Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wegierski

Gulasz wegierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: bernika

Gulasz wegierski - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 700 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 1 szklanka
  • bulion drobiowy - 1.5 litrów
  • 1 listek laurowy - 1 sztuka

Gulasz wegierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  2. Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  3. Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  4. Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WEGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z karkówkA Z ZIEMNIAKAMI, Aromatyczna pasta z makreli, Meksykańskie placki fajitas z warzywami, Sałatka Gyros, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Polędwiczka z grzybami, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Soczysty kurczak po seczuańsku , Kaczka, piersi z kurczaka nadziewana serem, Sosy, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka po rzymsku, groszek makaron, Przepis z amerykańskie żeberka z grilla, Cytrynowe ciasto na podwieczorek, sałatka z sałatą rzymską, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Śledzie, Barszcz, Placuszki z cukinii, Bruk z łososia z winem ziołowym, Przepis z losos pieczony z serem, Babeczki marchewkowe, ciasto w-z,, Przepisy świąteczne, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Carbonara, Placki ziemniaczane, Krewetki z makaronem, Pizza z papryką i pomidorami, Przepis z risotto z kurczakiem, makarony z udkiem z kurczaka, smażone grzyby, Przepis z przepisy na fileta z kurczaka, Ryba po grecku, Przepis z pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Ciasto na pizze, kanapki przystawki, Sałatka z kapustą pekińską, Ogórek, Przepis z makaron z t, Ostre chili z czipsami tacos, ryż z wo, Zupa jarzynowa, Przepis z pierś z kurczaka kieszonki, Wyśmienita sałatka z makaronem, Żurek, Pączki błyskawiczne, Przepis z sałatka na ostro, Pasta oliwkowa z twarogiem, Sałatka arabska, Sezamowy kurczak, Kocia lasagne , Klopsiki z pieczarkami, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Spaghetti z sosem dyniowym, Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami, Zupa gulaszowa, Zupa pieczarkowa, Przepis z sałatka rukolą, Przepis z kalafior z sosem czosnkowym, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, obiad seler naciowy