Dodaj do ksiązki kucharskiej Hamburger szefa kuchni

Hamburger szefa kuchni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Hamburger szefa kuchni - składniki:

  • mięso mielone wołowe - 450 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • biała cebula - 1 sztuka
  • plasterki sera - 4 sztuki
  • liście sałaty - 4 sztuki

Hamburger szefa kuchni - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.
  2. Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
  3. W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.
  4. Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.
  5. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).
  6. Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.
  7. Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

HAMBURGER SZEFA KUCHNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sałatki z kurczakiem, przepis na sos spaghetti z pomidorów, sałatki z mięsem, Pieczone udka z boczkiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Zupa z faszerowanymi ogórkami, sos pesto z makaronem, sałatka z k, Świąteczna kapusta z grzybami, Pasztet w kruchym cieście, Duszone warzywa, przepisy zu, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Sałatka z brokułami i jajkiem, sos do zapiekanki makaronowej, Zupa ogórkowa, Śmietanowy miks z owocami, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Kebab, Placuszki z cukinii, Makaron, Przepis z na miodzie, Carbonara, Żeberka, Skrzydełka kurczaka w sosie chili , Brokuły, Przepis z jajka kurczak, Schab, Przepis z jogurt na ostro, kurczak w oliwie, Sos czosnkowy na wódce, Żeberka - VIDEO, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Wołowina duszona z sosem chrzanowym, Przepis z marynata do kurczaka, Sos beszamelowy , Przepis z skrzydelka z kurczaka, pieczen ze schabu, Pierś z kurczaka, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, smażone warzywa z kurczakiem, ziemniaki z czosnkiem, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, jajko z maka, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Naleśniki, Przepis z biale wino, Curry z jajek, Dżem z cukinii, Zupa niewolników, Pierś z kurczaka na szybko, Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami, Lodowy koktajl egzotyczny z mango i bananami, Galareta kolorowa, Sałatka grecka, Pierogi z kapustą i grzybami, Dania z makaronem, Przepis z po prostu gotuj, Atrakcyjne, chrupiące tartinki rybne, Kurczak w cieście z sałatką, Ciasto na pizze, Przepis z sałata lodowa