Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz z dziczyzny - składniki:

  • mięso z udźca sarny - 300 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia - 1 sztuka

Gulasz z dziczyzny - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
  2. Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
  3. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
  4. Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z DZICZYZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

2

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

3

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

4

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Spaghetti z tuńczykiem, gotowany por, Przepis z na placki, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, sałatka z mieszanka sałat, Gyros, Zupy, Ciasto z kaszanką, Sałatka makaronowa z sardynkami, zupa pomidorowa z papryką, Sałatka Gyros, Przepis z mięso i kasza gryczana, sałatka kurczak pomidor makaron, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zupa grochowa, ryba na obiad przepisy, mieso mielone zapiekane w piekarniku, Przepis z ryby pieczone w folii, Przepis z obiad z sznycla z indyka, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Dorsz pieczony w folii, Bigos domowy, Lasagne, Pasztet, Przepis z sałatka z makaronem szynką i kukurydzą, Sos korniszonowy, warzywa z mięsem, Jesienna biesiada, Koktajl bananowy, Polędwiczki, Delikatny ryż z grzybami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Tłusty czwartek, Makaron z wędzonym kurczakiem, Flądra w sałatce , Sałatka warzywna z tuńczykiem, marynata do udek kurczaka, wołowina z kością, Zupa hrabiego Tyszkiewicza, Młode fasolki szparagowe w plastrach boczku, Zapiekanka Gyros , Bakłażan smażony na ostro, obiad z piersią z kurczaka, Gulasz, Przepis z potrawka z ryżu, Steki z karkówki z leśnymi grzybami, Przepis z obiad ciasto francuskie, Zupa z soczewicy, Roladki wołowe po bolońsku, Placki ziemniaczane, Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry, Potrawy wigilijne, Włoska sałatka z cieciorką, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Bigos, Przepis z zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z pieczony schab w rękawie, Kromki z maślanki, Dressing włoski, starty ser np parmezan