Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wegierski

Gulasz wegierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: bernika

Gulasz wegierski - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 700 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 1 szklanka
  • bulion drobiowy - 1.5 litrów
  • 1 listek laurowy - 1 sztuka

Gulasz wegierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  2. Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  3. Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  4. Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WEGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy, Przepis z Jogurt naturalny, Ciasto półkruche, Przepis z zupa z groszkiem ptysiowym, łosoś knorr, Aksamitny krem szparagowy, Sosy, mieso smazone na patelni, Przepis z filety z ryby na obiad, Przepis z kuchnia uk, Krupnik, Kosmiczne ślimaki, tuńczyk w puszce, Antrykot gotowany w galarecie, Przepis z ser biały, Ryba po Grecku, Przepis z kurczak ugotowany, Gołąbki, Zapiekanka z ziemniakow, Świderki z krabami, Wieprzowina z koprem włoskim, Ziemniaczana zapiekanka z serem, Carbonara, Sałatka grecka, polędwiczki wieprzowe smazone, Sos włoski do spaghetti, Lasagne drobiowa, Przepis z sos do schabowego, ryż do obiadu, Kalafior, Sałatka serowa, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, zapiekanki z ziemniaków, Przepis z placki z maki, Sałatka z brokułami i jajkiem, Kawiorowe kąski, Bigos, Tajska zupa curry z kurczakiem, cebula duża, Ziemniaki, Przepis z salatka polska, Przepis z sałatki z mozzarella, Spaghetti bolognese z warzywami , Pierś z kurczaka na szybko, Surówka z kapusty pekińskiej, Pierś z kurczaka pieczona, schab pieczony w piekarniku, Zupy, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Sałatka z tuńczykiem, Potrawy wigilijne, cielecina, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Wieprzowina vindaloo, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami - VIDEO, Wstążki z kurczakiem i papryką , Smażone kalmary, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Naleśniki faszerowane, Naleśniki, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Risotto, Sos grzybowy po mojemu