Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać więcej ostrej papryki.

Gulasz węgierski - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • ostra i słodka papryka - 1 łyżka
  • majeranek suszony - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • woda - 600 mililitrów

Gulasz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  2. Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  3. Mięso zalej 600 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  4. Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz węgierski
    1.Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  • 2
    Gulasz węgierski
    2.Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  • 3
    Gulasz węgierski
    3.Mięso zalej 600 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  • 4
    Gulasz węgierski
    4.Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

plasterków żó, przepis na kaczke z piekarnika, Churros z sosem czekoladowym, Zupa z soczewicy, Nadziewane jajka, ser przystawka, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, Cieciorka po indyjsku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa grochowa, Przepis z sałatki ze szparagami, Sałatka z tuńczykiem, Zapiekanka z grzybów i boczku, Zapiekane risotto z kiełbasą, Żur na białej kiełbasie, Przepis z farsz mięsny do krokietów, Kaczka, Żurek, Schab, Przepis z sos z pieprzem marynowanym, Przepis z kurczak w oleju, Grillowany patison z kolegami, Żeberka - VIDEO, Karkówka, Przepis z gulasz z miesem, tradycyjny schabowy, Kotlet de volaille - VIDEO, Kanapki z pastą z wędzonej makreli , Lody waniliowe z truskawkami polane likierem, Zupa krem, Ziemniaki, Zupa krem z kalafiora, Wegetariański omlet, Gyros, kurczak z pomarańczami, pierś z kurczaka duszona w marchwi, Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu, Przepis z sos z serka topionego przepisy, Przepis z fix makaron, Zapiekanka z ziemniakow, ziemniaki w winie, smaczne ryby, placki ziemniaczane po zbójnicku, Kotlet de volaille - VIDEO, Bigos - VIDEO, Placek po zbójnicku wersja 1, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z gs nadziewana, zapiekanka z ziemniaka i, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Roladki z kurczaka z szynką i serem, Bigos domowy, Ratatuja z mięsem mielonym, jabłka zawijane w ciasto, Bawarski kąsek, Pieczeń, Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym, Przepis z zalewa do ryby w occie, Kanapki z salami “Miś uszatek”, Potrawka z kurczaka, Ryż Prawdziwie Chiński, Potrawy wigilijne, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem