Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z wątróbki

Gulasz z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: Ewa Zychewicz

Gulasz z wątróbki - składniki:

  • pieprz - 1 łyżeczka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • woda - 1 szklanka
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • woda - 1.5 litrów

Gulasz z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
  2. Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
  3. Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
  4. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.

2

Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.

3

Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.

4

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Lekki bigos z warzywami i mięsem, pieczarek, Krokiety ziemniaczano szpinakowe z serem feta, salatka z szynka i makaronem, Sosy, Sałatka Gyros, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Filet indyczy w pieczarkach, Zupa krem z dyni - VIDEO, zapiekanka w piekarniku z pieczarkami, Kluski farszem chlebowym, Królewski tort, Przepis z na miodzie, Sałatki, Smażony kurczak w „pięciu smakach”, Pierogi z jagodami, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, sosy winegret, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sałatka kachumber, zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Szwedzki tort kanapkowy, Potrawy wigilijne, Torciki śledziowe-przekąska, Szaszłyki drobiowe z makaronem ryżowym, Zupa ogórkowa, Pikantne sakiewki, Placek po zbójnicku wersja 1, Ciasto na pierogi, Przepis z zapiekanka z tartych ziemniaków, sałatka z jajkami i żółtym serem, Ciasto Shrek, Przepis z zapiekanka bezmięsna, sajgonki z makaronem ryżowym, Leczo, Przepis z omlet na patelnie, Przepis z ze schabu, zapiekanka z dyni, Przepis z pieczen ze schabu, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Ratatui a’la Gousto, Przepis z ziemniaki pieczone z mięsem, Śledzie, Wstążki z sosem serowym, zupa z pomidorów, Salsa, Golonka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Duszone udka w owocach, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Przepis z dodatki do obiadu, kruche, Zawijaski z łososiem, Naleśniki z ziemniaków, Zupa cebulowa, Kotlety, Przepis z makarony z ziolami, Przepis z wykwintny obiad, Mini dynie z meksykańskim farszem, Kanapki z pastą czosnkową i ziołami , Spaghetti Bolognese, Zapiekanka z ziemniakow, Szybki obiad