Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gulasz węgierski - składniki:

  • kminek - 1 szczypta
  • majeranek suszony - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec - 1 łyżka

Gulasz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i pokrój w grubą 2 centymetrowa kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  2. Na rozgrzanym smalcu przesmaż cebulę ze słodką sproszkowana papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  3. Mięso zalej 600 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  4. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw majerankiem, ostrą papryką, kminkiem oraz solą, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz węgierski
    1.Mięso umyj i pokrój w grubą 2 centymetrowa kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  • 2
    Gulasz węgierski
    2.Na rozgrzanym smalcu przesmaż cebulę ze słodką sproszkowana papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  • 3
    Gulasz węgierski
    3.Mięso zalej 600 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  • 4
    Gulasz węgierski
    4.Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw majerankiem, ostrą papryką, kminkiem oraz solą, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gęś z suszonymi owocami, marynata piers, Przepis z kotlet w jajku, Zupa jarzynowa, Ciasto naleśnikowe razowe, Kurczak na ziołowo, Domowe frytki z salsą pomidorową - VIDEO, Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika, Przepis z gulasz z fix, Przepis z pierś z kurczaka marynowana, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z stek poledwica wolowa, Sałatka Gyros, smażony banan, Kluski twarogowe, Karp w galarecie, Potrawka z kurczaka, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Pikantne sakiewki, Sałatka Nicejska, Sos supréme, Chiński makaron z orzechami , Przepis z makaron ryzowy salatka, Babeczki z cukinii, Pierś z kurczaka z kokosem, Śledzie, Pstrąg, mięso mielone w cieście francuskim, Kluski , Rolada cappuccino, TAPAS: Nadziewane pieczarki, Przepis z makaron sos napoli, Sałatka z sosem musztardowym, Schab, Papryka, Zupa grochowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z słoik, Kuchnia polska mięso, Kalafior, Wywar z mięsa, makarony muszle, Ryba, Sałatka z sosem musztardowym, Przepis z obiad dieta, Obiad, Przepis z nowe zupy knorr, Kremowa zupa z dyni, Chińskie sajgonki, sałatka z prażonym słonecznikiem, Wątróbka duszona w sosie z cebulką, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami, drobny, Placki owsiane z warzywami, Przepis z spaghetti carbonara zapiekanka, Przepis z najlepsze mięso na szaszłyki, Grzybowe poduszeczki, kukurydza kurczak, Przepis z salatka knorr, Pikantne sakiewki, Zapiekanka Gyros , Żurek