Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać więcej ostrej papryki.

Gulasz węgierski - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • ostra i słodka papryka - 1 łyżka
  • majeranek suszony - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • woda - 600 mililitrów

Gulasz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  2. Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  3. Mięso zalej 600 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  4. Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gulasz węgierski
    1.Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
  • 2
    Gulasz węgierski
    2.Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
  • 3
    Gulasz węgierski
    3.Mięso zalej 600 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
  • 4
    Gulasz węgierski
    4.Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sosy, Tuńczyk w liściach herbaty, Łosoś, Sałatka Cezar - VIDEO, Kotlety cielęce mielone, duszone w śmietanie, SŁODKA BOMBKA :), Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , WARZYWA NA PATELNIĘ, sera żó, Szaszłyki z jagnięciny, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Fondue burgundzkie, SŁODKA BOMBKA :), sos brokulowy, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Przepis z delikat uniwersalny knorr, SER TY, sosy z smietana, Przepis z mieso z jajkiem, Przepisy świąteczne, Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego, Ryba z ryżem i pomidorami, ryby warzywa, Przepis z ciasta desery, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, mozzarella, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Przepis z kuchnia ryby, Smażony kurczak z kukurydzą i curry , schab smażony, Zapiekanki, Przepis z mrożony groszek, Sałatka Gyros, Przepis z czerwona soczewica, Parówki po indyjsku, Zapiekane kanapki z szynką i serem , Salsa, Kutia, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Carbonara, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z pieczeń z karkówki, Przepis z sałatka z makreli wędzonej, Ryba po grecku, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Makaron z sosem brokułowym, Zapiekanka na gotowym cieście, Sos beszamelowy , Przepis z pieczona karkówka w piekarniku, ROLADA SZPINAKOWA, Warzywa w cytrynowej marynacie, obiad bezmiesne, Przepis z smaczny p, Rurki w sosie pieczarkowym z suszonymi pomidorami - VIDEO, Chrupiące kalmary z ryżem, Tłusty czwartek, Bigos - VIDEO, Karkówka, Zapiekany makaron z jabłkami, zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Spaghetti , Sałatka z porów, Lasagne