Dodaj do ksiązki kucharskiej Jaskółcze gniazdo

Jaskółcze gniazdo

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Podawaj z sałatą.

Jaskółcze gniazdo - składniki:

  • surowe jajko - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • woda-wrzątek - 1 szklanka

Jaskółcze gniazdo - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.
  2. Posiekaj drobno cebulę.
  3. Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  4. Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.
  5. Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  6. Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej

JASKÓŁCZE GNIAZDO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.

2

Posiekaj drobno cebulę.

3

Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.

4

Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.

5

Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

6

Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczaka z warzywami, Sałatki, dania główne bezmięsne, Placki, Salsa, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Placki po węgiersku, Sałatka Nicejska, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Krążki z jabłka, Zupa cebulowa, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Szpinak, Pieczone udka z boczkiem, Ogórek, Ucha z pulpecikami z ryby, plastry łososia, Ryż po meksykańsku, makaron na obiad, obiad francuski, Zupa z soczewicy, Przepis z obiad z frytkami, Złoty ryż , Sałatka meksykańska z kurczakiem, Karmelizowane pomidory z musem malinowym, Casserole z fasolką i ryżem , Barszcz świąteczny, Szybka sałatka z krewetkami, Krem brokułowy, Sos studencki II, na miodzie, łopatka, przyprawy do cielęciny, Zapiekanki, kurczak pod r, Przepis z naturalna przyprawa, boze n, Przepis z sałatki hiszpańskie, Delikatny schab, sosy z kurczaka, Kasza, Przepis z Ryby w sosie pomidorowym, Łosoś z boczkiem, Zupa jarzynowa, Sałatka z tuńczykiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , majonez Knorr, Naleśniki ze szpinakiem, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Ziemniaki, Naleśniki z kurczakiem i cukinią, sałatka szpinak, Pasztet, Dynia, Przepis z kurczak w pięciu smakach przepis, Surówka z cykorii, surowki do obiadu, Przepis z krewetki w piwie, Eklerki z bitą śmietaną i polewą, Sos beszamelowy , Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Leczo - VIDEO , Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Spaghetti a la carbonara