Dodaj do ksiązki kucharskiej Jaskółcze gniazdo

Jaskółcze gniazdo

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Jaskółcze gniazdo - składniki:

  • surowe jajko - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Jaskółcze gniazdo - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.
  2. Posiekaj drobno cebulę.
  3. Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  4. Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.
  5. Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  6. Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej

JASKÓŁCZE GNIAZDO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.

2

Posiekaj drobno cebulę.

3

Włóż mięso do miski, wbij 1 jajko. Dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.

4

Obklej jajka na twardo mięsem, formując kule.

5

Następnie obtocz kule w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

6

Smaż w głębokim oleju 10–15 minut, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sałatą.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z marynata do grilla, Kutia, Przepis z kurczak łatwy, Jajka w sosie tatarskim , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, przystawki na grilla, Kurczak w panierce z krakersów, Galareta, Przepis z zupa z zielonej soczewicy, kuchnia indyjska ryz smazony, z sosem chrzanowym, Tagliatelle z kurczakiem i szparagami, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z szpinak mrożony z kurczakiem, Sałatka z opiekanej papryki, Przepis z surowki z marchewki, Zupa jarzynowa, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Dania z ryżem, Przepis z eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym, Kurczak leżący na Boczku, Pierogi z kapustą i grzybami, kurczak w sosie czosnkowo ziołowym, Meksykańska lasagne, Przepis z kurczak w torebce, zupa z kluskami i ziemniakami, Przepis z z masą, Przepis z biała kiełbasa czas gotowania, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Słodki makaron z jabłkami i cynamonem, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Leczo, Tymiankowa zapiekanka z dzika i ziemniaków, Przepis z karp pieczony w piekarniku, zupa bulgarska, Krupnik z pieczarkami, Zapiekane świderki z kiełbasą , Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Kanapka dla dzieci "Rybka", Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Curry z dynią, mlekiem kokosowym i krewetkami, kurczak mielone, Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem, Przekąski, Pieczeń, Zapiekanki, Chilli Con Carne - VIDEO, Lasagne, Tostadas, Risotto, Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym, Pieczony klops, Sos beszamelowy , Przepis z schab z żurawinami, Papryka, Przepis z przepisy orientalne, Przepis z makarony smażone, Szpinak, Sałatka gyros z kurczaka, Morszczuk z grzybami w galarecie, Placki ziemniaczane, Lekka zupa pomidorowa, Pierogi z kapustą i grzybami, Surówka z pora z marchewką i jabłkiem