Dodaj do ksiązki kucharskiej Hamburger szefa kuchni

Hamburger szefa kuchni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Hamburger szefa kuchni - składniki:

  • mięso mielone wołowe - 450 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • biała cebula - 1 sztuka
  • plasterki sera - 4 sztuki
  • liście sałaty - 4 sztuki

Hamburger szefa kuchni - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.
  2. Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
  3. W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.
  4. Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.
  5. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).
  6. Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.
  7. Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

HAMBURGER SZEFA KUCHNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    POMIDOROWY ZAWRÓT GŁOWY

    Koniec lata i wczesna jesień to najlepszy czas dla pomidorów. Jestem od nich chyba nie mniej...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z karkowka w sosie musztardowym, Kebab, Golonka, Indyk, Przepis z pałki z kurczaka pieczone, Pieczeone parówki ze śliwką, Leczo z cukinii, Burrito z indyka, Przepis z Przystawki suszone, Sos słodko-kwaśny, na potraw, Zupa jarzynowa z makaronem, obiad piersi kurczaka z, Curry z cukinią i fasolką szparagową, przepis na schab w sosie, Przepis z mięso kebab przepis, Sałatka z kiełbasą pepperoni , Zupa ogórkowa - VIDEO, pieczarki w occie, pizza ciasto, Ogórek, Ryba, Babka majonezowa, Wiejska zapiekanka, Carbonara, Sałatka z sosem musztardowym, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z smażony filet z kurczaka, Placki, Żurek, Przepisy świąteczne, Krem brokułowy, Kutia, Przepis z sos carbonara, Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej, Krewetki w kolorowym pieprzu, Złote krewetki z pikantnym sosem, Ryba po grecku, Pierogi z jagodami, Leczo z cukinii, Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem, Przepis z zeberka w musztardzie, Przepis z kotlety kostka, sos z pora do ryby, Ratatui a’la Gousto, Gulasz po polsku - VIDEO, Farsz do pierogów ruskich, Pasztet z mięsa - klasyczny, Pieczeone parówki ze śliwką, Przepis z salatka z rzodkiewka, sos do tostów, Przepis z mieso ser, Smaczny sernik, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przepis z kotlet tv, Placek po zbójnicku wersja 1, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Roladki a'la greckie, Sałatki, Pasta z sardynkami, Tortilla, sałatki z łososia, sos do makaronu z kurczakiem, Zupa tajska z kurczakiem