Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób średnie Autor: Islander85

Gulasz z warzywami - składniki:

  • mięso wieprzowe gulaszowe - 400 dekagramów
  • papryka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 2 szczypty

Gulasz z warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w większe plastry, każdy dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko rozbić, oprószyć solą czosnkową i pieprzem, odstawić. Paprykę i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wołowinę/wieprzowinę przesmażyć z obu tron na oleju. dodać cebulę, delikatnie przemieszać. Dorzucić czosnek, chwilę poddusić.
  2. Wodę zagotować w czajniku i zalać mięso, tak, aby woda przykrywała je ciut więcej. Gotować na wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Wrzucić ogórki, paprykę,poszatkowaną natkę, doprawić do smaku, gotować kwadrans.
  3. Przygotować zatrzepkę: dwie łyżki mąki rozprowadzić w 3 łyżkach wody.Jeśli masa jest zbyt gęsta (ma być leista) dolej wody. Musi być jednolita i bez grudek. Wlewać powoli do gulaszu ciągle go mieszając (nie doprowadzimy wtedy do zrobienia się kluchów z mąki).Doprowadzić do wrzenia. Ja zawsze wlewam zatrzepkę stopniowo, kontrolując gęstość sosu/gulaszu.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w większe plastry, każdy dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko rozbić, oprószyć solą czosnkową i pieprzem, odstawić. Paprykę i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wołowinę/wieprzowinę przesmażyć z obu tron na oleju. dodać cebulę, delikatnie przemieszać. Dorzucić czosnek, chwilę poddusić.

2

Wodę zagotować w czajniku i zalać mięso, tak, aby woda przykrywała je ciut więcej. Gotować na wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Wrzucić ogórki, paprykę,poszatkowaną natkę, doprawić do smaku, gotować kwadrans.

3

Przygotować zatrzepkę: dwie łyżki mąki rozprowadzić w 3 łyżkach wody.Jeśli masa jest zbyt gęsta (ma być leista) dolej wody. Musi być jednolita i bez grudek. Wlewać powoli do gulaszu ciągle go mieszając (nie doprowadzimy wtedy do zrobienia się kluchów z mąki).Doprowadzić do wrzenia. Ja zawsze wlewam zatrzepkę stopniowo, kontrolując gęstość sosu/gulaszu.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Hiszpańska zupa fasolowa, Przepis z mloda kapust, sałatka kapusta pekińska, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , kurczak smażony w oleju, Szpinakowy quiche, mięsa wieprzowego, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Kalafior, Sałatka kebab - VIDEO, Ziemniaki, Gulasz po polsku - VIDEO, brokuły z piekarnika, Pasta z wędliny z zielonym koperkiem, Przepis z kremy -desery, Sałatki, Naleśniki, Zupa cebulowa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka gyros warstwowa, Zapiekanka z ziemniakow, Makarony z sosem z serkow topionych, Sos czosnkowy , Przepis z sos do makaronu knorr, Chińskie sajgonki, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Śledzie, Przepis z losos pieczony z serem, mieso z lopatki, Quesadillas - VIDEO, Salsa, Zupa zielona ze szczawiu i szpinaku, Przepis z hiszpanskie, Nadziewane filety z kurczaka, Krupnik, Zapiekany makaron ze szpinakiem, Karp Wigilijny , Schabowy, Kolorowa sałatka z buraczkami, zapiekanka papryka, Przepis z salatka me, nadziewana pierś z indyka, Przepis z kurczak po chinsku przepisy, Papryki z niespodzianką, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Tortilla, Sos czosnkowy na wódce, Pomidorowy sos do pizzy, Spaghetti z tuńczykiem, Mielone, Przekąskowa pasta ananasowa, Mix makaronowy zapiekany z warzywami , Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Szpinak, Pasta z soczewicy i bazylii, sałatka z serem francuskim, Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny, Zapiekanka z Turyngii, Przepis z sałatka z parówką, Przepis z szpinakiem, Przepis z kurczak z warzywami i ryżem, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami