Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gulasz węgierski - składniki:

  • kminek - 1 szczypta
  • majeranek suszony - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec - 1 łyżka

Gulasz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i pokrój w grubą 2 centymetrowa kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  2. Na rozgrzanym smalcu przesmaż cebulę ze słodką sproszkowana papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  3. Mięso zalej 600 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  4. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw majerankiem, ostrą papryką, kminkiem oraz solą, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz węgierski
    1.Mięso umyj i pokrój w grubą 2 centymetrowa kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  • 2
    Gulasz węgierski
    2.Na rozgrzanym smalcu przesmaż cebulę ze słodką sproszkowana papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  • 3
    Gulasz węgierski
    3.Mięso zalej 600 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  • 4
    Gulasz węgierski
    4.Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw majerankiem, ostrą papryką, kminkiem oraz solą, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak jajko, Gyros, Przepis z MAKARON PO AMERYKANSKU, Przepis z zupa krem z brokulow, Przepis z karkowka nadziewana, pasta do jaj, Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami, Bigos, Warzywa, Przepis z sałatka kurczak kapusta pekińska sos czosnkowy, Żur wigilijny z grzybami, Przepis z indyk papryka, Zupa brokułowa, Kurczak, Pasta włoska z wędzonego śledzia, Nadziewańce chałwą z ciecierzycy , sos do salatki gyros, Pasta mięsna, Grillowany pstrąg , Pieczeń, Przepis z sałatka z pora z rodzynkami, Kapusta kiszona duszona, Przepis z mieso mielone sos, Zupa pomidorowa, Zupa pieczarkowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pikantna sałatka, Barszcz biały chrzanowy , Sałatka grecka z fetą, Szaszłyki z boczkiem na grilla , Placki, Biały sos, Zupa grochowa z pęczakiem, Pikantny dorsz w cieście, Przepis z z ryżu, Przepis z sos z białego sera, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z cukier brązowy, pierś z kurczaka w woreczku, Kaczka, Przepis z BABKA NA OLEJU, Ryż mango, Zupa z dyni, Przepis z tako meksykańskie, Ryż smażony z warzywami, Kapusta z grochem, Zapiekanka z mięsem, Sałatka grecka, Sałatka z karczochów ze szparagami i serem Haloumi - VIDEO, Przepis z kluski i mieso, Zupy, Przepis z sałatka z makaronem kokardki, Śledzie, Zapiekanka rodzinna, groszek konserwowy, Przystawki, Obiad, Żurek z jajkiem, Sklarowane masło Ghee, Przepis z białą kiełbasę, Makaron w sosie pomidorowym z ziołami , Pierogi z drobiem i suszonymi pomidorami , Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , Szaszłyki z kurczaka na grilla