Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz z dziczyzny - składniki:

  • mięso z udźca sarny - 300 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia - 1 sztuka

Gulasz z dziczyzny - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
  2. Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
  3. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
  4. Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z DZICZYZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

2

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

3

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

4

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatki z makaronem, Czosnkowa golonka, Śledzie, Smaczny makaron z filecikami anchois, Napój z limonki i trawy cytrynowej, przyprawy do kapuśniaka, Jajecznica z kiełbasą, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Potrawy wigilijne, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Faszerowane pomidory zapiekane z beszamelem, Łosoś herbaciany z mandarynkami, Zupa grochowa wigilijna, Bigos, Kocia lasagne , Przepis z pierś z kurczaka z kurkami, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z mieso mielone zapiekane, Placuszki ziemniaczane z wołowinką w sosie chrzanowym, Kanapki na imprezę z szynką, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, kuchnia tv pl cukinia, Sałatka grecka, Szpinak zapiekany z beszamelem, Kaczka, Sos marsala, Gyros, Przepis z sałatka ze świeżych ogórków, Przepis z na slodko, Sałatki z kurczakiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Ryba po grecku, Leczo z cukinii, Zupa hamburska, Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim, Gołąbki, Przepis z obiad z ryżem, Tortilla - VIDEO, Sałatka cytrusowa z imbirem, Leczo - VIDEO , Przepis z co do golonki, ser sałatkowy, Naleśniki mamusi Muminka, Klopsy gotowane na parze, dipy do kurczaka, Ciasto cytrynowe, Przepis z ryba cytryna, Przepis z zupa neapolitańska z serem, Karp w galarecie, Barszcz, Risotto z szynką i zielonym groszkiem, Zupa grzybowa, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Przepis z makaron z t, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z bulionetka knorra, Przepis z obiad z łososia, Zupa pomidorowa, Sos rosyjski, Sos beszamelowy , sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, kurczak piers, Kurczak po indyjsku