Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wegierski

Gulasz wegierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: bernika

Gulasz wegierski - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 700 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 1 szklanka
  • bulion drobiowy - 1.5 litrów
  • 1 listek laurowy - 1 sztuka

Gulasz wegierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  2. Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  3. Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  4. Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WEGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krem brokułowy, Przepis z Kurczak marynata, Gołąbki, Mazurek, Zupa ogórkowa, Bigos - VIDEO, Przepis z naleśniki bez mleka -, Żeberka, kurczak cukinia, Fritatta z szynką, Farsz do pierogów ruskich, Ziemniaczano-serowe knysze, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Ekspresowy Barszcz Ukraiński, Warzywa, Tortilla, Przepis z zupa w chlebie, Przepis z zupa z młodych buraczków, Zapiekanka z makaronu - VIDEO, Szybkie ciasto z truskawkami, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Sałatka do obiadu, Wołowe steki z szynką, Sos grzybowy, Przepis z czarna oliwka, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), łopatka, mieso boczek, Schab, naleśnikowe motylki, Przepis z zapiekanki warzywne, Pomidorowy winegret, Zapiekanka po rzymsku, Placek drożdżowy z rabarbarem, Smażone ziemniaki z dipem dyniowym , zu szparagowa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Zupa pomidorowa, wieprzowina po seczuańsku, Przepis z posiekany szczypiorek, Klopsiki rybne z miruny w sosie borowikowym , Sałatka warzywna z tuńczykiem, Gyros, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka pomidorowa do mięs , Jaja w skorupkach z pieczarkami, pieczen wolowa z piekarnika -, kurczak po meksykańsku, Lasagne drobiowa, Pstrąg, Przepis z Sałatka z owoców, Kalafior, Zupa z dyni, cienki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z zupa krem z brokułami, sosy z gotowanego mięsa, Szybka karpatka, jAJKO ZAPIEKANE, Salsa, Pierogi z jagodami, Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami, Pasztet, Placek drożdżowy z rabarbarem