Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz z dziczyzny - składniki:

  • mięso z udźca sarny - 300 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia - 1 sztuka

Gulasz z dziczyzny - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
  2. Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
  3. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
  4. Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z DZICZYZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

2

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

3

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

4

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

rolada w ciescie francuskim, sałatki z ryżem, Zapiekanka z fetą i cukinią, Delikatny schab, Pierogi z jagodami, Przepis z oscypek pieczony, Potrawka warzywna, Przepis z Czekolada gorzka, Wielowarzywna surówka na zimę, szynka mielona, Zapiekanka praska, Zupa krem, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, szparagi biale, Przepis z grill kurczak, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Zapiekanka z łazanek, sojowe, Ryba, Spaghetti , Makaron z sosem śmietanowym, Ciasto na pierogi, Indyk, Przepis z plastry karkówki duszone, Gyros, Zapiekanki, Sznycle z indyka w polewie grzybowej, Naleśniki, kurczak w pięciu smakach przepis, Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Placki ziemniaczane, Zupa pomidorowa, Spaghetti bolognese na ostro, FLACZKI !!!, Łatwa sałatka grecka , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kaczka, Zupa pieczarkowa, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Szczupak z rodzynkami, sos sojowy przepis, Spaghetti Bolognese, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z bułka z, Przepis z Wino z kurczaka, smażone mi, Kieszonki z indyka z grzybami, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, ciasto na samosy, Żeberka - VIDEO, Sałatka Gyros, Przepis z smazona ryba przepis, sos mielone, maKARON CHINSKI, Kotlety z łososia w sosie beszamelowym, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z kurczak przepisy przepis, Udka, Bulion pomidorowy