Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z łopatki, bardzo lekki

Gulasz z łopatki, bardzo lekki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Aleksandra Krzyżanowska

Gulasz z łopatki, bardzo lekki - składniki:

  • łopatka - 500 gramów
  • liść laurowy - 1 sztuka

Gulasz z łopatki, bardzo lekki - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na kawałki, lekko oprósz mąką i obsmaż na patelni na łyżce oleju. Do garnka nalej pół litra wrzątku, dołóż kostkę rosołową Knorr, liść laurowy, ziele angielskie. Kiedy kostka się rozpuści, zalej mięso i duś na małym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę. Dodaj pieprz i ewentualnie sól do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z ŁOPATKI, BARDZO LEKKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój na kawałki, lekko oprósz mąką i obsmaż na patelni na łyżce oleju. Do garnka nalej pół litra wrzątku, dołóż kostkę rosołową Knorr, liść laurowy, ziele angielskie. Kiedy kostka się rozpuści, zalej mięso i duś na małym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę. Dodaj pieprz i ewentualnie sól do smaku.

  • 2
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placuszki z cukinii, Sałatka z brukselki, Surówka z pora, Przepis z w bułce, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sos czosnkowy , Kanapka "Czas na piknik!", świeży tymianek, Barszcz, Przepis z Papryka z jajkiem, sosy do jajek na wielkanoc, Kartoflanka, ziemniaki z maka ziemniaczana, sałatka z piersi, Wytrawne babeczki z sałatką z kurczakiem, ryby kuchnia polska, mieso mielone zapiekanka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z sos-do-makaronu, łosoś wędzony plastry, Barszcz biały, Carbonara, Przepis z kuchnia meksykańska mieso, Gulasz z kaszą kuskus , Zapiekane cukinie faszerowane, Zrazy z indyka z kaszą jaglaną, grzybami i tymiankiem, Orientalny kurczak z orzeszkami cashew, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z ciasto na kluski śląskie, Potrawka z kurczaka – z opakowania, Zapiekane pieczarki z cebulą, jalapeno i masełkiem czosnkowym, sałatka z dorsza wędzonego, Przepis z schab pieczony z cebulą, Klopsiki rybne z miruny w sosie pieczarkowo-śmietankowym, Schab w pięciu smakach, Papryka, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Zupa szczawiowa, Kotlety, Przepis z biały groch, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z kurczak w maladze, Sos czosnkowy na wódce, Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem, Kapusta z grochem, Szpinak, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sos boloński do spaghetti, Przepis z spagetti kurczak, Sałatka Gyros, Imprezowe kanapki z krewetkami, Baba ziemniaczana z żeberkami, Grzybowe pierożki w mięsnym sosie, Karp, Ryż brazylijski, Cannelloni z dorszem, Przepis z pierś kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Przepis z szaszłyki z kurczaka i ananasa, Krupnik, Tartaletki z cukinią i czarnymi oliwkami, Soczyste nadziewane pomidory, jabłka na ciepło, Kaczka, Sos musztardowy