Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz z dziczyzny - składniki:

  • mięso z udźca sarny - 300 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia - 1 sztuka

Gulasz z dziczyzny - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
  2. Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
  3. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
  4. Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z DZICZYZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

2

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

3

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

4

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z nadzienia do nalesnikow, Pomidorowy krem ze śmietaną, Sałatki z makaronem, Przepis z ryż z patelni, Gangsterskie spaghetti po sycylijsku, Krupnik, Przepis z desery na s, Pierś z kurczaka, Ogórek, Sos „balatoński”, sałatka z jajkiem i sałatą, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, sałatka z ka, zupa serowa z serków topionych -, Eklerki z bitą śmietaną i polewą, Truskawkowy kieszonkowiec, Przepis z papryka mieso mielone, makaron z piersią z kurczaka, Zupa pomidorowa, Zupa szparagowo - szpinakowa , Przepis z co z pieczarek, sos do potrawki z kurczaka, Spaghetti Bolognese, Przepis z świeży tuńczyk, Polędwiczki w sosie grzybowym, Quesadillas - VIDEO, Maczanka grzybowa, Spaghetti z lodów czekoladowych, Kompot z malin, Sos beszamelowy , Rolada ziemniaczana, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kotlety z pomidorów, Kurczak z makaronem ryżowym, Ryba, Obiad, Przepis z koncentrat pomidorowy, Zapiekane małże , Przystawki, Przepis z farsz do naleśników, Lasagne, sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, gotowane piersi z kurczaka, Jajka, Przepis z sałatki ryżowe, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z zupa krem z porów, Sos z białego wina, Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem, Spaghetti z tuńczykiem, Potrawka z kurczaka, Spaghetti a la carbonara, marynata do pieczenia schabu, Kartoflanka z grzybowym smakiem , żółta fasolka szparagowa, Zupa z dyni, Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Karkówka stekowa, Przepis z sałatka z jajkami, Ryba po grecku, Orientalny kurczak z orzechami, Sałatki z kurczakiem, Szybkie faszerowane ziemniaki , Żeberka