Dodaj do ksiązki kucharskiej Jaskółcze gniazdo

Jaskółcze gniazdo

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Podawaj z sałatą.

Jaskółcze gniazdo - składniki:

  • surowe jajko - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • woda-wrzątek - 1 szklanka

Jaskółcze gniazdo - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.
  2. Posiekaj drobno cebulę.
  3. Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  4. Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.
  5. Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  6. Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej

JASKÓŁCZE GNIAZDO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.

2

Posiekaj drobno cebulę.

3

Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.

4

Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.

5

Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

6

Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki, Pieprz w kulkach, Papryka, Przepis z mieso z piekarnika, Smaczne ciasto z soczewicą, Schab, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Nadzienie z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Gulasz z dzika III, Penne włosko-polskie, Przepis z skrzydelka z grilla, Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, ryż z kurczakiem, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej, Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, Pierogi z kapustą i grzybami, Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , Przepis z grill kurczak, Przepis z mielone kotlety rybne, Ryba po grecku, Pomidorowy sos do pizzy, Leczo, Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zupa kremowa - zuppa cema di pollo, Cebula lub czosnek, Ogórek, Sałatka makaronowa z szynką , Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , jajka bez jajek, świeży szpinak sałatka, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z klopsiki rybne, Kocia lasagne , Baranina z kapustą włoską., Krem brokułowy, Kurczak curry, Zupa gulaszowa, Przepis z salatka piersi z kurczaka, Sosy, Żeberka - VIDEO, Zapiekanki, Barszcz, Przepis z sos śmietanowo brokułowy, Przepis z rolada wieprzowa, Carbonara, Kalmary w pomidorach, Pstrąg, Wstążki z kurczakiem i papryką , Zupa serowa z kurkami i ryżem, zapiekanka z mielonego, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Sojowy pasztet, ciasta desery, salatka z pomidora, Kluski serowe z sosem jabłkowym, Sałatka z chrupiącej cukinii, Przepis z musztarda do sosu, Przepis z gulasz angielski, Indyk, Pieczone ziemniaczki z dynią, kuchnia polska śledzie, rosyjska kuchnia