Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wegierski

Gulasz wegierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: bernika

Gulasz wegierski - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 700 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 1 szklanka
  • bulion drobiowy - 1.5 litrów
  • 1 listek laurowy - 1 sztuka

Gulasz wegierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  2. Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  3. Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  4. Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WEGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

LAZUR, Zupa po arabsku , Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami, Przepis z salatki z kurczaka i papryka, spaghetti ugotuj al dente, Karp, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zupa szczawiowa, Wigilijna czarna kapusta ., Pierogi z jagodami, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Makaron z sosem śmietanowym, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, przepisy z suszonymi grzybami, Kurczak maharadży, Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych, Zupa pieczarkowa, Przepis z mięso mielone pieczarki, Ryba po grecku, Sariel - kapusta z grochem, bakłażan w miodzie, nerki wieprzowe, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Ogórek, Zapiekanka z ziemniakow, Chińskie sajgonki, Kaczuszka z jabłkami, Polędwiczki a la gyros, sosy do schabu pieczonego, Męskie placki, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Potrawka z kurczaka, Sałatka grecka, Przepis z kurczaka w calosci, pieczone podudzia kurczaka, Sałatka grecka, Znakomity szczupak w koszulce z boczku, Brokułowe talarki, Przepis z jogurt naturalny sos, obiad skrzydelka z kurczaka, Spaghetti a la carbonara, Gołąbki z rybą, zrazy z mięsa mielonego, Gdański gulasz cielęcy , pieczarkowa, Wędzony łosoś z chrzanem i blinami, Zupa ogórkowa, Szybki obiad, Karczochy z krabami i groszkiem, Margherita, Bigos, Przepis z krążki, Pieczeń, Przepis z zrazy duszone w garnku, mielona słodka papryka, Ryba, Przepis z sosy bolognese, Sos czosnkowy , Mintaj z beszamelem, sajgonki z mięsem, Przepis z ciasto ryby, Porowe roladki