na obiad, Deser z lodów i smażonych truskawek, ogórki płaty, zapiekanka z parowkami, co z pieczarek, Pierś z kurczaka pieczona, Pierogi, Zupa grzybowa, Tortilla, Warzywne curry z ryżem, Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami, grill -kurczak, sos do potrawki z kurczaka, Gyros z kurczakiem, Sałatki, Wege spaghetti, Sałatka drób i winogrona, Zupa krem z kalafiora, Zupa Harira z ciecierzycą, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Rosół, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Przepis z zapiekanka rzymska, Bakłażan zapiekany w sosie pomidorowym, Przepis z kurczak duszony w warzywach, Dorsz zapiekany z sosem cytrynowym, Przepis z jajka warzywa, Sałatka Gyros, Polędwiczka z grzybami, Pasztet, Sałatka Gyros, ryby zapiekane w piekarniku, Grillowane udka imbirowe, kurczak curry z ryżem, Dynia, Zupa z soczewicy, Barszcz, Przepis z sałatka z makaronem i kurczakiem i ananasem, Sałatka z buraczkami i malinami , Koktajl z kokosu , Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Bolońskie penne z brokułami, Spaghetti z tuńczykiem, Sałatka gyros warstwowa, sałatka ze smażonym kurczakiem, TAPAS: Kalmary w sosie własnym, Lemoniada z arbuza, Zupa grzybowa, krem szparagowy, Golonka, Szaszłyk z baraniny po kaukasku , Sałatka kuskus z nuggetsami, ser zapiekany, Przepis z żeberka pieczone -, Przepis z szaszłyki marynata, Sosy, Przepis z ryba w warzywach i śmietanie, Pieczeń wieprzowa, Carpaccio z sałatką z kopru włoskiego, Sałatka Cezar - VIDEO, Pierś z kurczaka