Dodaj do ksiązki kucharskiej Jaskółcze gniazdo

Jaskółcze gniazdo

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Podawaj z sałatą.

Jaskółcze gniazdo - składniki:

  • surowe jajko - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • woda-wrzątek - 1 szklanka

Jaskółcze gniazdo - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.
  2. Posiekaj drobno cebulę.
  3. Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  4. Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.
  5. Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  6. Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej

JASKÓŁCZE GNIAZDO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.

2

Posiekaj drobno cebulę.

3

Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.

4

Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.

5

Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

6

Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: