Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z wątróbki

Gulasz z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: Ewa Zychewicz

Gulasz z wątróbki - składniki:

  • pieprz - 1 łyżeczka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • woda - 1 szklanka
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • woda - 1.5 litrów

Gulasz z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
  2. Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
  3. Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
  4. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.

2

Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.

3

Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.

4

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kocia lasagne , Przepis z kuchnia przystawki, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Jajka, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, polska zupa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, mielonego, Sałatka z mango po indyjsku, Szpinak zapiekany z beszamelem, ryż z kurczakiem, Kanapki na imprezę z szynką parmeńską i parmezanem, sos z oliw, Kurczak na sposób rzymski, sałatki na przystawke, Kompot z owoców miękkich, Kalafior, Sałatka z brokułami i jajkiem, Ryba po grecku, Przepis z pierogi ze szpinakiem i serem -, Risotto z kurczakiem i warzywami, zapiekanka makaron pieczarki, Karkówka, Filet z soli w skorupce z fety pachnący orzechami i bazylią, Aztecka kawa, Żeberka, Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, Leczo z cukinii, Zupa grzybowa, Przepis z posiekanego, Gołąbki, Schab w pięciu smakach, Drożdżówka babci, pasztet z piersi kurczaka, Puszyste placki z bananem, Zupa ogórkowa, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, Risotto, oliwka przepisy, Przepis z mieso w ciescie, szynka naczynie żaroodporne, Pomysł na kanapki dla dzieci "Latawiec", Zupa gulaszowa, Ryż, Zupa gulaszowa, duszony kurczak w sosie własnym, ryba z ziołami, Ciasto na pizzę, Winogrona w gorgonzoli i prazonych orzechach laskowych, Przepis z kuchnia włoska sałatki, Makaron z sosem brokułowym, Przepis z zupa z kurczakiem, ser pleśniowy, Bakłażanowa zapiekanka z fetą, Ciasto na pierogi, Grecka pieczeń z warzywami, Sałatka gyros warstwowa, Brazylijska sałatka ziemniaczana, Zupa krem, Przepis z sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Zupy, Zapiekane pieczarki , Zapiekane kiełbaski , Leczo - VIDEO