Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz z dziczyzny - składniki:

  • mięso z udźca sarny - 300 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia - 1 sztuka

Gulasz z dziczyzny - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
  2. Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
  3. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
  4. Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z DZICZYZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

2

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

3

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

4

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, ryż z patelni, Gulasz po polsku - VIDEO, farsz ze szpinakiem, Złociste pałeczki z kurczaka, Sałatka gyros z kurczaka, Zupa jarzynowa, Zupa z soczewicy, Kosmiczne ślimaki, Lasagne, Sałatka makaroniada, Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, przystawki na grilla, grzanki do zup, Przepis z pieczona ryba z warzywami, Sałatki z makaronem, Pikantny grzybek, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , kielbasa i co, Piernik, Zapiekanka z łazanek i szynki, Przepis z kurczak-piers, Karp, Zupa grzybowa, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Przepis z zupa z dyni i ziemniaków, Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Aromatyczna tarta z fetą, Przystawki, makaron chiński, Kutia, Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym, marynata do pieczenia schabu, Indyk, sałatki z mięsem, Żeberka - VIDEO, farsz do naleśników, papryka mieso mielone, Sałatka z ogórkiem kiszonym, Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu, Placek drożdżowy z rabarbarem, koncentrat pomidorowy, Przepis z świeży tuńczyk, Makaron z sosem pomidorowym i serem, Mięsne kulki, Karp w galarecie, Kaczka, Carbonara, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Kalafior, Zapiekanka ziemniczana, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Grillowany kurczak na ostro, Kurczak na słodko, Quesadillas - VIDEO, Spaghetti z tuńczykiem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym, sałatki ryżowe, Zapiekanka makaronowa, Polędwiczki wieprzowe, sałata lodowa