Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z wątróbki

Gulasz z wątróbki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: Ewa Zychewicz

Gulasz z wątróbki - składniki:

  • pieprz - 1 łyżeczka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • woda - 1 szklanka
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • woda - 1.5 litrów

Gulasz z wątróbki - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
  2. Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
  3. Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
  4. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z WĄTRÓBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.

2

Pieczarki, cebulę i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie pieczarki a na koniec paprykę.

3

Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.

4

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szkl. wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba po grecku, sałatka z ananasem i piersia z kurczaka, Zupa brokułowa, Salsa, Kapuśniak z kiszonej kapusty, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Chrupki z serkiem , Przepis z os chrzanowy, Sielawy smażone z miodem i żurawinami , Placki, Przepis z losos w, Naleśniki, zolta cukinia, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Przepis z chrupery z dipem BBQ, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Gołąbki z Bulionetką , fix makaron, Szafranowe risotto z kurczakiem, Sałatka z torttelini a la gyros, Schab pieczony, łosoś nadziewany, Przepis z grzyby z jajkiem, Risotto, seler ma, Tarta z cukinią i marchewką , Zrazy ,,bite,, z cebulką , Kapusta kiszona z pigwą, Musaka, Indyk, Ratatui a’la Gousto, Żeberka, Risotto z groszkiem i serem, Potrawy wigilijne, Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą, kurczak pikantny przepisy, Przepis z wędlina, Krem brokułowy, Przepis z polędwiczki wieprzowe w boczku, Bolońskie penne z brokułami, Spaghetti z tuńczykiem, Placuszki z cukinii, Dolmades- greckie gołąbki w liściach winogron, Sos boloński do spaghetti, gotowany filet z kurczaka, Zapiekana Shoarma z wieprzowiny z chilli i serem, Kanapka włoska , Zupa z soczewicy, Przepis z przepisy kuchnia w, Przepis z gulasz do kopytek, Pierś z kurczaka pieczona, ziemniaki z serem i boczkiem, Przepis z zupa fasolowa na rosole, filety z karpia, Gulasz drobiowy z brokułami, Kalafior, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Żeberka - VIDEO, mięso mielone z indyka, Przepis z przyprawa sambal oelek, Ryba po grecku, Kluski , Ziemniaki, Żeberka - VIDEO