Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z wątróbki

Gulasz z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: Ewa Zychewicz

Gulasz z wątróbki - składniki:

  • pieprz - 1 łyżeczka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • woda - 1 szklanka
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • woda - 1.5 litrów

Gulasz z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
  2. Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
  3. Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
  4. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.

2

Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.

3

Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.

4

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zawijaski z łososiem, Papryka, Kremowy stroganoff z ryżem, Przepis z danie z cielęciny, Makaron z groszkiem i kurczakiem, sałatki obiadowe, Przepis z obiad bezmiesne, mięso w sosie pieczeniowym, Jesienna zupa z kaszą, Przepis z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Chrzan wielkanocny z żurawiną, Przepis z leczo z wołowiną, sos carbonare, Zupa kalafiorowa, Krem brokułowy, Przepis z zapiekanka makaronowa z jajkiem, Kutia, bigos z białej kapusty, Sałatki z makaronem, Sałatka z tuńczykiem, Kebab, Pizza Bolognese a la Samosa, niskokaloryczne sałatki, Liście cytryny w cieście, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sałatka z gruszką i granatem i ricottą, Zupa szczawiowa, Żeberka, Sałatka grecka z fetą, Przepis z zapiekanka miesem, Krem z zielonych szparagów, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Złociste paluszki z kurczaka, sosy do wątróbki, Tortilla, grill mieso, mieso z piekarnika, Przepis z kwaśne jabłka, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Smażone rydze z koperkiem, Rolady wieprzowe, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, Mule zapiekane z pieczarkami, Karmel piwny, Bezowy deser z lodami i sosem czekoladowym, Przepis z roladki z mięsa wołowego, Indyk, Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą, Przepis z papryka z miesem mielonym, Ryba po grecku, Ryż smażony z warzywami, Zupa szczawiowa, Ziemniaczany gulasz, Przepis z faszerowana papryka serem, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, faszerowany udziec z indyka, Sos pikantny do sajgonek, Zapiekanki, Zupy, Sos czosnkowy , Warzywa, Kapusta z grochem