Dodaj do ksiązki kucharskiej Jaskółcze gniazdo

Jaskółcze gniazdo

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Podawaj z sałatą.

Jaskółcze gniazdo - składniki:

  • surowe jajko - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • woda-wrzątek - 1 szklanka

Jaskółcze gniazdo - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.
  2. Posiekaj drobno cebulę.
  3. Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  4. Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.
  5. Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  6. Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej

JASKÓŁCZE GNIAZDO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.

2

Posiekaj drobno cebulę.

3

Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.

4

Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.

5

Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

6

Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placek po zbójnicku wersja 1, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Salsa, Przepis z mieso z piekarnika, Przepis z surówka kapusta pekińska, Zupa cebulowa, Zapiekanka po rzymsku, sałatka makaron kokardki, Kosmiczne ślimaki, Parówki w cieście serowym, Sałatka ze szparagami i truskawkami, Placki owsiane z warzywami, Cykoria w szynce, Przepis z zurek z biala kielbasa -, Sos czosnkowy na wódce, Tortilla a la Mac Donald, Przepis z kurczak curry z warzywami, Marchewka z groszkiem, Przepis z obiad w pół godziny, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Placki owsiane z warzywami, Jajka sadzone po meksykańsku, bomba malinowa, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa z dyni, Przepis z żeberka pieczone -, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Pasztet, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z obiad bezmiesne, Roladki z kurczaka na włoską nutę , Quinoa sezamowo-orzechowa z cukinią, na obiad makarony, Ryba po grecku, Smażony makaron po seczuańsku , Omlet z pieczarkami i marchewką, grill mieso, Szybki obiad, Sos łososiowy, faszerowana papryka serem, Ciasto jogurtowe (kubeczkowe):-)), Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, sos z karkówki, Przepis z zupa z kapusty, Chiński sos słodko-kwaśny, Lody podawane na biszkoptach "Ślimak", Babka majonezowa, Przepis z fileciki anchois, Barszcz biały, Zupa z kalafiorem, Przepis z krewetki smazone, plastry łososia, Zupa kalafiorowa, Zupy, niskokaloryczne sałatki, Dipy, Barszcz czerwony z grzybami, Przepis z smażona pierś z kurczaka, Sosy, Łosoś, Pierogi, Przepis z zupa na zeberkach