Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać więcej ostrej papryki.

Gulasz węgierski - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • ostra i słodka papryka - 1 łyżka
  • majeranek suszony - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • woda - 600 mililitrów

Gulasz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  2. Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  3. Mięso zalej 600 ml wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  4. Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz węgierski
    1.Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  • 2
    Gulasz węgierski
    2.Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  • 3
    Gulasz węgierski
    3.Mięso zalej 600 ml wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  • 4
    Gulasz węgierski
    4.Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z obiad w pół godziny, Przepis z kuchnia polska, Zupa cebulowa, Przepis z łosoś dania główne, Przepis z pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, Ciasto półkruche, Chiński Knorr , Pieczarki duszone w białym winie, Aromatyczne bakłażany, Surówka z kapusty pekińskiej, Lasagne, Przepis z kapusta włoska, udziec wołowy, Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym, Pierś z kurczaka, Sałatka grecka, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Przepis z sałatka z wołowina, żeberka pieczone -, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Wołowina w galarecie, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przekąski, Kopytka serowe, Dipy, kurczak w czosnku, ciasta sa, Przepis z zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Szybka karpatka, Zupa tajska z kurczakiem, Czerwony kisiel, Obiad, zapiekane ziemniaki w piekarniku, Przepis z zupa z mrożonego szpinaku, Risotto, Sos włoski do spaghetti, Sałatki z kurczakiem, Zupa z parówkami, Pożywna sałatka makaronowo – warzywna, Kotleciki keftedes, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Schab w pięciu smakach, Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem, sałatki z paluszków krabowych-, duża cebula, pieczone pałki z kurczaka, Rosół, Zupa z soczewicy, Sos vélouté, Pierogi leniwe z wanilią , Przepis z makarony z sosem c, Chili con carne z hiszpańską kiełbasą chorizo , sałatka z pomidorów z mozzarellą, sałatka włoska z mozzarellą, Ryba po grecku, Ryż smażony z warzywami, Lasagne, Sałatka kurczak w zaroślach, Indyk, Zupa jarzynowa