Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wegierski

Gulasz wegierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: bernika

Gulasz wegierski - składniki:

  • łopatka wieprzowa - 700 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 1 szklanka
  • bulion drobiowy - 1.5 litrów
  • 1 listek laurowy - 1 sztuka

Gulasz wegierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.
  2. Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.
  3. Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.
  4. Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ WEGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara walc oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać listek laurowy, do smaku pieprz, zalać wszystko bulionem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok godziny.

2

Proszek z zupy węgierskiej Knorr wymieszać z 250ml zimnej wody.

3

Gdy szybkowar odpuści wlać do zupy węgierską mieszankę, dodać szpinak i gotować razem zupę przez 10 minut.

4

Ryz ugotować na sypko. Na talerze dać porcje ryżu, wlać zupę gulaszowa i podawać.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tacos, Sałatka grecka z fetą, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Parówki w cieście serowym, Sałatka z krewetkami, do ziemniaków, obiad z ryby, Mielone, Szarlotka tradycyjna, Przepis z naleśniki bez mleka -, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z mieso z piekarnika, leczo z cukinii z kielbasa, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, skrzydelka z grilla, Jajka faszerowane pieczarkami, mielone kotlety rybne, Ratatui a’la Gousto, Śmietanowy kurczak ze szpinakiem, marynata do skrzydełek, Przepis z sojowe, Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami, Obiad ryż z warzywami, Ogórek, świeży szpinak sałatka, Szaszłyki z piersi kurczaka, Kocia lasagne , bomba malinowa, Pasta koperkowo-jajeczna, Indyk, Dynia, Szaszłyki orientalne, Makaron, Przepis z sałatki z ryżem, Zupa cebulowa, Kebab, Polędwiczki, bomba malinowa, Pieczeń, Zupa pomidorowa, Gyros z kurczakiem, mięso mielone pieczarki, Przepis z gulasz angielski, Naleśniki, placek węgierski - -, Papryka faszerowana ryżem i mięsem, Grillowane ziemniaki cebulowe, Kebab w kajzerce, Kasza, desery w pucharkach, Przepis z kurczak curry z makaronem, Zupa szczawiowa, Surówka z kapusty pekinśkiej, Zapiekane parówki , Przepis z ryż z kurczakiem, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Schab nadziewany rodzynkami, Zupa krem, Kuskus z wołowiną, Samfaina, sos z wołowiny, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO