Dodaj do ksiązki kucharskiej Hamburger szefa kuchni

Hamburger szefa kuchni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Hamburger szefa kuchni - składniki:

  • mięso mielone wołowe - 450 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • biała cebula - 1 sztuka
  • plasterki sera - 4 sztuki
  • liście sałaty - 4 sztuki

Hamburger szefa kuchni - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.
  2. Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
  3. W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.
  4. Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.
  5. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).
  6. Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.
  7. Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

HAMBURGER SZEFA KUCHNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Obiad, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z udka kurczaka przepisy, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Rolada ziemniaczana, Karkówka, drobiowa, Łosoś, Tortilla - VIDEO, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Gnocchi w sosie z bazylii, Grillowana pierś z kurczaka ze smażonymi kartoflami, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Potrawy wigilijne, Obiad z fasoli, Carbonara, Zapiekanka z łososia i ziemniaków, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z mizeria z ogorka ze smietana -, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Pierś kurczaka z mango, Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO, Przepis z kurczak w woreczku, Ryż, Ekspresowy kurczak po tajlandzku, Sos czosnkowy , Makaronowa zapiekanka, Kotleciki w płatkach kukurydzianych, Dania z ryżem, Ziemniaki, Przepis z zapiekanka z ziemniaka i, Sos matriciana , Tortilla, Proste kotleciki z jajka, sałatki latwe, Sashimi , Kalmary z bagietką i czosnkiem, Dynia, Marynata pierś z kurczaka, Pierś z kurczaka pieczona, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, zupe z pora, Świderki z krabami, Przepis z góralskie, Sos beszamelowy , sosy do ryżu, Przepis z smażony makaron z krewetkami, Przepis z kostka drobiowa, zupa serow, Przepis z Przepisy karnawałowe, Ciabatta z rukolą i serem, śledzie w oleju, Baranina z czerwonym winem i rozmarynem, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, szpinak mrożony na patelni, Ciasto na pierogi, polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, szpinak z jajkiem, Galaretkowe witrażyki, mieso inaczej, Kotlet de volaille - VIDEO, Żeberka, Klasyczna zupa jarzynowa