Dodaj do ksiązki kucharskiej Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jaja faszerowane - składniki:

  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • kapary - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • masło - 1 łyżka

Jaja faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
  2. Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  3. Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
  4. Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.
  5. Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
Dodaj do książki kucharskiej

JAJA FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Jaja faszerowane
    1.Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
  • 2
    Jaja faszerowane
    2.Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  • 3
    Jaja faszerowane
    3.Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
  • 4
    Jaja faszerowane
    4.Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.
  • 5
    Jaja faszerowane
    5.Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • Jaja faszerowane Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto na pizze, Grillowane szaszłyki z kurczaka, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, hiszpanskie, Zupa krem, Kluski , Bruschetta z kurczakiem , Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka grecka, Krupnik, farsz do naleśników, Przepis z smazone pieczarki z cebula, Potrawy wigilijne, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Kaczka pieczona w piekarniku -, Quiche z zielonym groszkiem, Ogórek, Roladki drobiowe z fetą i papryką, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Makaron z sosem śmietanowym, rosyjska kuchnia, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , NA FASOLE, Jajka myszki, zapiekanka z brokula, Przepis z makaron wloski, Gorące rynki ., Pierogi z jagodami, Roladki drobiowe z tymiankiem i serem, Indyk, Rosół, Schab tęcza, Apetyczne łódeczki z parmezanem, Przekąski, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, krem z czerwonej cebuli, Sos beszamelowy , Pstrąg, sałatki z łososia wędzonego, Przepis z mieso mielone ostre, pieczen ze schabu, Przepis z zapiekanka miesem, ryba pomidory, Placki ziemniaczane, Barszcz po podlasku, Pierogi, Kosmiczne ślimaki, Papryka zapiekana z serem halloumi, Gulasz, Szaszłyki z cielęciny, Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń, Rama Culinesse, gotowane mięso mielone, Żeberka - VIDEO, Indyk faszerowany papryką, Przepis z filet ryby, Sos włoski do spaghetti, Kostka do, porcja rosołowa z kurczaka, Pieczone udka z boczkiem, Parówkowe ludziki