Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wegierski

Gulasz wegierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: bernika

Gulasz wegierski - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 700 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 1 szklanka
  • bulion drobiowy - 1.5 litrów
  • 1 listek laurowy - 1 sztuka

Gulasz wegierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  2. Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  3. Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  4. Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WEGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Młoda kapusta z koperkiem , Wigilijna czarna kapusta ., mieso schabowe, Przepis z ryba gotowana w mleku, Kurczak piersi z kurczaka, Ziemniaki zapiekane w ziołach, kuchnia polska gotowanie, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Mule z trawą cytrynową i bazylią, Przepis z ja cukinia, Przepis z mieso w ciescie, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, sałatka na grilla z pomidorów, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Makaron ze szpinakiem i bazylią , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sos beszamelowy , Zapiekanka rodzinna, ziemniaki w ziołach, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Sos czosnkowy , Przepis z lasagne z mięsem mielonym, Kofta z sosem czosnkowym, Ratatuj z soczewicą, Szaszłyki z mięs mieszanych, Shoarma czosnkowa , Leczo, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa kalafiorowa, Tortilla, łosoś dzwonki, Przekąski, Słodko-ostra sałatka z kurczaka, sosy do pierogów, Zupa pieczarkowa, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pierogi z jagodami, Zupa koperkowa, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z pieczony filet z ryby, Słodkie bawarskie naleśniki, ryba z warzywami na patelnie, Przepis z cebula duża, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z salatka z makaronem chinskim, Sałatki, roladki z wołowiny, Pieczony mus czekoladowy z lodami , Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Przepis z farsz meksykański, Rosół, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z świeży tymianek, Cytryna, Przepis z mięso mielone z indyka, Gyros, Adzymka, Sałatka z tuńczykiem i papryką, Jajka, Karkówka, kotlet jajeczny, Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli