Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz z dziczyzny - składniki:

  • mięso z udźca sarny - 300 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia - 1 sztuka

Gulasz z dziczyzny - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
  2. Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
  3. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
  4. Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z DZICZYZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

2

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

3

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

4

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Wołowina z orzechami, Kaczka, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, skrzydelka kurczaka, Udka, Zupa szczawiowa, podgrzybki duszone, Przepis z sos do tacos, Sałatka z buraków w śmietanie, Pierogi, obiad piersi kurczaka, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Pieprz i sól, Przepis z PO GRECKU, Kolorowa surówka zimowa, Pierś z kurczaka pieczona, Sałatki, dorsz zapiekany z warzywami, Schab w pięciu smakach, Fussili po prowansalsku, Ryba po kapitańsku, makaron z serami, Karp w galarecie, Warzywa, Zupa kalafiorowa, przepisy na ciepło, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Sataye z piersi kaczki, Przepis z Sezamowy, przepyszne okraglaczki, kasza z suszonymi grzybami, ogórki marchew do słoików, Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona, Sałatka makaronowa z serem, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Placuszki z cukinii, Kurczak po hiszpańsku z oliwkami , Gołąbki, Carbonara, Obiad, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, pasta z tunczyka, Przepis z zupa w chlebie, Rumiane penne ze szpinakiem, Pasztet, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Kalafior, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), hiszpańska kawa, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą, Gyros z kurczakiem, masa do ciasta, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, mieso na gulasz, grill wołowina, Kotlety jajeczne , Sielawy smażone z miodem i żurawinami , Sałatka z fetą i awokado - VIDEO , Przepis z świeże ogórki, kostka rosołowa wołowa, Pomidorowy sos do pizzy