Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wegierski

Gulasz wegierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: bernika

Gulasz wegierski - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 700 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 1 szklanka
  • bulion drobiowy - 1.5 litrów
  • 1 listek laurowy - 1 sztuka

Gulasz wegierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  2. Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  3. Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  4. Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WEGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kalmary ze szpinakiem, Przepis z naleśniki bez mleka -, dania z ziemniaków gotowanych, kuchnia zimna przepisy, Ryż, kaczka pekińska, Kanapka hawajska , Placki, Przepis z ryba smażona mintaj, Sos a la Rakoczy, Zupa pomidorowa, Sałatka z truskawkami na słodko, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Farfalle z serem i szpinakiem , Sałatki z kurczakiem, Warzywa zapiekane pod beszamelem, Zupa jagodowa, Sałatka piknikowa ze szparagami, Przepis z danie na obiad z szynki, Przepis z szpinak w sosie śmietanowym, kapusta młoda podsmażana, kuchnia polska śledzie, Przepis z masy do ciast, Zupa cebulowa, Przepis z krewetki curry, Zapiekanka Gyros , makaron z kurczak, Szybkie bitki wieprzowe z musztardą, Sałatka z porów, Kanapka włoska , Kapusta z grochem, Zapiekanka Gyros , Rolada z papryką, Karkówka, Kebab w kajzerce, Krupnik tradycyjny, Dania z makaronem, Salsa, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, Cebule faszerowane , świąteczny obiad, Bruschetta z pomidorami, Kebab z grilla , Barszcz biały, Sałatka z brokułami i jajkiem, Obiad, np mięsne, Zupa gulaszowa, Placki z sosem tzatziki i wędzonym łososiem, Przepis z pierś ze szpinakiem i serem, Pierniczki Choinkowe, Przepis z roztrzepane jajka, sos słodko kwaśny do kurczaka, Zapiekanka po rzymsku, Sałatka z krewetkami i winogronem, sos pomidorowy z ziolami, Makaron z sosem borowikowym po włosku, Pierś z kurczaka, Przepis z danie z cukinii, Sałatka gyros z kurczaka, mięso mielone w piekarniku, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem