Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 3 osób średnie Autor: Islander85

Gulasz z warzywami - składniki:

  • mięso wieprzowe gulaszowe - 400 dekagramów
  • papryka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 2 szczypty

Gulasz z warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w większe plastry, każdy dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko rozbić, oprószyć solą czosnkową i pieprzem, odstawić. Paprykę i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wołowinę/wieprzowinę przesmażyć z obu tron na oleju. dodać cebulę, delikatnie przemieszać. Dorzucić czosnek, chwilę poddusić.
  2. Wodę zagotować w czajniku i zalać mięso, tak, aby woda przykrywała je ciut więcej. Gotować na wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Wrzucić ogórki, paprykę,poszatkowaną natkę, doprawić do smaku, gotować kwadrans.
  3. Przygotować zatrzepkę: dwie łyżki mąki rozprowadzić w 3 łyżkach wody.Jeśli masa jest zbyt gęsta (ma być leista) dolej wody. Musi być jednolita i bez grudek. Wlewać powoli do gulaszu ciągle go mieszając (nie doprowadzimy wtedy do zrobienia się kluchów z mąki).Doprowadzić do wrzenia. Ja zawsze wlewam zatrzepkę stopniowo, kontrolując gęstość sosu/gulaszu.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokroić w większe plastry, każdy dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko rozbić, oprószyć solą czosnkową i pieprzem, odstawić. Paprykę i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wołowinę/wieprzowinę przesmażyć z obu tron na oleju. dodać cebulę, delikatnie przemieszać. Dorzucić czosnek, chwilę poddusić.

2

Wodę zagotować w czajniku i zalać mięso, tak, aby woda przykrywała je ciut więcej. Gotować na wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Wrzucić ogórki, paprykę,poszatkowaną natkę, doprawić do smaku, gotować kwadrans.

3

Przygotować zatrzepkę: dwie łyżki mąki rozprowadzić w 3 łyżkach wody.Jeśli masa jest zbyt gęsta (ma być leista) dolej wody. Musi być jednolita i bez grudek. Wlewać powoli do gulaszu ciągle go mieszając (nie doprowadzimy wtedy do zrobienia się kluchów z mąki).Doprowadzić do wrzenia. Ja zawsze wlewam zatrzepkę stopniowo, kontrolując gęstość sosu/gulaszu.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chińskie sajgonki, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z sałatka z kuskusem, Wołowina w marynacie jogurtowej, Przepis z parówki na obiad, spaghetti ze szpinakiem, Pasta indyjska z twarogu, Przepis z sała, Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny", obiady ryby, danie ze schabu, Quesadillas - VIDEO, Udka, Jajka, Leczo, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, sos do kurczaka ugotowanego, Kanapka włoska , Kanapka warzywna , Czerwona sałatka - VIDEO, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Przepis z sos do spaghetti z pieczarkami, Placki z mięsem, warzywami i serem feta , Sałatka Cezar - VIDEO, Ryba po grecku, Kalafior, Kanapka z grillowaną wołowiną , surowy boczek gotowany, Nugatowe rogaliki, Przepis z sałatka z sałat, Kapusta z grochem, Przepis z pieczarki faszerowane mięsem mielonym, Sałatka z fetą i awokado, Zaściankowy chłodnik, Grecka zapiekanka , Warzywne sticksy z ziołowym dipem, Zapiekane świderki z kiełbasą , Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zupa z soczewicy, Zapiekanki, suszenie pomidor, Rosół, sos grzybowy do miesa, Karkówka marynowana w zupie cebulowej, Barszcz czerwony z grzybami, Duszone kalarepki, Polędwiczki, Zawijane kanapki na każdą imprezę, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z zapiekanka z makaronem i serem plesniowym, sałatka z grzankami, zapiekanki z piersi kurczaka, Sałatka gyros warstwowa, Sos czosnkowy , Przepis z salatka y makaronem, Kotlety z kury nadziewane wątróbką, Bigos domowy, Przepis z ciasto na o, Sos pieczarkowy ostry, danie chińskie z ryżem -, Kurczak z chorizo , Śledzie, Sałatka Nicejska