Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać więcej ostrej papryki.

Gulasz węgierski - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • ostra i słodka papryka - 1 łyżka
  • majeranek suszony - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • woda - 600 mililitrów

Gulasz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  2. Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  3. Mięso zalej 600 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  4. Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz węgierski
    1.Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  • 2
    Gulasz węgierski
    2.Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  • 3
    Gulasz węgierski
    3.Mięso zalej 600 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  • 4
    Gulasz węgierski
    4.Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatka z kaszą kuskus -, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Sos owocowy, Polędwiczki, ziemniak zapiekany, Filety z łososia na parze, Chłodnik ogórkowy, Świąteczna sałatka ziemniaczana , Sos beszamelowy , Karp w szarym sosie, Cielęcina duszona w maślakach , Przepis z makaron na obiad z sosem, mielone w sosie, Czekolada po meksykańsku z kremówką, Ryba po grecku, Rosół, Przepis z kotlet pl -, RAFAELLO, Golonka, Kaczka, kurczak al, Sałatka cytrusów i cebuli, Mięsne kulki z niebieskim serem , Przepis z zielona papryka, Przepis z smażony makaron na patelni, Kogutki – kluski z makiem, kuchnia wloska makarony, sałatka z łososiem i sałatą lodową, Pyzy z mięsem pachnące tymiankiem, przyprawy grill, Przepis z ciasto jo, Mielone, Pieczone warzywa z serem feta i pestkami dyni, Zapiekanka rodzinna, Ryba morska z grilla, Placki, Sałatka z porów, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z łosos, Pasta z awokado, Brokuły, Przepis z sos z grzybami, Pizza - przepis na puszyste ciasto, Zapiekanka śląska, pierś z kurczaka danie główne, Przepis z farsz do tortilli, ugotowani - desery - -, Zupa gulaszowa, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z dania główne bezmięsne, Sałatka grecka, Warzywa, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Sałatka z brokułami - VIDEO , Potrawka z perliczki z winogronami, borowikami i kasztanami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , kurczak z pomarańczami, Szybki obiad, Przepis z co podawac do grilla, Pierś z kurczaka z orzechowym farszem , Gulasz po polsku - VIDEO, Szpinak, Sos czosnkowy