Dodaj do ksiązki kucharskiej Hamburger szefa kuchni

Hamburger szefa kuchni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Hamburger szefa kuchni - składniki:

  • mięso mielone wołowe - 450 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • biała cebula - 1 sztuka
  • plasterki sera - 4 sztuki
  • liście sałaty - 4 sztuki
  • żółtko - 1 sztuka
  • bułeczki - 4 sztuki
  • majonez lub ketchup - 1 łyżka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Hamburger szefa kuchni - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.
  2. Pomidor pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
  3. W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.
  4. Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.
  5. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).
  6. Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.
  7. Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

HAMBURGER SZEFA KUCHNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

2

Pomidor pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatki z makaronem tortellini, Salsa, jajkiem, Rosół, Przepis z makaron z bułką tartą, Zupa z dyni, Przepis z przyprawa gyros knorr, Spaghetti śródziemnomorskie, Amur pieczony w folii, Kanapka hawajska , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Ziemniaki zapiekane w ziołach, sałatka z piersi z kurczaka, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kanapka hawajska , Potrawy wigilijne, Wiejska zupa, Przystawki, Przepis z szynka wieprzowa, Przepis z obiad dieta, Higos en moscatel, gulasz z kabaczka, Kapusta z grochem, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Zupa z dyni, Przepis z gotowany kurczak w sosie, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Sałatka z żółtym serem, Pyzy z mięsem i pieczarkami, Curry z bakłażanów , Chilli Con Carne - VIDEO, przepisy na golonkę wieprzową, Sałatka z buraczkami i malinami , Przepis z faszerowana szynka, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z sos z borowików, Przepis z Obiad kurczak z ryżem, Przepis z kuchnia polska zapiekanki, Bigos, Przepis z salatka z jablek, knorr cebula smażona, Zupa kalafiorowa, Spaghetti z tuńczykiem, Duszona jagnięcina z fasolką , Sos kurkowy, Bób z cebulką, Leczo, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Kurczak słodko-kwaśny , Leczo z cukinii, Przepis z marynata do szaszłyków, Przepis z karkówka w miodzie, Jajecznica po meksykańsku, Kutia, Jajka, Zupa cebulowa, Pierogi z jagodami, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z Sosy Knorr w słoikach, Surówka trójskładnikowa, Placki, Karp gotowany w piwie i czerwonym winie, Sałatka z pomidorami, majonezu