Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gulasz z dziczyzny - składniki:

  • mięso z udźca sarny - 300 gramów
  • Fix Gulasz Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia - 1 sztuka

Gulasz z dziczyzny - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
  2. Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
  3. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
  4. Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z DZICZYZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

2

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

3

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

4

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos z ketchupu, Pasta z sera twarogowego, gulasz wegiersku, Wiosenne kanapki “Motylek”, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Wigilijna kapusta z groszkiem, Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami, Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, makaron bez mięsa, Przepis z kuchni przepisy, Pierogi, cukier, Przepis z chińskie sosy, polędwiczka, mięso z sosem tzatziki, Gorące rynki ., ciasto z pieczarkami, makarony szybko, Gulasz po polsku - VIDEO, Pieczeń barania faszerowana szynką, salatka-z-jajkiem, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z halibut wędzony, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Kocia lasagne , Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Przepis z suszony majeranek, ziemniaki ze sosem, Sarmale , Orzeżwiające pomidorki, Zupa ogórkowa, Pomidorowy sos do pizzy, Sałatki z kurczakiem, Ryż smażony z warzywami, Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem, Rurki w sosie pieczarkowym z suszonymi pomidorami , Przepis z Czekolado, Obiad, Papryka, Przepis z z ogorkow, Żeberka - VIDEO, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Jajka faszerowane sardynkami, Indyk, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Sałatki, zapiekanka z dynią i cukinią, jajka z piekarnika, Przepis z lisc laurowy, sałatka brokuły jajka szynka, Drobiowe roladki, Salsa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Apetyczne pstrągi marynowane w winie, co z makaronem, Rosół, pomidory z jajkami, Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii, Przepisy świąteczne, Tarta ze szpinakiem, Tortilla, Chińskie sajgonki, Zapiekanki