Dodaj do ksiązki kucharskiej Hamburger szefa kuchni

Hamburger szefa kuchni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Hamburger szefa kuchni - składniki:

  • mięso mielone wołowe - 450 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • biała cebula - 1 sztuka
  • plasterki sera - 4 sztuki
  • liście sałaty - 4 sztuki

Hamburger szefa kuchni - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.
  2. Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
  3. W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.
  4. Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.
  5. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).
  6. Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.
  7. Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

HAMBURGER SZEFA KUCHNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem, sałatka z gotowanych warzyw, Carbonara, Pieczarkowe curry, sos do kebaba przepis, Bigos w kilka minut, Tajska zupa z owocami morza, Marynata do karkówki ziołowa, Przepis z knorr t, Przepis z marynata do dzika, Karkówka z duszoną cebulą - VIDEO, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Przepis z sałatka z tuńczykiem i ryżem, Bigosik z kalmarów, Przepis z sałatka z brokułami i sosem czosnkowym - -, Zrazy z indyka z kaszą jaglaną, grzybami i tymiankiem, Przepis z marynata do kaczki -, ciasta na proszku do pieczenia, leczo z mięsem mielonym, Sałatka z kapusty pekińskiej , Placki ziemniaczane, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Barszcz ukraiński, Letnia sałatka z arbuzem i fetą, naleśniki z farszem -, Zapiekanka Gyros , Gyros, Aromatyczna kawa ze śmietanką i brandy, sosy gotowanego kurczaka, Babka piaskowa kakaowo-waniliowa, Zupa pieczarkowa, Przepis z pstrag w piekarniku, Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem, Zupa pomidorowa, Aromatyczne szaszłyki wieprzowe z papryką i boczkiem, Przepis z bakłażany faszerowane, Przepis z Sok z cytryn, Sałatka kebab - VIDEO, Sos czosnkowy z chilli, Pierogi z kapustą i grzybami, zupa wolowa, Lasagne drobiowa, Polędwiczka z grzybami, Szaszłyki z kurzych wątróbek z boczkiem, Przepis z obiad rosol, Sos z grzybów, Karp w galarecie, Przepis z mieso wieprzowina, Kluski , Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, roladki ze schabu, Łosoś, Risotto koperkowe , Ryż, Sałatka grecka z fetą, sałatka z mix sałat, Zupa grzybowa, Salsa, Gołąbki z kapusty włoskiej, Barszcz, Makaron smażony z kurczakiem i warzywami, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Chińskie sajgonki, Przepis z makaron czosnek