Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gulasz węgierski - składniki:

  • kminek - 1 szczypta
  • majeranek suszony - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec - 1 łyżka

Gulasz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i pokrój w grubą 2 centymetrowa kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  2. Na rozgrzanym smalcu przesmaż cebulę ze słodką sproszkowana papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  3. Mięso zalej 600 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  4. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw majerankiem, ostrą papryką, kminkiem oraz solą, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz węgierski
    1.Mięso umyj i pokrój w grubą 2 centymetrowa kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  • 2
    Gulasz węgierski
    2.Na rozgrzanym smalcu przesmaż cebulę ze słodką sproszkowana papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  • 3
    Gulasz węgierski
    3.Mięso zalej 600 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  • 4
    Gulasz węgierski
    4.Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw majerankiem, ostrą papryką, kminkiem oraz solą, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto z wiórkami kokosowymi, Leczo - VIDEO , Chiński Knorr , Naleśniki, Gulasz, Bolońskie penne z brokułami, Kapusta z grochem, Słodka Crema Catalana, danie obiad, Pierś z kurczaka, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Zrazy zawijane , makarony w pomidorach, Sałatka na koktajl, Chińskie sajgonki, Przepis z mieso mielone zapiekane w piekarniku, Kotlety, Sałatka z groszkiem , Proste kotleciki z jajka, Lody waniliowymi Carte d’Or z mango i marakują, sałatka ser szynka, sałatka makaron słonecznik, Klasyczna zupa rybna z małżami, Bigos, obiad z piersia kurczaka, Smażone ziemniaki z dipem dyniowym , paluszki surimi, Tortilla, Zapiekanka Gyros , Sos kurkowy - VIDEO, Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą, Warzywne curry z ryżem, zupa z marchewki, Łosoś, Zapiekanka ziemniaczano – wołowa, Sałatka Gyros, szynka faszerowana, Kotlety z kurczaka z białego wermutu, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Warzywne curry z ryżem, Zupa pieczarkowa, Przepis z obiad z pomidorów, Przepis z makaron z serem i kurczakiem, Przepis z mięso i kasza gryczana, Łosoś po japońsku z wasabi , Indyk, Quesadilla z papryką i chilli , Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Sałatki z kurczakiem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z Losos wedzonym, Tłusty czwartek, Placki, sałatka kapusta pekińska, Udka, sos do tostów, Przepis z karp pieczony w piekarniku, Przepis z sosy z rukoli, miesa na zimno, Pieczeń z indyka na słodko, Zupa Harira z ciecierzycą, marynata do schabu, Rolada ziemniaczana